Τρεις ώρες φαγούρα σε ένα άθλιο και ανούσιο debate

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κύριο χαρακτηριστικό του οι μονόλογοι των αρχηγών, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε ακούσει από τις προσωπικές συνεντεύξεις του κάθε πολιτικού αρχηγού.

Τα κυριότερα μηνύματα των αρχηγών

Τσίπρας: Πήγαμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Καταφέραμε να ανοιξουμε δρόμους. Οι πιο κρισιμες μάχες  μπροστά μας και μέσα στη χωρα. Να ξεμπερδέψουμε με το παλιό.
Μειμαράκης: Οι πολίτες να καταλάβουν ότι πολύ ακριβά πληρώσαμε την ψήφο τιμωρίας και την αποχή. Εμεις μπορούμε να συνθέσουμε. Εγω είμαι κάτω στο πεζοδρόμιο, στην πιάτσα, και ξέρω πόσο πονάει ο πολίτης.
Λαφαζάνης: «Πρώτη φορά σοβαρά» δεν είναι το τρίτο Μνημόνιο. Η χούντα της Τροικα θα καθορίζει ακόμη και πότε ανοίγουν τα φαρμακεία. 
Θεοδωράκης: Μετά το πρωτη φορά αριστερά, να πάμε στο «πρώτη φορά στα σοβαρά». Το δειχνει το ψηφοφέλτιο Επικρατείας μας με ανθρωπους, οπως ο Νικοφόρος Διαμαντούρος, που δεν είναι του κομματικού σωλήνα. 
Κουτσουμπας: Να μην ξαναγυρισουμε στα παλιά κόμματα. Η κυβέρνση θα ειναι των Μνημονίων, άρα δυνατό ΚΚΕ
Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ γεννήθηκαν μέσα από τα Μνημόνια. Πέντε δισ, διεγράφησαν από την Αγροτική σε κανάλια και επιχειρηματίες. 
Γεννηματά: Η αυτοδυναμια ειναι η νέα αυταπάτη. Ζητάμε τη δυναμη, να γίνουμε η τρίτη δύναμη, για να επιβάλουμε συνεργασία.

Τοποθετήσεις αρχηγών

Γεννηματά: Η οικογένεια το κύττατο της ελληνικής κοινωνίας. Προχωρά μέσα απο συνεννόηση. Να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως την οικογένεια μας. Να δεσμευτουμε όλοι για μια κυβέρνηση αποτελεσματική τετραετίας. Να καταργήσουμε το μπόνους των 50 εδρών.
Καμμένος: Καμία καταδικαστική απόφαση για τα cds. Kε Μειμαράκη είστε υπόδικος. Σας λέγανε «μπροστάζα» για τα υποβρυχια, βουλευτές που είναι τώρα στο κομμα σας.
Κουτσούμπας: Ο λαός τα είδε όλα, τα δοκιμασε όλα. Να σκεφτεί ο λαος οτι υπάρχει μια αλλη λύση, αυτήν που προτείνει το ΚΚΕ.
Θεοδωράκης: Τα χρεοκοπημένα οικονομικά κόμματα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν χρωσταμε πουθενά. 
Γιατι  μας κρύβουν Τσίπρας και Μειμαράκης με ποιους θα κυβερνήσουν;
Λαφαζανης: Ο κ. Τσίπρας αλλαξε σελιδα και ψήφισε το Μνημόνιο. Εμεις λέμε όχι στην υποτέλεια.
Μειμαράκης: Εγω γνωρίζω οικονομικά. Φεσωσατε τη χώρα περίπου 90 δισ. Οσο πιο μεγάλο δάνειο, τόπο πιο πολλά μέτρα.
Καποιος αρχηγος ( Καμμενος) δεν έχει καταλάβει ότι έχει καταδικαστεί, όταν μας έλεγε για τον Αντρίκο Παπανδρέου και για τα CDS. Γιατι δεν τα ελεγε το 2009.  Δεν μπαίνει στη βουλή και έχει παλαβώσει.
Τσίπρας: Ο κ.Μειμαράκης είπε οτι χρεώσαμε τη χώρα 90 δισ. Να του εξηγήσω ότι τα 86 δισ. που φέραμε δεν είναι όλα δανεισμός. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πραγματικοτητα.  

