Με τι παίζουν οι 5 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη;

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Με τι παίζουν οι 5 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη;Ομάδες ποδοσφαίρου, ιδιωτικά νησιά, αρχοντικά σπίτια και σκάφη αναψυχής είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αλλά φαίνεται ότι μερικοί δισεκατομμυριούχοι
έχουν πιο ασυνήθιστα χόμπι και είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολλά για να επιδοθούν στα ενδιαφέροντά τους.
Ο hedge fund μάνατζερ και εταίρος της WG Trading, Paul Greenwood, έγινε πρωτοσέλιδο το 2010, όχι μόνο επειδή είχε κατηγορηθεί για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση επενδυτών ύψους 554,000,000 δολαρίων.
Παράλληλα, ο Greenwood έγινε πρωτοσέλιδο όταν πούλησε σε δημοπρασία τη συλλογή του από αρκουδάκια αξίας 1.750.000 δολαρίων, για να πληρώσει τα νομικά έξοδα του.
Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε πέντε άλλους δισεκατομμυριούχους συλλέκτες.
Bill Koch – Περιουσία: 4.000.000.000 δολαρίων
Συλλέγει: Αντικείμενα από την Άγρια Δύση και θαλάσσια αναμνηστικά.
Ο Bill Koch έδωσε 2.2 εκ. δολάρια για τη μόνη αυθεντική φωτογραφία του πιστολέρο Billy The Kid.

Τα αδέλφια του Charles και David Koch της «Koch Industries», διαθέτουν περιουσία αξίας 41.500.000.000 δολαρίων έκαστος και είναι οι 6οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Αν και αρκετά φτωχότερος, ο μικρότερος αδελφός τους, Bill,ξοδεύει τεράστια ποσά για τις συλλογές του, που περιλαμβάνουνναυτικά όργανα και μακέτες πλοίων. Διαθέτει τη μόνη αυθεντική φωτογραφία του πιστολέρο Billy The Kid, την οποία αγόρασε έναντι 2.2 εκ. δολαρίων το 2011. Μεταξύ άλλων, έχει χτίσει ολόκληρη πόλη σε στιλ άγριας δύσης στο Κολοράντο με το όνομα Bear Ranch.
Bill Gates - Περιουσία 80 δισεκατομμύρια δολάρια

Συλλέγει: Εργα του Da Vinci, αυτοκίνητα και αμερικανικά έργα τέχνης.
Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε 30.800.000 δολάρια για τις σημειώσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, γνωστός για τα τεράστια ποσά που αφιερώνει στη φιλανθρωπία, αλλά είναι επίσης συλλέκτης τέχνης και αυτοκινήτων.Ενα από τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του, μία Porsche 930 Turbo

Το 1994 αγόρασε τον Κωδικό Leicester (γνωστό και ως Codex Hammer), τις μεγάλης αξίας επιστημονικές σημειώσεις τουΛεονάρντο Ντα Βίντσι πληρώνοντας 30.800.000 δολάρια. Διαθέτει επίσης μια Porsche 930 Turbo, μια Jaguar XJ6 και μια Ferrari 348, ενώ το 1998 πλήρωσε 36 εκατομμύρια δολάρια για τον πίνακα του Winslow Homer «Lost on the Grand Banks», τιμή ρεκόρ για Αμερικανό ζωγράφο εκείνη την περίοδο.

Carlos Slim - Περιουσία 81.5 δισεκατομμύρια δολάρια
Συλλέγει: Εργα τέχνης.
Ο Carlos Slim διαθέτει συλλογή από 66.000 έργα τέχνης! Έχει και δικό του μουσείο βέβαια.
Carlos Slim, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, και διαθέτει συλλογή από 66.000 έργα τέχνης, η οποία συμπεριλαμβάνει έργα του Ντα Βίντσι, του Πικάσο και του Ρενουάρ.
Ο Slim πιστεύεται ότι κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή γλυπτών του Ροντέν, εκτός της Γαλλίας. Ενα μεγάλο μέρος της συλλογής του εκτίθεται σε μουσείο του στο Μεξικό. Εκεί μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή του από σπάνια νομίσματα, ιστορικά έγγραφα και κειμήλια.

Bruce Halle – Περιουσία: 4.900.000.000 δολάρια

Συλλέγει: Vintage αφίσες από διαφημίσεις ελαστικών.Ο Bruce Halle συλλέγει vintage αφίσες ελαστικών. Εχει στην κατοχή του λιθογραφίες ενός αιώνα...

Ο Bruce Halle, ιδρυτής της αλυσίδας ελαστικών Discount Tiresπου απασχολεί περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους, είναι ένας άπληστος συλλέκτης από vintage αφίσες ελαστικών. Λέγεται ότι έχει μια συλλογή από 400 λιθογραφίες των τελευταίων 100 ετών.
Σύμφωνα με το Forbes, διαθέτει μεγάλο αριθμός πόστερ τουToulouse-Lautrec, καθώς και ορισμένες από τις πρώτες διαφημίσεις της Michelin.

Truett Cathy - Περιουσία 6.300.000.000 δολαρίων
Συλλέγει: Κλασικά αυτοκίνητα.
Ο 93χρονος Truett Cathy, ιδιοκτήτης του Batmobile

Ιδρυτής της αλυσίδας fast food, Chick-fil-A, Cathy είναι σήμερα 93 ετών και έχει στην κατοχή του περίπου 70 κλασικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του Batmobile από την ταινία Batman Returns του 1992 (που αγόρασε αντί 250.000 δολαρίων), καθώς και τρεις λιμουζίνες.
Ο Cathy, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα νέα αυτοκίνητα, διαθέτει επίσης ένα T Ford του 1916 και ένα Delorean του 1981, που έγιναν διάσημα από τις ταινίες "Επιστροφή στο Μέλλον".

Πηγή: CNBC
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template