ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-Αυτοί είναι οι υπουργοί και αυτά τα υπουργεία

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι υπουργοί και αυτά τα υπουργεία όπως αποφάσισε το Μαξίμου.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία επιλογής ,από τον Αλέξη Τσίπρα ,του νέου κυβερνητικού σχήματος με τις συνήθεις καραμπόλες και αλλαγές σχεδίων που επιφέρουν αρνήσεις μετακίνησης ή ανάληψης χαρτοφυλακίων.
Αυτή την ώρα σύσκεψη των κ. Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη για τις αρμοδιότητες.
Σύμφωνα με το thetoc.gr ο Μέγαρο Μαξίμου ήδη προχώρησε στην ανασύσταση και μετονομασία πέντε υπουργείων ενώ η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών αναμένεται, όπως ενημερώνουν, εντός της ημέρας.
Χωρίς να αποκλείεται βεβαίως και «εμπλοκή» της τελευταίας στιγμής
Ο κομβικός ρόλος Δραγασάκη

Κομβικό ρόλο στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης διαδραματίζει η στάση του Γ.Δραγασάκη που απέκλεισε κάθε συζήτηση για μετακίνησή του στην Προεδρία της Βουλής.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «κέρδισε« την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα και οι αρχικές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει την θέση της αντιπροεδρίας φαίνεται πως άλλαξαν.

Η άρνηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την Προεδρία της Βουλής έφερε τον Νίκο Βούτση ως πρώτο υποψήφιο για διάδοχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κατά ορισμένες πληροφορίες ο κ. Βούτσης παρά τις αρχικές του ενστάσεις φαίνεται αποδέχθηκε τελικά την μετακίνηση του στην προεδρία της Βουλής.

Στην θέση του φέρεται να μετακινείται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας όπου στη θέση υπουργού αναμένεται να αναβαθμιστεί ο μέχρι τώρα αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός.
Ο Π. Σκουρλέτης που θεωρείτο πρώτος υποψήφιος για το Εσωτερικών ήταν απρόθυμος να μετακινηθεί και παραμένει στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Από το οποίο αποσπάται το Μεταφορών και Δικτύων στο οποίο πιθανότερος υπουργός είναι ο κ. Σπίρτζης

Σε υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ θα αναβαθμιστεί ο Αλέξης Χαρίτσης, από γενικός γραμματέας στο ίδιο αντικείμενο.


Ο Νίκος Φίλης αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας στη θέση του Αριστείδης Μπαλτά ενώ και το όνομα του Κώστα Γαβρόγλου ακούγεται για τον ίδιο υπουργείο. Για υφυπουργός Παιδείας προαλείφεται η κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπηρεσιακός υπουργός και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλος, φέρεται να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο καταπολέμησης της Διαφθοράς που κατείχε ο Παναγιώτης. Νικολούδης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Γ. Μουζάλας αναμένεται να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο μεταναστευτικής πολιτικής.

Για Υπουργός Πολιτισμού προαλείφεται ο Αρ. Μπαλτάς

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας.
Για το υπουργείο Ναυτιλίας ακούγεται το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού Χρήστου Ζώη αλλά και του Θ. Δρίτσα ο οποίος όμως φέρεται να μην επιθυμεί λόγω της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ να παραμένει στην θέση που κατείχε μέχρι τις εκλογές.

Το οικονομικό επιτελείο


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να πάρει τα κλειδιά του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους στη θέση του Δ. Μάρδα.

Για το υπουργείο Οικονομικών εκ νέου υποψήφιοι είναι ο Δ. Μάρδαςκαι Τ. Αλεξιάδης.



Ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους

Ο Γ. Κατρούγκαλος (υπουργός Εργασίας) ο Γιώργος Σταθάκης (υπ. Ανάπτυξης), η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί, ο Χρ. Βερναρδάκης(αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Και ο Νίκος Κοτζιάς θα παραμείνει στο θώκο του ΥΠΕΞ.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας με τις αρμοδιότητες που κατείχαν στο παρελθόν όπως και η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να μείνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ερωτηματικά για τον Σαγιά

Το νέο κυβερνητικό σχήμα – σύμφωνα με πληροφορίες- δεν θα περιλαμβάνει το πρώην στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπ. Σαγιά.


Οι ίδιες πηγές σ
ύμφωνα  πάντα με το thetoc.gr, αναφέρουν ότι στην θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης θα παραμείνει ο κ. Μιχάλης Καλογήρου που υπηρέτησε στην συγκεκριμένη θέση κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Οι υπουργοί των ΑΝΕΛ

Από τους ΑΝΕΛ αμετακίνητος στο Υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

Η Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά θα επιστρέψουν στο Τουρισμού και στο Μακεδονίας Θράκης, αντίστοιχα.

Ανεπιβεβαίωτες μένουν οι πληροφορίες ότι ο Π. Καμμένος ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο προστασίας του Πολίτης ο Τ. Κουίκ, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απέρριψε και έτερο αίτημα του Π. Καμμένου, αυτό της υπουργοποίησης του Ν. Νικολόπουλου. Ο κ. Νικολόπουλος πήγε το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου και έφυγε με την υπόσχεση για την θέση αντιπροέδρου της Βουλής.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template