Ελεύθερη ενότητα

Τσίπρας: Πολύ χαρούμενος που το debate διεξάγεται στην ανοιχτή ΕΡΤ. Να μπει τέλος στην ασυδοσία. Αψηφήσαμε τον πολεμο απο μερίδα των ΜΜΕ. Εχετε τη μύγα και μυγιάζεστε κυρία Τρέμη.
Μειμαράκης: Δεν θέλει συνεργασία ο κ. Τσίπρας, θα τον κρίνει λαός. Τσίπρας ισον μόνιμες εκλογές. Είμαι έτοιμος να πάω στην Κουμουνδούρου αύριο να συζητήσουμε. Αν έχει χρόνο. Να κάνουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα.
Λαφαζάνης: Θα υπάρξει και δεύτερο σποτ με το νομισματοκοπείο.  Πέντε πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό στόχο το τρίτο μνημόνιο. Εγω βλέπω συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων. Το εθνικό νόμισμα θετικη εναλλακτική λύση.
Θεοδωράκης: Με τον Αλεξη Τσίπρα ήταν υποχρέωση να συνεργαστούμε για να περάσουμε τον δύσκολο κάβο. Εμείς ήμασταν πρωτοστάτες. Αν είχε φέρει τη συμφωνια αρκετά νωριτερα θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή. 
Κουτσούμπας: Ο κ. Γλέζος είναι σύμβολο, από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές κρίνονται.  Ειμαστε κάθετα αντίθετα με το ευρώ, επισης και η δραχμή οδηγει σε χρεοκοπία από αλλο δρόμο.
Καμμενος: Συνεργαστήκαμε άψογα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε όμως με τη Ν.Δ., με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις λιστες της Σιμενς, με τον Παπασταύρου. Απο τον Θεοδωράκη θέλω να ακουσω την αποψή του για το Σκοπιανό, για τη Θράκη, τα ελληνοτουρκικά
Γεννηματά: Την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα την πετύχουμε. Είναι εθνική ανάγκη. Ουτε ως λεθρεπιβάτης δεν μπορέι να περάσει από το χώρο της σοσιαλσημοκρατίας. Μεγάλη η ανταπόκριση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ

Κύκλος: Εξωτερική πολιτική, αμυνα

Γεννηματά:  Σήμερα επιβεβαιώνεται η εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου σήκωσε το βάρος ως πρωθυπουργός σε μια δύσκολη στιγμή.
Καμμένος: Ο κ. Μειμαράκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τα υποβρυχια. 
Επεξεργαζόμαστε να δίνουμε κατοικίες στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Ως υπουργός Άμυνας, προσπάθησα να πληρωθούν όσοι δικαιούνται αυτά τα χρήματα
Κουτσούμπας: Μόνο δυστυχία από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Σοβαρός κινδυνος οι τζιχαντιστές, αλλά οι ιμπεριαλιστικές δυναμεις τους εξόπλισαν. Η Ρωσία μεγαλη ιμπεριαλιστική δύναμη,  δεν είναι η Σοβιετική Ενωση. Αυταπάτη να λέμε ότι μπορέι να χρηματοδοτησει την Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα.
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι λέει να διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο, όχι ομως να φαινομαστε ως φτωχός συγγενής που διαμαρτύρεται για το παρελθον. Αυτό που έκανε η Κωνσταντοπουλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν για να γλιτώσουν απο φασαρία.
Λαφαζανης: Δεν καταλαβαινω γιατι εαν η Ελλάδα χρηματοδοτηιθει από τριτη χωρα είναι κακό πράγμα; Δεν βλέπω τίποτα μεμπτό. H συμφωνία για τον αγωγό πρεπει να υλοποιηθεί. Είναι για το συμφέρον της χώρας.
Τσίπρας: Η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων ήταν πράξη ευθύνης στην κατεύθυνση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Ποτέ δεν πήγα να ζητήσω χρήματα. Δεν μπορούμε να ζητάμε κάλυψη από εταίρους εκτός πλαισίου Ευρωζώνης. Βρεθήκαμε με τις χώρες των BRICS για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις συνεργασίας, η χώρα μας πρέπει να είναι ενεργειακός κόμβος. 
Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσιπρας δεν μας είπε τίποτα για τα θαλάσσια σύνορα. Μας άφησε χωρίς συμμάχους. Στο Μνημονιο αναφέρεται ότι δεν πρόκεται να γίνει τίποτα, εκτός από αυτά του 2012.  

