Good News: Το 1 δις ευρώ οι πωλήσεις γούνας την επόμενη πενταετία, λένε οι Καστοριανοί!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

«Το Εκθεσιακό Κέντρο της Καστοριάς, δημιούργημα αποκλειστικά δικό σας, έχει αναμφίβολα υπερτοπικό χαρακτήρα και είμαι βέβαιος ότι θα αναδείξει την περιοχή σε κέντρο οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, η φετινή έκθεση γούνας, που γίνεται εν μέσω της μεγάλης κρίσης, πιστεύω πραγματικά ότι δείχνει το δρόμο για να ξεπεράσουμε όλα όσα μας ταλαιπωρούν και δοκιμάζουν τις αντοχές μας τα τελευταία χρόνια». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων εγκαινιάζοντας την 38 η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς και το νέο εκθεσιακό Κέντρο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς.


«Για να υπερβούμε την κρίση, χρειαζόμαστε ακριβώς αυτό που κάνετε εσείς εδώ: Επενδύσεις, εξωστρέφεια και καινοτομία. Ξέρω ότι είναι λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιούνται πολύ, σε κάθε ευκαιρία. Και επίσης, ότι παρά τις προσπάθειες που ξεκίνησαν κατά καιρούς, σε μεγάλο βαθμό παραμένουν λέξεις και έννοιες. Εσείς εδώ, δείχνετε το δρόμο για να γίνουν πραγματικότητα. Και τον δείχνετε με έργα, όχι με λόγια…

Ακόμα και σήμερα, εν μέσω της βαθιάς κρίσης που ζούμε, στη χώρα μας, κάποιοι εξαντλούνται στο να αναδείξουν τον κίνδυνο ως αμιγώς οικονομικό πρόβλημα. Αντίθετα, όσοι βλέπουμε την κρίση ως πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο, την αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρία για μια δομική αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, που είναι ανάγκη να βασιστεί στην παραγωγή πλούτου, με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας από την πλευρά της προσφοράς. Να βασιστεί στις Αξίες που εσείς έχετε εφαρμόσει στην πράξη, με τα αποτελέσματα που όλη η Ελλάδα ξέρει και βλέπει.



· Εσείς γνωρίζετε καλά ότι δεν χρειάζεται να επιμένουμε σε στρατηγικές και πρακτικές που απέδιδαν την εποχή που είχαμε χαμηλό κόστος χρηματοδότησης και υψηλή κατανάλωση με δανεικά, αλλά αντίθετα οφείλουμε να διαβάσουμε τη νέα εποχή και να προσαρμοστούμε παραγωγικά σε αυτήν.
Εσείς γνωρίζετε καλά ότι δεν πρέπει να έχουμε ως πρότυπο την κρατικοδίαιτη και βασισμένη στις επιδοτήσεις επιχειρηματικότητα, αφού η εποχή και οι συνθήκες μας αναγκάζουν να πάμε σε μια κατάσταση όπου η επιχειρηματικότητα θα είναι από επιλογή, υγιής και δυναμική. Ο άξονας Καστοριά- Σιάτιστα, που είναι παραδοσιακά τόπος τουρισμού, ιδιαίτερα χειμερινού, αξιοποιεί την παραγωγή και την εμπορία γούνας και δερμάτων, προκειμένου να γίνει προορισμός που θα συνδυάζει τουρισμό και αγορές. Σε αυτό θα δώσει ισχυρή ώθηση όχι μόνο η τέχνη σας, αλλά και η ανάπτυξη με φάρμες γουνοφόρων ζώων, που αναμένεται να τριπλασιάσουν την παραγωγή γούνας, με ουσιαστικό αντίκρισμα στις επιδόσεις της τοπικής οικονομίας.
Εσείς γνωρίζετε καλά ότι δεν ωφελεί να μένουμε στους στενούς ορίζοντες της ελληνικής αγοράς, την ώρα που η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε τις προοπτικές μας σε νέες αγορές, με εξωστρέφεια κι εμπιστοσύνη για τα προϊόντα μας. Η ελληνική γούνα έχει κατακτήσει τον κόσμο, αφού το 98% της παραγωγής σας, διοχετεύεται σε αγορές εκτός Ελλάδος.

Με μια λέξη, η υπέρβαση της κρίσης είναι υπόθεση όλων μας, όλων μας ανεξαιρέτως, και του καθενός ξεχωριστά. Δυναμικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, όπως ο δικός σας, προσφέρουν σε όλους ζωντανό παράδειγμα δράσης για υπέρβαση της κρίσης. Κι είναι ακριβώς αυτό που οφείλει η Πολιτεία να κάνει: να διευκολύνει τέτοιες αναπτυξιακές στρατηγικές και να άρει εμπόδια που αντί να βοηθούν τον επιχειρηματία, τον δυσκολεύουν.
Ειδικά στην περιοχή σας, με ειδικά προγράμματα χρηματοδοτείται η στήριξη της απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρω τη δημιουργία τριακοσίων θέσεων εργασίας με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, από το οποίο καλύφθηκαν οι 266 θέσεις, την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών εκατό ανέργων πολιτών, που στη συνέχεια έγιναν 170, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, που κάλυψε 50 θέσεις, την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την κατάρτιση 380 πολιτών και άλλα.


Με σειρά πρωτοβουλιών στοχεύουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα μείωσης της γραφειοκρατίας, αναφέρει το nextdeal.gr. Δίνουμε αρμοδιότητα αδειοδότησης επιχειρήσεων στα επιμελητήρια προκειμένου να μειωθούν οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις. Διευκολύνουμε την είσοδο σε επαγγέλματα και αγορές, με την άρση των διοικητικών και γραφειοκρατικών εμποδίων που επιχειρούμε. Με δυο λόγια προσπαθούμε να απελευθερώσουμε την αγορά από γραφειοκρατικά δεσμά, που μόνο παθογένειες γεννούσαν και προβλήματα δημιουργούσαν.
Στην ομιλία του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς λειτουργούν 38 εκτροφεία ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσουν και άλλα επτά.
Επίσης όντος του 2013 οι φάρμες των γουνοφόρων ζώων θα ξεπεράσουν τις 100 ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή προϊόντων γούνας σε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι σε βάθος πενταετίας οι πώλησης της γούνας θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης στην ομιλία του επισήμανε ότι η σημερινή μέρα θα μείνει αξέχαστη. «Πριν από ένα χρόνο οραματίστηκα κάτι και σήμερα έγινε πραγματικότητα».
Το Εκθετήριο είναι ένα εργαλείο για τους Γουναράδες. Ζητάμε την συνεργασία όλων ώστε να λειτουργήσει σωστά».

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template