Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για το Φαρμακονήσι -«Ανοίξαμε την καμπίνα και τους βρήκαμε. Πνιγμένους, μικρά παιδιά, γυναίκες»

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δημήτρης είναι ένας από τους επίλεκτους βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Τα μάτια του έχουν δει πολλά. Ακόμη κι αυτός όμως σοκαρίστηκε από τα όσα αντίκρισε στο Φαρμακονήσι, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του βυθισμένου σκάφους που αποτέλεσε τον υγρό τάφο για γυναίκες και μικρά παιδιά… Ο δύτης μίλησε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», για την προκλήθηκε σάλος έπειτα από την απόφαση της δικαιοσύνης να «μπλοκάρει» την προβολή της. Μέρος της συνέντευξης του δύτη δημοσιεύθηκε στα «Νέα». Ο Δημήτρης ήταν ανάμεσα στους πρώτους που άνοιξαν την καμπίνα του βυθισμένου σκάφους και αντίκρισε τα πτώματα. «Αρχικά κατεβήκαμε ένα ζευγάρι για να δούμε αν είναι το ναυάγιο και στη συνέχεια άλλοι τρεις για να απεγκλωβίσουν τον κόσμο. Από τα 55-60 μέτρα είχαμε εικόνα του στόχου. Κάναμε έναν κύκλο, τον βιντεοσκοπήσαμε, βεβαιωθήκαμε για το όνομά του, Conzuru…». Σύμφωνα με τον Δημήτρη, το σκάφος είναι ξύλινο με πολυεστέρα, μήκους περίπου 8-9 μέτρων. «Αθικτο, η δέστρα μπροστά μόνο είχε ξεκολλήσει. Σαπιοκάραβο. Αυτά χρησιμοποιούν όμως για να μεταφέρουν τον κόσμο. Και τον πνίγουν», λέει και περιγράφει πώς άνοιξαν την καμπίνα με δυσκολία. «Για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην καμπίνα, αναγκαστήκαμε να σπάσουμε τους μεντεσέδες και να βγάλουμε την πόρτα. Και είδαμε μέσα ανθρώπους πεθαμένους. Εγώ μέτρησα τουλάχιστον πέντε.
 Αρχικά απεγκλωβίσαμε ένα κοριτσάκι και ένα σακίδιο. Μετά ήρθαν οι συνάδελφοι», διηγείται και η σοκάρει με τη δευκρίνισή του. «Δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω, από τα ρούχα καταλαβαίνεις ότι είναι κοριτσάκι. Ακόμα και για εμάς που έχουμε δει πολλά ήταν άσχημο θέαμα. Μικρά παιδιά, γυναίκες, κλεισμένοι στην καμπίνα, με άσχημο καιρό, σε ένα σαπιοκάραβο, χωρίς σωσίβια…». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποιες ήταν οι σκέψεις του όταν βγήκε στην επιφάνεια, ο δύτης απάντησε «Έχουμε απεγκλωβίσει ξανά ανθρώπους σε ναυάγια, αλλά αυτή τη φορά… παιδιά γυναίκες… το έγκλημα ήταν πέρα από κάθε λογική. Γιατί αν δεν είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι λαθρέμποροι, τότε ποιο είναι;». 
arouraios.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template