Κύκλος: Μεταναστευτική πολιτικη

Tσιπρας: Φθάνει με την υποκρίσια και την επίθεση σε  μια κυβέρνηση που έκανε υπουργείο για το μεταναστευτικό. Παραλάβαμε το απόλυτο μηδεν. Βαλαμε το θέμα στην ΕΕ, μαζί με τον Ρέντσι. Η υπηρεσιακη κυβέρνηση πατά πάνω στα δικά μας βήματα. 
Μειμαράκης: Μεγάλο πρόβλημα και δεν είδα ευαισθησία όταν λέγαμε ότι πρέπει να φυλαξουμε τα σύνορα. Ακουσα μαλιστα τον Τσίπρα να λέει ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα.
Λαφαζάνης: Δεν είδα αυτό που είδε η Χριστοδουλοπούλου. Το βρώμικο ευρωπαϊκό κατεστημενο δημιουργησε το πρόβλημα με τους ιμπεριαλιστικους πολέμους. Δεν μας άρεσε το καθεστώς του Ασαντ και μας αρέσει ο τζιχαντισμος. 
Θεοδωράκης: Το καλοκαίρι βρέθηκα δυο φορές στα σύνορα,εκει που δεν πάνε ι υπουργοι του Τσίπρα, αλλά και άλλοι πολιτικοι αρχηγοί. Η Ευρώπη πρεπει να ντρέπεται και εμείς να σταματαμε τις μεταναστευτικές ροές μαζί με την Τουρκια.
Κουτσούμπας:  Αμεσα, όλοι οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού. Δεν έρχονται να μείνουν στην Ελλάδα. Με πτήσεις τσάρτερ.  Η πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων ζήτησε από την κ. Μέρκελ να ανοίξουν τα σύνορα, για να δουλέψουν για τους Γερμανούς βιομηχάνους. Έ, όχι κι έτσι. 
Καμμένος: Αν ειχα το δικαίωμα βέτο, θα το έκανα για την ιθαγένεια. Αλλά τους τελευταίους μήνες, η κυβερνηση έκανε αυτά που έπρεπε. Για να αντιμετωπιστεί το προβλημα, πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να γυρισουν στις χώρες τους. Να κηρυχθούν σε έκτακτη κατάσταση Κως και Μυτιλήνη.   Η Ευρώπη μας απείλησε με τους πρόσφυγες. Θα έμεναν στην Ελλάδα, αν βγαίναμε από την Ε.Ε.
Γεννηματα: Το μεγάλο προβλημα η αδράνεια της κυβέρνσης. Ακουσαμε απίστευτα πράγματα, ότι οι μετανάστες λιάζονταν, εξαφανίζονταν. Εδω και μήνες έχουμε ζητησει διακομματική συνεργασία. Η χώρα δεν έχει ακόμη στήσει υποδομες για την κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. 

