Ιλιγγο προκαλούν οι καταθέσεις του ζάπλουτου Γιώργου Καρατζαφέρη

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Kontranews που κυκλοφορεί την Τρίτη βρέθηκαν σε offshore του Καρατζαφέρη: έμβασμα 1.640.000€, 6.600.000 $ μετρητά και ακίνητα αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ!
Στο μεταξύ ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News για κατάθεση μαμούθ, ύψους 1.600.000 ευρώ σε off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη, από εταιρεία που ανήκει στο γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων και προμηθευτή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αλέξανδρο Τσάτσο.

Το ρεπορτάζ της Real News τεκμηριώνει με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης. Άλλωστε η πλευρά του Αλέξανδρου Τσάτσου που εμφανίζεται ως καταθέτης του συγκεκριμένου ποσού, σε ένα από τα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση του μνημονίου, επιβεβαιώνει στο ακέραιο το δημοσίευμα προβάλλοντας μόνο ενστάσεις ως προς τη σκοπιμότητα της συναλλαγής υποστηρίζοντας μόνον ότι «δεν πρόκειται για μίζες από προμήθεια των ελικοπτέρων ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ».

Οι δραστηριότητες του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με διάφορα λόμπι που λυμαίνονταν τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν γνωστές σ΄ ολόκληρη την πιάτσα εδώ και δεκαετίες σημειώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τουKontranews.gr που ακολουθεί.

Το «σύστημα», ειδικά οι υπηρεσίες πληροφοριών, γνώριζαν επίσης για τις off shore που είχε στήσει προκειμένου να διακινεί μεγάλα ποσά και να κρύβει ακίνητη περιουσία που είχε αποκτήσει σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Μόνο που αντί να τον παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη, τον έθεσαν σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας και εκβιασμού και τον χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα όταν τον χρειάστηκαν στην κυβέρνηση του μνημονίου. 
Στο διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε τη λάντζα για να περνούν στην κοινωνία τα μνημονιακά μέτρα και δικαιολογούσε τη λεηλασία που συντελέστηκε από τους ξένους τοκογλύφους σε βάρος της χώρας μας, το σύστημα του εξασφάλιζε ασυλία και καθημερινή παρουσία στα μεγάλα κανάλια. Όταν επιχειρούσε να φέρει αντιρρήσεις τον συμμόρφωναν, με στοχευμένες απειλητικές διαρροές στον Τύπο. Όταν τελείωσε ο ρόλος του και αφού το κόμμα του εξαφανίστηκε πολιτικά τον έριξαν στα σκουπίδια, όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Ξαφνικά τα χέρια της Δικαιοσύνης λύθηκαν ως δια μαγείας και άρχισαν να εμφανίζονται οι περίεργες συναλλαγές του αρχηγού του ΛΑΟΣ με τους εμπόρους όπλων.
Στην συνέχεια μπορεί να δούμε πολλά ακόμα επεισόδια με εμπλοκή επιχειρηματιών και από άλλους νευραλγικούς τομείς που έχουν σχέση με προμήθειες και δημόσια έργα. Η ουσία είναι ότι για το σύστημα της τρόικας ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πλέον καμένο χαρτί και όπως όλα δείχνουν θα έχει μάλλον την τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν λεπτομερώς τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να κάνει επιθετικό λόμπιγκ, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα για την υπογραφή μεγάλων συμβάσεων.
Στην περίπτωση των υποβρυχίων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πίεσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραλάβει τα υποβρύχια που έγερναν. Επειδή ο τότε υπουργός Αμύνης αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις χρησιμοποίησε εκβιαστικές μεθόδους και τον κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής ως «προστάτζα». Βέβαια ο Μεϊμαράκης είχε αποκαλύψει στον τότε πρωθυπουργό ολόκληρο το όργιο πιέσεων και εκβιασμών, που είχε δεχθεί απ’ τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο βίος και η πολιτεία του Γ. Καρατζαφέρη δεν εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να τον δεχθούν μετά βαΐων και κλάδων ως εταίρο στην κυβέρνηση που έστησε η τρόικα εκχωρώντας μάλιστα και κρίσιμα υπουργεία στο κόμμα του, ενώ ντόπιοι και ξένοι γνώριζαν για τις off shore και τις συναλλαγές του με τους προμηθευτές του δημοσίου, τον κατέστησαν βασικό παράγοντα διακυβέρνησης της χώρας, ενώ θα έπρεπε να είχαν από τότε στείλει ολόκληρο τον καυτό φάκελο στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά και για εκβιασμό, με στόχο την χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης αυτοκτόνησε πολιτικά με τη συμμετοχή του στη μνημονιακή κυβέρνηση. Μια συμμετοχή που ήταν προϊόν εκβιασμού απ’ την αόρατη πολιτική μαφία της τρόικας.

Αίτημα για να διαπιστώσει αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι του ανήκουν έχει αποστείλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή, καθώς το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ προκύπτει ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα με σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000. Πρόκειται για δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.
Το αίτημα προς τη Βουλή εστάλη διότι οι έρευνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν καταδείξει ότι μία από τις δύο εταιρείες, η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές αυτές φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα στο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρεία Eurocopter.
Οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται η απάντηση της Βουλής στο εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα της αναγραφής των δύο εταιρειών στο πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη. Από εκεί θα αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ σε πληρωμές που έγιναν στο πλαίσιο της απόκτησης ελικοπτέρων Super Puma από το ελληνικό κράτος. Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αγοράς των εν λόγω ελικοπτέρων φαίνεται πλέον να προστίθεται στη μακρά λίστα με τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου.

