Η επόμενη ημέρα..Αυτά άφησαν πίσω οι Ούννοι του κράτους των Εξαρχείων

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η επόμενη ημέρα..Αυτά άφησαν πίσω οι Ούνοι του κράτους των Εξαρχείων,μετά τις επιδρομές τους.Καμμένα αυτοκίνητα κάδοι απορριμάτων,σπασμένα
τζάμια..Την εμφάνιση τους έκαναν στην χθεσινή πορεία κατά του Ασφαλιστικού οι γνωστοί κουκουλοφόροι προσπαθώντας να αμαυρώσουν και να διαλύσουν τη διαμαρτυρία των πολιτών.Οπως ήταν αναμενόμενο για άλλη μία φορά τα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια, θυμίζουν πεδίο μάχης. Φθορές και καταστροφές σε ΙΧ, σπασμένα μάρμαρα σε σκαλιά πολυκατοικιών, κατεστραμμένες πινακίδες καταστημάτων, γκράφιτι σε τοίχους και τζαμαρίες.




Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν, χωρίς να επεκταθούν τα επεισόδια, να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους από την πλατεία Συντάγματος. Εκείνοι πήγαν στα Εξάρχεια έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.





Από τη καταστροφική μανία τους όμως δεν γλίτωσε ένα ΙΧ, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες, αφού οι κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ.





Για άλλη μία φορά τα μάρμαρα στα σκαλάκια εισόδου των πολυκατοικιών έγιναν πολεμοφόδια στα χέρια των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι με σφυριά τα έσπαγαν και στη συνέχεια τα εκτόξευαν κατά των δυνάμεων της αστυνομίας.







Το χρονικό των επεισοδίων

Υπενθυμίζεται πως ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να χαλάσει τη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας σπάζοντας βιτρίνες και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ αρχικά στην οδό Πεσματζόγλου και στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες η πλατεία Συντάγματος από τις 2 το μεσημέρι όταν και ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Νεαροί άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ στις οποίες η αστυνομία απάντησε με χημικά.

Πού άρχισαν οι μάχες

Η πρώτη μάχη έγινε στο στενό της οδού Πεσματζόγλου, ωστόσο η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης περιόρισαν τους αντιεξουσιαστές, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.





Από το μπλοκ των 1.000 αντιεξουσιαστών αποκόπηκε ομάδα 50 ατόμων και προκάλεσε επεισόδια εκτοξεύοντας μολότοφ κατά των ΜΑΤ.



Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που μετέδωσε το Mega, ότι οι εν λόγω κουκουλοφόροι κυκλοφορούσαν με σφυριά στα χέρια και μολότοφ από τις 11:30 το πρωί στο κέντρο, ανενόχλητοι.



Μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων στις 14:00, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους και με πυροσβεστήρες έσβησαν τις μικροεστίες φωτιάς.     πηγή







Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template