Σόιμπλε: Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει» δήλωσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε σηκώνοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βιέννη.
Παράλληλα, ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, που ήταν επίσης ομιλητής, δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι εκνευρίστηκε από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν θέλει να το συζητήσει άλλο.
«Δοκιμάσαμε την εμπειρία συγκεκριμένου εκνευρισμού ενόσω βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι' αυτό» είπε ο Σόιμπλε. Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει ειρωνικά: «Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δε βοηθάει».
Σκληρή στάση κράτησε και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι «ο κίνδυνος για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένει».

Ενώ, έσπευσε να επισημάνει, αφήνοντας τις σπόντες του για την Ελλάδα: «Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη, να ακολουθείς τους κανόνες».
Τι πραγματικά είπα στο Βαρουφάκη
Σε άλλη συνέντευξη τύπου σύμφωνα με το  iefimerida.gr ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις 10 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, απαντώντας στην τελευταία ερώτηση που του υπεβλήθη, δήλωσε: «Το ότι είναι (ενν. τον Γ. Βαρουφάκη) τώρα ξαφνικά πολιτικά αφελής στο θέμα "επικοινωνία" μου είναι εντελώς καινούργιο, του είπα», απαντά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τονίζει ότι «αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που του προσάπτεται από σήμερα το πρωί».
Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με την κλιμάκωση των τόνων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Γερμανός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, δεν μπορώ να διαπιστώσω άλλον τόνο από αυτόν που είχαμε πάντα. Είναι ένας αντικειμενικός τόνος. Είναι ένας τόνος προσανατολισμένος στις λύσεις. Με αυτή την έννοια εκφράζεται η γερμανική κυβέρνηση, εκφράζονται οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, για παράδειγμα εντός του Eurogroup»

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template