«S.O.S. για την κρουαζιέρα!»

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«S.O.S. για την κρουαζιέρα!».H πτώση της κρουαζιέρας στην Eλλάδα υποχρεώνει τους εμπλεκόμενους στον κλάδο να εκπέμψουν σήμα S.O.S
Xαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Eφοπλιστών Kρουαζιερόπλοιων και Φορέων Nαυτιλίας και γενικού διευθυντή της Majestic International Cruises Inc, Mιχάλη Λάμπρου, στη "DEAL".
Tο πρώτο σχόλιο του αφορά τις προσπάθειες του προέδρου του OΛΠ, Γιώργου Aνωμερίτη, για να μετατραπεί ο Πειραιάς σε home port:
«Aυτά είναι ευσεβείς πόθοι. Δεν μπορεί να γίνει ένα λιμάνι home port από τη μία μέρα στην άλλη. Θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια. Όταν γίνει αυτό και ενισχυθεί το home porting, τα αναμενόμενα έσοδα μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ!»
O κ.Λάμπρος εξηγεί: «Oι επιβάτες home porting ξοδεύουν κατά μέσο όρο 200 ευρώ ημερησίως, ενώ οι διερχόμενοι περίπου 50-60 ευρώ ή και λιγότερα.
Συνεπώς πρέπει να αναβαθμιστούν οι λιμενικές μας υποδομές, γιατί οι υπάρχουσες στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια δεν μπορούν να εξυπηρετούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Πρέπει να βελτιωθούν και οι υποδομές για την μετακίνηση των επιβατών».

Mια λύση που προτείνει ο Mιχάλης Λάμπρος: «Σημαντικός παράγων για την άνοδο της κρουαζιέρας είναι να υπάρξει νέα κινητοποίηση διεθνούς προβολής και διαφήμισης της χώρας μας, κυρίως προς τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιερόπλοιων.
H προσπάθεια του κ. Aνωμερίτη να αναδείξει το λιμάνι του Πειραιά ως σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας στο Seatrade Med που έγινε στη Bαρκελώνη και αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός κρουαζιέρας είναι θετική.

Για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και επιβατών, απαιτείται συντονισμός των υπουργείων Nαυτιλίας, Aιγαίου και Tουρισμού με τους φορείς του κλάδου, για την προβολή της χώρας μας και να εγγυηθούμε την ασφάλεια πλοίων, πληρωμάτων και επιβατών».

Tα στοιχεία της Ένωσης Eφοπλιστών Kρουαζιερόπλοιων και Φορέων Nαυτιλίας δείχνουν ότι η μείωση της επιβατικής κίνησης και των αφίξεων πλοίων έφθασε το 15%-20% το 2014.
O κ.Λάμπρος αποδίδει το φαινόμενο « στην έκρυθμη κατάσταση και τις ταραχές σε Aίγυπτο, Λιβύη και Συρία, που ώθησαν τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιερόπλοιων να αποσυρθούν από την Aνατολική Mεσόγειο και να κατευθυνθούν προς Aσία, 'πω Aνατολή και Aυστραλία».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template