Κύκλος: Παιδεία και Υγεία

Γεννηματα: Το μεγάλο πρόβλημα στο φάρμακο το κόστος. Εμείς μειώσαμε τη δαπάνη στο μισό. Σε γιατρους και νοσηλευτές έπρεπε να γίνονται προσλήψεις. Η κυβέρνση πέταξε λευκή πετσέτα.   
Καμμένος: Ορθοδοξία και Ελληνισμός άρρηκτα συνδεδεμένα. Πιστεύουμε στα πρότυπα σχολεία. Πρέπει ν αλλάξουν πολλά, σας το λέω εγώ που έχω πέντε παιδιά. Απαράδεκτο το 23% στα σχολεία. Πιστεύω θα βρούμε ισοδυναμα.
Κουτσούμπας: Αλλα κόμματα ψήφισαν το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η αποψη του κόμματος Λαφαζάνη δεν οδηγεί σε μια νέα κοινωνία.
Θεοδωράκης: Να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες στα Πανεπιστήμια. Να προστατεύσουμε τους μαθητές από τον Μπαλτά στην Παιδεία. Ο κ. Κουράκης έκανε αποσπάσεις, αλλά τα σχολεία θα ανοίξουν με κενά. Στην Παιδεία χρειάζεται εθνική επιλογή. Θα είναι ένας από τους όρους που θα θέσουμε σε κυβερνητική συνεργασία.
Λαφαζανης: Χρειάζεται επανάσταση, αλλά δεν είναι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αλλά τα Μνημόνια σκοτώνουν τη χρηματοδότηση. Το ίδιο και στην υγεία. Να φύγουμε από την μνημονιακή θηλειά. Να πάμε σε εθνικό νόμισμα.
Μεϊμαράκης:  Θέλουμε μη κρατικά πανεπιστημια, για να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο εξωτερικό λόγω τη ιδεοληψίας της Αριστερας. Εμείς πιστεύουμε στα πρότυπα σχολεία. Ο,τι ιδιωτικό ακούει ο κ. Τσίπρας θέλει να το φορολογήσει. 
Τσίπρας: Πολυ σημαντικό συγκριτικο πλεονέκτημα η γνώση. Δυστυχώς έχουμε αιμορραγία μυαλών. Να ενισχύσουμε όλες τις βαθμιδες. Στο πρόγραμμα μας να υπάρξουν ερευνητικά κέντρα διπλα στα Πανεπιστημια. Οχι όμως στην παράδοση της παιδείας στην αγορά.  Ολα όσα εχουν ακουστεί για το νόμο Μπαλτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύκλος: Διοικηση, κοινωνική πολιτική

Τσίπρας: Ο λαός δεν εχει μνήμη χρυσόψαρου. Ο λαός θυμαται τι έχει φέρει το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη. Κάναμε τις 100 δόσεις, το νόμο για την ανθρωπιστική βοηθεια, δεν καταργήθηκε το ΕΚΑΣ.  Εχει ξεχάσει ο κ΄Μειμαράκης ότι αυτοί  παραδοθηκαν, δεν διαπραγματεύθηκαν. Ο ΕΝΦΙΑ παράλογος φόρος. 
Μειμαράκης:  Τα μέτρα που έφερε ο Τσιπρας είναι το μόνο νέο που έφερε. Δυστυχως δεσμεύτηκε για το θέμα των συντάξεων. Εγω λέω να υπάρξουν νέες εισφορές με επενδύσεις, που δεν θέλει ο Τσίπρας, με καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, που δεν θέλει ο Τσιπρας.  
Η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα εινα συνεργασίας. Ο κ. Τσιπρας δεν θέλει να με δει.
Λαφαζάνης:  Θέλουμε ένα κράτος να υπηρετεί τον πολίτη, την ανάπτυξη. Δεν θέλουμε κράτος διαπλοκής και κομματικό φέουδο. Αλλά δεν γίνεται με Μνημόνια. 
Θεοδωράκης: Το κομματικό κράτος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μια γωνιά να βολέψουν τα παιδιά τους. Να ειμαστε τολμηροί. Να καταργηθούν οι πολεοδομίες. Να πάρει την ευθυνη ο μηχανικός. Να απελευθερώσουμε τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους. Αξιολογηση των υπαλλήλων αλλά και των δομών. Πιστεύω ότι μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και τα πρόσωπα στα "ρετιρέ" της εξουσίας.
Κουτσούμπας: Διαφθορέας στο δημόσιο τομέα είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό κράτος.
Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ το μονο κόμμα που δεν είχε απώλειες από την ψήφιση της συμφωνίας. Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται από την αρχή χτισιμο.  Θα ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμου αλλά και θα αλλάξουμε νόμους.
 Αν υπάρχουν υπηρεσίες που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, για το καλό του λαού, δεν έχουμε αντίρρηση. Οι στρατηγικής σημασίας φορείς, να παραμείνουν στο κράτος.
Γεννηματά: (για οικονομικά του ΠΑΣΟΚ) Το πόρισμα είναι στα χερια του εισαγγελέα. Μακάρι και τα άλλα κόμματα να έκαναν αυτόν τον έλεγχο. Ολα τα κόμματα έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Εχουμε νοικοκυρέψει το σπίτι μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν δανείστηκε χρήματα για να μην τα επιστρέψει ποτέ. 