«Λαβύρινθος» πληρωμών

Η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της γαλλικής εταιρείας Eurocopter υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου του 2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι 61.741.925 ευρώ. Στη σύμβαση υπήρχε και η πρόβλεψη για απόκτηση άλλων δύο Super Puma, κάτι που όντως συνέβη το 2002, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες της Δικαιοσύνης πέφτουν μπροστά σε έναν …λαβύρινθο πληρωμών, ο οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.
Τον Νοέμβριο του 2007, η υπεράκτια εταιρεία Catalina International, με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη (με 50%) και τον υιό του Ιωάννη Καρατζαφέρη (επίσης με 50%), εμφανίζεται να δέχεται δύο εμβάσματα, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τα εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties, της οποίας πραγματικός δικαιούχος είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπογραφή της σύμβασης για τα Super Puma Αλ. Τσάτσος. 
Το 1,5 εκατ. ευρώ φέρεται να αφορούσε σε εξόφληση δανείου που ο Τσάτσος είχε λάβει από την εταιρεία Catalina. Παρ’ όλα αυτά η Catalina δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει αντίστοιχο ποσό για να χορηγήσει δάνειο στην εταιρεία Premium Properties ή σε άλλον λογαριασμό του Τσάτσου, συνεπώς δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού.

Το ίδιο άτομο, μαζί με τον Στ. Κομνόπουλο, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρείας της Malwern με έδρα τον Παναμά, που αποτελεί έναν από τους μεσάζοντες για την υλοποίηση της σύμβασης των Super Puma. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την πληρωμή του 1,5 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008, η Catalina εμφανίζεται να δέχεται ακόμη ένα έμβασμα, ύψους 150.000 ευρώ από τη Malwern.

Ακριβώς την ίδια περίοδο –και μετά την πληρωμή των 150.000 ευρώ- η Catalina αλλάζει τράπεζα. Τον Αύγουστο του 2008 η εταιρεία, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη και τον υιό του, μεταφέρει τις καταθέσεις της από την τράπεζα Julius Baer, με έδρα τη νήσο Γκέρνσεϊ της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, στην τράπεζα RBC, που επίσης έχει την έδρα της στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Στενών της Μάγχης. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται η μεταφορά των κεφαλαίων φαίνεται να είναι η μετακίνηση του τραπεζικού στελέχους Κωνσταντίνου Δέδε από τη μία τράπεζα στην άλλη. Στο πλαίσιο της μεταφοράς λογαριασμών φαίνεται ότι η Catalina του Γ. Καρατζαφέρη και του υιού του έχει ένα portfolio ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και μεγάλη ακίνητη περιουσία, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέντε μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2009, η εταιρεία Catalina International Limited μετονομάζεται σε Sunlight Delight Ltd. Έναν χρόνο μετά τη μετονομασία της υπεράκτιας εταιρείας εγγεγραμμένη μέτοχος της Sunlight Deliht ορίζεται η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη, Παναγιώτα Βασιλάκη. Ακόμη, οι λογαριασμοί στην τράπεζα RBC κλείνουν τον Απρίλιο του 2010, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με εντολή του ίδιου του προέδρου του ΛΑΟΣ τα υπόλοιπα των λογαριασμών έχουν ήδη μεταφερθεί στο όνομα του εμπιστεύματος “The Feriska Trust”. Η δεύτερη υπεράκτια εταιρεία που ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη, η Homeric TCI, έχει ιδρυθεί από το 1983 και έχει έδρα τα νησιά Τερκς και Κάικος. Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής είχε ιδρυθεί το 1992 και η εταιρεία Catalina International Limited, που ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη και τον υιό του και εμφανίζεται να έχει λάβει τα συνολικά εμβάσματα του 1,65 εκατ. ευρώ…

Ποιος είναι ο Κομνόπουλος
Ο Σταύρος Κομνόπουλος είναι συνιδρυτής –με τον Αλέξανδρο Τσάτσο- της εταιρείας Kestrel S.A., η οποία την επίμαχη περίοδο εκπροσωπούσε τη γαλλική Eurocopter, κατασκευάστρια των Super Puma, ενώ μέχρι και σήμερα εκπροσωπεί γαλλικά κυρίως εξοπλιστικά υλικά, όπως τους πυραύλους Mica, Scalp, Exocet, αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας και διευθυντής της OREC (Εταιρεία Προώθησης Αμυντικού Εξοπλισμού). Το όνομα του Στ. Κομνόπουλου δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε δικογραφία. Πριν από λίγο καιρό ο προφυλακισμένος για τα εξοπλιστικά Αντώνης Κάντας τον κατονόμασε στους ανακριτές ως τον άνθρωπο από τον οποίο πήρε 400.000 ευρώ για τα πρόγραμμα εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλικούς πυραύλους επιφανείας - επιφανείας Exocet
Ενώ και ο εκπρόσωπος της Ferrostaal στην Ελλάδα, Μιχάλης Ματαντός, στην απολογία του ανέφερε ότι η εταιρεία Kestrel αντιπροσώπευε για πάνω από μια δεκαετία το σουηδικό ναυπηγείο Kockums, το οποίο ήταν μαζί με τους Γάλλους ο σοβαρότερος ανταγωνιστής των Γερμανών στο πρόγραμμα των ελληνικών υποβρυχίων και γι’ αυτό οι Γερμανοί δωροδόκησαν της αντίπαλες εταιρείες όπως την Kestrel, την οποία αντιπροσώπευε ο Στ. Κομνόπουλος.

Δήλωση Καρατζαφέρη

«Σχετικά με τη βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. 
Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template