Καλοκαιρινοί μεζέδες, καλοκαιρινοί πειρασμοί να αποπλανούν τον ουρανίσκο σου.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 ml ζωμός θαλασσινών ή νερό
- ¾ από το φακελάκι μαγιάς (ξηρή)
- 1 καλαμάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 300 γρ. μύδια κομμένα κομματάκια
- 7-8 μεγάλες γαρίδες κομμένες κομματάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο ούζο με γλυκάνισο
- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε τηγανάκι με πολύ λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μύδια, το καλαμάρι τη γαρίδα και την πιπεριά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και μετά αποσύρουμε. Αν δεν έχουμε ζωμό θαλασσινών, μπορούμε πολύ εύκολα για να ενισχύσουμε τη γεύση του λουκουμά, να βράσουμε σε νερό τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες για 20 λεπτά, να περάσουμε το ζωμό από σήτα και να τον χρησιμοποιήσουμε.

2. Διαλύουμε στο χλιαρό ζωμό τη μαγιά. Αφού αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα τα υλικά από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη μας. Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και αφού έχει κάψει καλά, απλά με δύο κουτάλια παίρνουμε με το ένα λίγο από το μείγμα ζύμης και με το άλλο το σπρώχνουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε με λίγο τζατζίκι η ταραμά!

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 3-4

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΕ 1€ (ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ) – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!