«Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή που θα καταπλήξει και θα γεμίσει περιέργεια τους καλεσμένους σας. Είναι απλή, οικονομική αλλά λίγο χρονοβόρα. Εγώ χρησιμοποίησα
παγωτό τσιχλόφουσκα και το σέρβιρα με σιρόπι κεράσι»
Γιώργος Σίσκας, Πρέβεζα
(«Γεύσεις, χρώματα & αρώματα! by Giorgos Siskas»)

ΥΛΙΚΑ
- Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. τριμμένα μπισκότα (τύπου Digestive)
- Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα (όχι ελαιόλαδο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια έως ότου το μείγμα γίνει κουρκούτι. Σε άλλο σκεύος αδειάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα τριμμένα μπισκότα. Παίρνουμε τη κουτάλα παγωτού και βγάζουμε από τη συσκευασία 5-6 μεγάλες μπάλες παγωτού τις αρεσκείας μας, τις οποίες τοποθετούμε σε μεταλλική λεκάνη. Έπειτα, βουτάμε μία-μία τις μπάλες (όπως ακριβώς κάνουμε στο πανάρισμα κρέατος, κοτόπουλου κλπ.) πρώτα στο αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τέλος στο τριμμένο μπισκότο. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και αφήνουμε το παναρισμένο παγωτό στη κατάψυξη για 1 ώρα. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του παναρίσματος, με την ίδια εκτέλεση, άλλες δύο φορές. Στην τρίτη μάλιστα καλό είναι να αφήσουμε το παγωτό λίγο περισσότερο στη ψύξη.
2. Βάζουμε λάδι σε φριτέζα και μόλις κάψει βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα για τόση ώρα όση απαιτείται για να ροδίσει απλά το κουρκούτι (προσοχή, όχι περισσότερο). Σερβίρουμε αμέσως το τηγανητό παγωτό, γαρνίροντας το με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή και με ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Χρόνος εκτέλεσης: 7-8 ώρες
Μερίδες: Μπάλα και μερίδα
ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!