Η ομιλία Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ: Τα περιπολικά πρέπει να γίνουν και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024


Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε απόψε στο Ζάππειο Μέγαρο το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διαρκέσει ως την Κυριακή 7 Απριλίου και έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.



Στο βήμα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ ανέβηκε λίγο μετά τις 20:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απευθυνόμενος στα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε, αρχικά, για την εντυπωσιακή υποδοχή, υποσχόμενος πως «θα ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές».

«Το Ζάππειο, ένας χώρος ιστορικός, αντηχεί σήμερα τον ενθουσιασμό των μελών της παράταξής μας. Η παρουσία σας με τιμά, με συγκινεί και μου δίνει πίστη για την πορεία της ΝΔ στα επόμενα 50 χρόνια, με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


«Αυτό το συνέδριο είναι διπλά εορταστικό, συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.



Όπως τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα ήταν πολύ περήφανος για ετούτη τη βραδιά, το όραμά του συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας κινητοποιεί». Πρόσθεσε πως το όραμα της ίδρυσης του κόμματος παραμένει ζωντανό και σήμερα.

«Εδώ, στην Αθήνα επέστρεψε ο κοινοβουλευτισμός, ύστερα από την κηλίδα της δικτατορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή του κόμματος, αναφερόμενος σε ιστορικά στελέχη.

Φτάνοντας στον Κώστα Καραμανλή, ανέφερε πως ήταν «ταυτισμένος με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική αλλά και με την πρωτοπόρα εκπαιδευτική τομή της αξέχαστης αγαπημένης μας Μαριέττας», ενώ συνέχισε λέγοντας, «για να φτάσουμε έτσι στα χρόνια της κρίσης με τον Αντώνη Σαμαρά του οποίου είχα την τιμή να είμαι υπουργός».

«Ήταν γραφτό να παρακολουθήσω τη διαδρομή των πρώτων μας προέδρων, να ορκιστώ πρώτη φορά βουλευτής τον Μάρτιο του 2004 και είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι από εσάς θα έχετε στο μυαλό σας πολλές τέτοιες στιγμές. Πολλά θα είναι και τα περιστατικά που σφράγισαν την πορεία του καθενός. Δεν κρύβω ότι για μένα ήταν μεγάλη επιρροή οι σκέψεις και οι συμβουλές από τον Παύλο Μπακογιάννη. Όλα αυτά τιμούμε στα 50 χρόνια».

«Η ΝΔ είναι κομμάτι του εαυτού μας, όπως η ελληνική κοινωνία είναι κομμάτι του δικού της κορμού» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η πορεία προς το αύριο είναι χτισμένη πάνω σε όσα ζήσαμε και όσα κατακτήσαμε χθες», ανέφερε, ενώ στάθηκε στα εμπόδια που αντιμετώπισε η χώρα στην πρώτη τετραετία της ΝΔ, μεταξύ των οποίων τα διάτρητα σύνορα, τις μεγάλες, ξαφνικές φυσικές καταστροφές και την πανδημία. Ωστόσο, όπως τόνισε, «μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου».



Έχουμε μια εντολή, να προχωρήσουμε τολμηρά, σταθερά μπροστά, βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή των πολιτών, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις χώρες της προηγμένης Ευρώπης, πριν αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στις αποδοχές του δημοσίου, αλλά και στις αυξήσεις στις συντάξεις.

«Η ακρίβεια πιέζει τα ασθενέστερα νοικοκυριά, τα πράγματα αργά αλλά σταθερά γίνονται καλύτερα, με στοχευμένες κινήσεις» αλλά κυρίως με μόνιμα μέτρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέτρα που στηρίζουν το εισόδημα. Ο στόχος που είχαμε θέσει προεκλογικά, «μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και κατώτατος στα 950 θα υλοποιηθεί από αυτήν την κυβέρνηση» σημείωσε.

Η εθνική άμυνα, είπε, παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, απαντώντας έτσι στα «κούφια λόγια κάποιον δήθεν πατριωτών».

«Nα μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ ταυτόχρονα πουλάς κηραλοιφές και δήθεν χειρόγραφα του Χριστού συνιστά πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης», τόνισε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τον Κυριάκο Βελόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ έχει επιλέξει να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας που είναι, ήταν και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό, έχοντας στο επίκεντρο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Δύναμη μας δίνουν δύο ιδρυτικές εντολές: ο ρεαλισμός, η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό και η τολμηρή ανανέωση των ιδεών και των στελεχών μας. Η Ελλάδα να γίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο σύγχρονη. Η προσαρμοστικότητα ανήκει στα χαρακτηριστικά μας, ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Έτσι, βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα ΝΔ και μας κράτησαν όρθιους σε δυσκολίες, αλλά βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

