Γυναίκα -Ζορρό- αποδίδει δικαιοσύνη στο Μεξικό..Πυροβολεί οδηγούς βιαστές

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η γραμμή λεωφορείου 4Α στο Σιουδάδ Χουάρεζ του βόρειου Μεξικού έχει την ίδια άσχημη φήμη που έχουν αρκετά άλλα δρομολογία για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από τους οδηγούς, αλλά πλέον έχει μία ιδιαιτερότητα: Οι μισοί οδηγοί φοβούνται να εμφανιστούν στη δουλειά και τα δρομολόγια γίνονται με επιβάτες που είναι στην πραγματικότητα αστυνομικοί με πολιτικά.
Ο λόγος; Δύο οδηγοί πυροβολήθηκαν στο μέτωπο από γυναίκα επιβάτη,

ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε σε εφημερίδες της περιοχής «ανάληψη ευθύνης» που μιλά για εκδίκηση σεξουαλικής κακοποίησης.
Από τους συνολικά 20 οδηγούς που εκτελούν τα δρομολόγια της γραμμής, οι δέκα δεν πηγαίνουν πλέον για δουλειά «επειδή φοβούνται», όπως αναφέρει υπεύθυνος της εταιρείας. Οι επιβάτες είναι επίσης αρκετά λιγότεροι ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, στα οχήματα υπάρχουν και αστυνομικοί με πολιτικά.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν μία επιβάτης -με ξανθιά περούκα ή βαμμένα μαλλιά, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- πλησίασε τον οδηγό, έβγαλε όπλο, τον πυροβόλησε στο μέτωπο και κατέβηκε τρέχοντας από το λεωφορείο. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη ημέρα -πιθανόν από την ίδια γυναίκα.

Το Σαββατοκύριακο, εφημερίδες της περιοχής έλαβαν μήνυμα ανάληψης ευθύνης των δύο δολοφονιών. Την ευθύνη διεκδικεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μηνύματα, μία γυναίκα που υπογράφει ως «Νταϊάνα (σσ: Άρτεμις) κυνηγός οδηγών λεωφορείων».

«Εγώ και άλλες γυναίκες έχουμε υποφέρει σιωπηλά αλλά δεν μπορούμε να μένουμε πια στη σιωπή» έγραφε το μήνυμα. «Είμαστε θύματα σεξουαλικής βίας από τους οδηγούς της νυχτερινής βάρδιας των λεωφορείων που πηγαίνουν στις μακίλας», τις εργοστασιακές μονάδες «ειδικού καθεστώτος» που λειτουργούν κοντά στα σύνορα.

«Είμαι το όργανο εκδίκησης αρκετών γυναικών» καταλήγει το μήνυμα.
Καθώς έχει αποκλειστεί η ληστεία, οι αρχές θεωρούν αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να πρόκειται όντως για εκδικήτρια -είτε για κάποια που «απλώς» κακοποιήθηκε είτε για συγγενή μίας από τις δεκάδες γυναίκες που είχαν «εξαφανιστεί» προ δεκαετίας στο Σιουδάδ Χουάρεζ αφού ανέβηκαν σε λεωφορεία.

Η υπόθεση εκείνη, τα θύματα στην οποία έφταναν τα 100, είχε προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στο Μεξικό κυρίως εξαιτίας της τύχης που είχαν οι ύποπτοι οδηγοί λεωφορείων: Μία από τις λίγες καταδίκες είχε ανατραπεί ενώ η διαδικασία είχε καθυστερήσει τόσο που ένας από τους κατηγορούμενους πέθανε πριν καταδικαστεί οριστικά.

Τα γεγονότα αυτά έχουν γίνει και ταινία με πρωταγωνιστές την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template