Σε γυναικεία χέρια 114,6 δισ. δολάρια του παγκόσμιου πλούτου – Τα σκήπτρα στην Christy Walton

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε φέτος ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλον τον κόσμο. Η συνολική περιουσία αυτής της προνομιούχας “κάστας” ανέρχεται στο μυθικό ποσό των 7,3 τρισ. δολαρίων.
Οι γυναίκες ελέγχουν περίπου το 13% αυτού του συσσωρευμένου πλούτου και αποτελούν το 12,3% του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση της εταιρείας Wealth-X και της ελβετικής UBS.

“Βασίλισσα” όμως των γυναικών δισεκατομμυριούχων είναι μόνο μία και το όνομα αυτής, Christy Walton. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα των 5 ηπείρων, με περιουσία που ανήλθε στα 37,9 δισ. δολ., όταν το 2005 κληρονόμησε ποσοστό της Wal-Mart από τον μακαρίτη σύζυγό της, John Walton, γιο του ιδρυτή της Wal-Mart , Sam Walton.

Στη δεύτερη θέση της λίστας Wealth-X είναι η Γαλλίδα Liliane Bettencourt, κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών L’Oreal, με προσωπική περιουσία 31,3 δισ. δολ. Η συγκεκριμένη έχει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Ευρώπη.
Σε γυναικεία χέρια 114,6 δισ. δολάρια του παγκόσμιου πλούτου – Τα “σκήπτρα” στην Christy Walton
H Walton και στο βάθος το μέγαρό της στο οποίο έβαλε πωλητήριο πριν από έναν χρόνο
Συνολικά οι γυναίκες έχουν στα χέρια τους πλούτο 114,6 δισ. δολάρια.

Η γηραιότερη δισεκατομμυριούχος στη λίστα είναι η Bettencourt που διανύει το 92ο έτος της ηλικίας της και η νεότερη είναι η 33χρονη Yang Huiyan, κόρη του Yang Guoquiang, που της μεταβίβασε το 70% των μετοχών του σε μια εταιρεία οικιστικής ανάπτυξης στην Κίνα, της Country Garden Group, πριν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρεία το 2007.

Οι τρεις κόρες του Μεξικανού μεγιστάνα Carlos Slim που, μαζί με τους αδελφούς τους άρχισαν να αναλαμβάνουν τα assets που τους μεταβιβάζει ο Slim σταδιακά από το 2003, έγιναν οι πλουσιότερες γυναίκες στη Λατινική Αμερική, με περιουσία έκαστη 6,3 δισ. δολ.

Στην περιοχή του Ειρηνικού, πλουσιότερη αναδεικνύεται η Gina Reinhart με 14,8 δισ. δολ,
στη Μέση Ανατολή πλουσιότερη είναι η Shari Arison με περιουσία 4,2 δισ. δολ και στην Αφρική η Folorunsho Alakija, με περιουσία 1,2 δισ. δολ. Γεννημένη στη Νιγηρία, ίδρυσε τη δική της επιχείρηση ραπτικής, με όνομα Supreme Stitches. Το 1993 απέκτησε άδεια για αναζήτηση πετρελαίου, γεγονός που της εξασφάλισε μια προνομιακή και προσοδοφόρα πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές της Νιγηρίας. Η εταιρεία της, Famfa Oil, κατέχει τώρα το 60% του πετρελαϊκού τομέα της χώρας, σύμφωνα με το Forbes. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template