«Αυτή η παράταξη είναι η πιο ανθεκτική απ΄ όλες, ποτέ δεν έπαψε να πρωταγωνιστεί, γιατί έχουμε τη δυνατότητα της αυτοκριτικής και κάνουμε τα λάθη μας ορμή για να γίνουμε καλύτερη, βάζοντας την πατρίδα πάνω από κάθε κόμμα. Αυτά μας έκαναν ξανά την κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Είχαμε πάντα τη γενναιότητα να στηρίξουμε εθνικές επιδιώξεις όταν αυτές προωθήθηκαν από άλλα κόμματα, όπως η είσοδος της χώρας στο ευρώ και της Κύπρου στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «εδώ και 50 χρόνια, η ΝΔ βαδίζει δίπλα-δίπλα με την πατρίδα».

«Μέχρι τώρα ανακουφίσαμε τη χώρα από τις πληγές, τώρα θα πολεμήσουμε και τις αιτίες τους. Θα είναι δύσκολο, γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν λίγους, αλλά συμφέρουν τους πολλούς και θα συνεχιστούν. Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια. Εξηγούμε τα μέτρα με τη γλώσσα της αλήθειας και τα προσωρινά παράπονα δεν γίνονται μόνιμες διαμαρτυρίες«, ανέφερε.


«Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς, η οικονομία βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Πετυχαίνουμε στον στόχο μας να εξαπλωθεί η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, πρόσθεσε, και έκανε λόγο για σημαντικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, γιατί «τα κέρδη των φοροφυγάδων θα γίνονται επιτέλους κοινωνικό έργο», πρόσθεσε

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και στην αξιολόγησή τους, στην ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων και στη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, ώστε τα παιδιά να μην φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.

«Τώρα που μιλάμε ανακαινίζονται δεκάδες νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια και περιορίζονται οι λίστες αναμονής, με τα απογευματινά χειρουργεία, και επεκτείνονται οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Αυξήθηκε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, όπως αυξήθηκαν οι μισθοί» είπε. «Ξέρουμε ότι τα Εξάρχεια και το Πανεπιστήμιο είναι ελεύθερα, οι βιβλιοθήκες εξορίζουν τις καταλήψεις. Η μάχη έχει δρόμο μπροστά».

Μητσοτάκης: Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό με τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους από τον σύντροφό της.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί έχουν βοηθήσει τις γυναίκες που κινδύνευσαν, έχουμε αυστηροποιήσει ποινές και έχουμε δομές. Ωστόσο, τόνισε πως σκύβουμε το κεφάλι όταν έχει δολοφονηθεί μια κοπέλα έξω από το ΑΤ και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

«Ναι, περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν όσα έχουμε πετύχει και ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί όπως γίνονται ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως, έχοντας όμως και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους».

Αυτά τα λόγια ισχύουν πάντα σε ένα έργο σισύφειο. Θα επιμείνουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέχρι όλοι μας να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η πολιτική σταθερότητα καθίσταται κεντρικό ζητούμενο. Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Στις ευρωεκλογές είναι μάχη με ευρωπαϊκό και εθνικό αποτύπωμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

«Στέλνοντας ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην τροχιά σιγουριάς και ανάπτυξης. Έχετε διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντι μας. Ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς, ένας δεύτερος πρόεδρος που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές.

Συχνά δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται εθνικό πένθος στο εσωτερικό. Δεν μαθαίνουν ούτε από αυτά που παθαίνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο, είναι μοιραίοι, κυνικοί και αδίστακτοι. Έχουμε μια υποχρέωση ο δημόσιος λόγος να μην γίνει βάλτος φημών από αυτούς που κάνουν καριέρα δηλητηριάζοντας τη σκέψη των πολιτών. Χυδαία τοξικότητα που δεν θα μας βρει απροετοίμαστους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να μεταφράζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε οφέλη για τη χώρα.

Αναφερόμενος στις κάλπες των ευρωεκλογών είπε ότι ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός όχι μόνο για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη αλλά για τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σε όσους σκέφτονται δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας ότι τα νιώθει πριν φτάσουν στην κάλπη και πως συχνά η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος αψήφιστη.

«Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά», συνέχισε.
«Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα»

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015. Να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε όπως το κάναμε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

«Ανοιγόμαστε σε όλη τη χώρα. Περιγράφουμε τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να κινδυνεύσουν και τις πολλές μικρές νίκες γύρω μας. Σε ο,τι με αφορά δηλώνω πρώτος παρών στην ωραία μας εκστρατεία. Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μείνω πιστός και στις δυο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφαση μας να προχωρήσουμε μπροστά μας. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με τη μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά. Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του την πρώτη ημέρα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template