Κύκλος Οικονομία

Γεννηματά: Εμείς έχουμε εμπειρία και μπορούμε να διαπργατευθούμε. Ο λαός μπορει πλέον να συγκρίνει. Αν υπήρχε χρυσο βατόμουρο για την οικονομία, ο Τσίπρας θα ήταν νικητής. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει κατασυκοφαντηθει. Είμαστε κόμμα πατριωτικό, το αποδείξαμε στα δύσκολα
Καμμένος: Καμια αμφιβολία ότι η βαρια φορολόγηση σταματα την ανάπτυξη. Μηδενικοι φορολογικοι συντελεστές σε επενδύσεις. Θα ειμαστε η εγγύηση για την ιδιωτική οικονομια στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο Συριζα. Τα νησια να γίνουν ελεύθερες φρολογικές ζώνες, να γίνουν Καραίβικη.
Μεγαλύτερη αποτυχία μας ότι δεν καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ.
Κουτσούμπας: Μερα με τη νύχτα η πρότασή μας σε σχεση με την πρόταση της Λαικης Ενότητας. Η πρόταση της ΛΑΕ ειναι αρνητική, θα επιβάλει νεα σκληρά μέτρα. Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες.
Θεοδωράκης: Να πουμε ειλικρινά οτι δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Πατριωτικη μας η απόφαση να ψηφίσουμε το Μνημόνιο του Τσίπρα. 21 Σεπτέμβρη χρειάζεται τολμηρή κυβέρνηση με νεα μυαλά, να κάνει μεταρρυθμίσεις. Μεγαλες αλλαγές με μειώση κομματικού κράτους. 
Θα πω στον ξένο επενδυτή ότι αναλογα με τον αριθμο που προσλαμβάνει θα είναι η φορολογιια του.
Λαφαζάνης: Υπάρχει τρομοκρατία, τρομοφοβία. Η επιλογή εθνικου νομισματος δεν είναι καταστροφική. Θα ενισχύσει απασχόληση, εξαγωγές.  Η μετάβαση απότ το ευρώ σε εθνικό νόμισμα δεν είναι κάτι περίεργο. Η υποτιμηση θα λετουργήσει θετικά.
Μειμαράκης: Πολλά απο αυτα που είπαμε το 2012 τα πραξαμε. Πάντως το Γενάρη παραδώσαμε πολύ καλύτερη οικονομία απ οτι τώρα. Αν είχαμε 4ετη θητεία και διακοπτόταν βιαίως, θα είχαμε υλοποιήσει όσα είπαμε. Ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις.
Δεν έχουμε δώσει υποσχεσεις όπως ο Τσίπρας, οτι θα σκισει το Μνημόνιο
Τσίπρας:  Σε αυτό το εξάμηνι δώσαμε μεγάλη μάχη. Καταφεραμε να μειωσουμε πρωτογενη πλεονάσματα και να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση εως το 2019 με 86 δισ. Σαφές ότι δεν καταφέραμε να  υλοποιήσουμε μέρος των δεσμεύσεων αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.  
 (Για Βαρουφάκη) Σε αυτή τη μάχη με ασυμμετρες δυνάμεις υπήρξαν επιλογές που έδωσαν δυναμική αλλά μετά υπήρξαν και υπερβολές που διορθώθηκαν πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template