Εισβολή στο σπίτι του... Γιάννη Φλωρινιώτη ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πειράζει που είναι μεγάλη φίρμα και έχει αυτό το σπίτι; Μάλλον όχι. Όλα επιτρέπονται όταν έχει βάλει το χεράκι του στη διακόσμηση ο υπέρλαμπρος Γιάννης
Φλωρινιώτης. Είναι σταρ της πίστας και φανατικός λάτρης του λαμέ και των εκκεντρικών κοστουμιών, οπότε το σπίτι του μόνο λιτό και μίνιμαλ δεν θα μπορούσε να είναι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Φωτό: Δημήτηρς Γκολφομήτσος


Ο τραγουδιστής και σόουμαν, που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν και προκαλεί ακόμη και σήμερα χαμό σε κάθε εμφάνισή του, έχει το δικό του ιδιαίτερο στιλ που τον έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Στο διαμέρισμά του στην Πειραϊκή, με θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα, το οποίο αγόρασε στα μέσα της δεκαετίας του '80, οι πινελιές Φλωρινιώτη είναι έντονες. Ωστόσο το χεράκι της τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση είχε βάλει και η πρώην σύζυγός του Μάχη.

«Μου αρέσει πολύ η φιλοξενία, γι' αυτό ήθελα ένα σπίτι φωτεινό και άνετο για να μπορώ να καλώ τους φίλους μου» αναφέρει ο Γιάννης Φλωρινιώτης στην «Espresso»και συνεχίζει: «Επειδή ήμασταν μεγάλη οικογένεια, ήθελα το κάθε παιδί να έχει τον δικό του χώρο αλλά και άνετα μπάνια». Ετσι δύο διαμερίσματα ενώθηκαν σε ένα, προσφέροντας περισσότερα τετραγωνικά και αέρα στην οικογένεια. Μάλιστα, όπως μας λέει ο performer, υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι, ώστε, αν μελλοντικά χρειαστεί τα παιδιά του να αποκτήσουν καθένα το δικό του, να χωριστεί και πάλι.

Το κεφάλαιο διακόσμηση είναι μία ολίγον... πονεμένη ιστορία για την οικία Φλωρινιώτη. Και αυτό γιατί τα τρία παιδιά του καλλιτέχνη, Σάββας, Αννούλα και Νίκος, κάθε φορά που ο πατέρας τους φεύγει για το εξοχικό τους στη Λούτσα φροντίζουν να ξεφορτώνονται κάποια από τα αντικείμενα θεωρώντας τη διακόσμηση «βαριά». Τα σεμεδάκια και πολλές από τις αντίκες καταλήγουν στην αποθήκη, όμως με την επιστροφή του στο διαμέρισμα ο Γιάννης Φλωρινιώτης αμέσως τα αποζητά και τα τακτοποιεί και πάλι στη θέση τους! Αγαπημένη γωνιά του είναι το μπαλκόνι, καθώς του αρέσει να περιποιείται τα λουλούδια του.

Σε έναν από τους χώρους υποδοχής, όπου δεσπόζει η τραπεζαρία, δύσκολα μπορεί κάποιος επισκέπτης να ξεκολλήσει τα μάτια του από το τεράστιο χάλκινο έργο που απεικονίζει τον ίδιο με ένα μικρόφωνο. Αλλωστε το μότο του είναι «με το μικρόφωνο στο χέρι θα πεθάνω». Στον ίδιο χώρο η ξύλινη τραπεζαρία αντίκα συνδυάζεται με το ψηλό ρολόι κάποιας άλλης εποχής. Στο σαλόνι οι διακοσμητικές τάσεις μπλέκονται λίγο, αφού δίπλα στο σιντριβάνι με την Αφροδίτη ξεφυτρώνει ένας κούρος. Με δική του ιστορία βεβαίως. Τον έκανε δώρο στον καλλιτέχνη ένας γλύπτης επειδή ήξερε ότι εδώ και 30 χρόνια φοράει την κολόνια Κούρος και είναι ένα άρωμα που τον χαρακτηρίζει. Στο μπαρ με τα παράξενα μπουκάλια υπάρχει ένας μεγάλος καθρέφτης που έχει διπλή χρήση. Είναι παράλληλα και ψυγείο και μάλιστα παρασκευάζει παγάκια!

Στην κρεβατοκάμαρα το μάτι πέφτει αμέσως στο ξυλόγλυπτο κρεβάτι, το οποίο έχει έρθει από την Ιταλία και συνδυάζεται με δύο χρυσά πορτατίφ. Χρυσό κυριαρχεί και στο μπάνιο, από τη σαπουνοθήκη μέχρι την μπαταρία της μπανιέρας! Σημαντική από μόνη της είναι η ντουλάπα, καθώς εκεί βρίσκεται μέρος της φαντασμαγορικής γκαρνταρόμπας του σόουμαν. Τα υπόλοιπα τα φυλάει στο εξοχικό του στη Λούτσα.

Σε κάθε σημείο του σπιτιού είναι έντονα τα σημάδια της πίστης του Γιάννη Φλωρινιώτη στον Θεό. Εχει ως προστάτη του τον άγιο Νικόλαο, εικόνες του οποίου κοσμούν πολλές γωνιές. Ο άγιος που φυλάει τους ναυτικούς είχε εμφανιστεί ως όραμα στον καλλιτέχνη από την εποχή που ήταν ακόμη στο ορφανοτροφείο. Άλλη μία φορά εμφανίστηκε η μορφή του και έκτοτε όλα πήγαν καλά στη ζωή και την καριέρα του.   πηγή

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template