Το μικρό νησί που κάνουν κουμάντο οι...γάτες!!!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Το μικρό νησί που κάνουν κουμάντο οι...γάτες!!!Γατόφιλοι του κόσμου υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο και συγκεκριμένα στη μακρινή Ιαπωνία, στο οποίο ο αριθμός των γατών είναι αισθητά μεγαλύτερος από τον αριθμό
των ανθρώπων.
Αν είστε από τους ανθρώπους που σπεύδετε να ταΐσετε και να φροντίσετε τις γάτες που βρίσκετε στους δρόμους, αν στο σπίτι σας απολαμβάνετε το χρόνο που περνάτε με τη ψιψίνα σας και γενικότερα αν έχετε ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το ανεξάρτητο και γοητευτικό κατοικίδιο, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ταξίδι στη μακρινή Ιαπωνία.
Βάλτε λίγα πράγματα στη βαλίτσα σας και πετάξτε για το μικρό νησάκι Tashirojima ή όπως διαφορετικά αποκαλείται στον επίγειο Παράδεισο της Γάτας προκειμένου να βρεθείτε ανάμεσα σε εκατοντάδες γάτες που ζουν αρμονικά σε αυτό το σουρεαλιστικό μέρος. Ο αριθμός τους αγγίζει σχεδόν τις 800, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός δεν ξεπερνάει το 100.

Η ιστορία του νησιού με τις γάτες ξεκινάει γύρω στις αρχές του 19ου αιώνα όταν οι άγριες διαθέσεις των ποντικών απέναντι στους μεταξοσκώληκες άρχιζε να κλονίζει το εμπόριο του μεταξιού. Οι γάτες λοιπόν ήταν ένας από τους λίγους τρόπους να προστατεύσουν οι κάτοικοι το εμπόρευμά τους καθώς ήταν έτοιμες να κατασπαράξουν κάθε ποντικό που έπεφτε στην αντίληψή τους. Με τα χρόνια βέβαια οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού δέθηκαν στενά με το υπέροχο αυτό ζώο ενώ, έπειτα από κάποια συγκυριακά γεγονότα θεωρήθηκε ιερό και προστάτης του νησιού.

Κτήρια αφιερωμένα σε γάτες που σκοτώθηκαν κατά λάθος, κτήρια σχεδιασμένα με βάση τη μορφή μίας γάτας αποτελούν μικρά σημάδια των ιδιαίτερων τιμών που απολαμβάνουν οι γάτες στο νησί. Μπορεί οι γάτες να αυξάνονται, όμως οι άνθρωποι λιγοστεύουν αισθητά ενώ περισσότερο από το 50% των ανθρώπων ξεπερνούν την ηλικία των 65 χρόνων. Έχει χαρακτηριστεί ως «terminal village» δηλαδή ως περιοχή που κινδυνεύει προς εξαφάνιση.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού, όπως ήταν αναμενόμενο, το έχουν κάνει δημοφιλές τουριστικό προορισμό με εκατοντάδες τουρίστες να το επισκέπτονται ετησίως. Αν σκοπεύετε πάντως να το επισκεφτείτε θυμηθείτε ότι πληροφορίες λένε ότι στο νησί απαγορεύονται τα σκυλιά.

Ανάμεσα στους τουρίστες που έχουν βρεθεί στο νησί είναι και ο φωτογράφος Christopher Michael Wong ο οποίος μαζί με το συνεργάτη του και σκηνοθέτη Landon Donoho ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ μίας ώρας για το διαφορετικό τρόπο ζωής στην περιοχή. Για την ώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό δείγμα του ντοκιμαντέρ και φυσικά κάποιες από τις υπέροχες φωτογραφίες με τις αξιολάτρευτες γάτες. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template