Έζησε τα capital controls και λυπήθηκε για τον χαμό του Παντελίδη το φαβορί για Μiss USA!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τη μάχη για την κατάκτηση του στέμματος της ωραιότερης γυναίκας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσει την Κυριακή 5 Ιουνίου η ελληνικής καταγωγής
Elena LaQuatra, κρατώντας μαζί της ένα φυλακτό με την εικόνα της Παναγίας. Γεννημένη στην άλλη μεριά του Ατλαντικού από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιταλολιθουανό, η 23χρονη κοπέλα θεωρείται ήδη νικήτρια σε μια μεγαλύτερη μάχη, εκείνη της ζωής.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Σε ηλικία τεσσάρων ετών ασθένησε με μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να χάσει εντελώς την ακοή της. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Απεναντίας, προσπάθησε σκληρά και κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Φοίτησε σε ειδικό σχολείο, έμαθε να ακούει με τη βοήθεια κοχλιακού εμφυτεύματος που τοποθετήθηκε πίσω από το αυτί της, σπούδασε δημοσιογραφία, έπιασε δουλειά στο τηλεοπτικό δίκτυο WTAE, κέρδισε τον τίτλο ομορφιάς Miss Pennsylvania 2016 και τώρα βάζει στόχο αυτόν της Miss USA.


Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στο Las Vegas και την Κυριακή στον μεγάλο τελικό θα ανακοινωθεί το όνομα της νικήτριας. Λέτε να είναι η Elena; Σίγουρα πάντως συγκαταλέγεται στα φαβορί. Η ίδια μίλησε στην «Espresso» λίγο .
πριν διασχίσει τη γέφυρα της ομορφιάς και μας αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- πως ξέρει να φτιάχνει μπακλαβά και να χορεύει ελληνικούς χορούς, της αρέσει πολύ η μουσική του Παντελή Παντελίδη και στενοχωρήθηκε για τον τραγικό χαμό του. Επίσης βρισκόταν στη χώρα μας το περσινό καλοκαίρι, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls.

Ο παππούς


«Η μητέρα μου Εφη είναι Ελληνίδα πρώτης γενιάς. Γεννήθηκε βεβαίως στην Αμερική, όπου μετανάστευσαν ο παππούς και η γιαγιά μου από την Ιθάκη, όπου ζούσαν όταν ήταν μικροί. Πλέον έχουν επιστρέψει στο νησί του Ιονίου. Ζουν εκεί έξι μήνες τον χρόνο και τους άλλους έξι στις ΗΠΑ» λέει η Elena στην αρχή της κουβέντας μας. «Ο πατέρας μου δεν είναι Λατίνος, όπως γράφτηκε κάπου. Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία (Σικελία) και τη Λιθουανία. Η μητέρα του μάλιστα είχε κερδίσει κι εκείνη τίτλο ομορφιάς στα νιάτα της, τον Miss Lithuania Pittsburgh» συνεχίζει, ξεκαθαρίζοντας τις ρίζες της.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά της. «Την αγαπώ πάρα πολύ και προσπαθώ να την επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι. Βρίσκω συνεχώς δικαιολογίες για να πηγαίνω στη γιαγιά και στον παππού μου, στην πανέμορφη Ιθάκη» εξηγεί γελώντας παιχνιδιάρικα. Και φυσικά τρελαίνεται για την ελληνική κουζίνα.



«Μου αρέσουν όλα τα ελληνικά φαγητά: κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και λαδολέμονο, σπανακόπιτα, παστίτσιο, σαγανάκι και τυρόπιτα. Το αγαπημένο μου βέβαια είναι η χωριάτικη σαλάτα με φέτα, ελιές και σπιτικό ζυμωτό ψωμί. Πολλά από αυτά ξέρω να τα μαγειρεύω και μόνη μου. Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνουμε με τη μητέρα μου μπακλαβά και τον μοιράζουμε σε φίλους και γνωστούς» αναφέρει η Elena και συμπληρώνει πως πήγε οκτώ χρόνια σε ελληνικό σχολείο στην Αμερική.

«Ηταν όμως μόνο μία φορά την εβδομάδα κι επειδή δεν μιλάμε πολύ συχνά ελληνικά στο σπίτι, μπορώ μεν να καταλάβω τη γλώσσα σε γενικές γραμμές, αλλά μου είναι δύσκολο να τη μιλήσω. Ξέρω μόνο να λέω τα
φαγητά και κάποιες φράσεις, όπως “δεν πειράζει” και “θέλω ένα φραπέ με λίγη ζάχαρη και λίγο γάλα”» διευκρινίζει. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls, η Elena ήταν στην Ιθάκη. «Ξέρω πως πολλοί Ελληνες περνούν δύσκολα. Ημουν εκεί όταν έκλεισαν οι τράπεζες και είδα την ανησυχία και την αβεβαιότητα στο πρόσωπο των ανθρώπων. Ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα στο μέλλον. Ανησυχώ για τον παππού και τη γιαγιά μου, γενικότερα για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, αφού η κρίση έχει πλήξει το σύστημα Υγείας και το Ασφαλιστικό. 
Από την άλλη μεριά όμως, αισθάνομαι περήφανη που οι Ελληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες. Εχοντας τόσα λίγα, τους καλωσόρισαν κι έσωσαν χιλιάδες ζωές. Διάβασα για μια γιαγιά με σύνταξη 400 ευρώ που άνοιξε το σπίτι της σε μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία. Υπάρχουν αληθινοί ήρωες στην Ελλάδα» σημειώνει.
Η Τζένιφερ Ανιστον και η Μαρία Μενούνος αποτελούν πρότυπα για την Εlena LaQuatra, η οποία δηλώνει μεγάλη fan και των δύο. «Ημουν θαυμάστρια κι ενός νέου καλλιτέχνη από την Ελλάδα, που πέθανε, του Παντελή Παντελίδη. Η μουσική του είχε πολύ κέφι και στενοχωρήθηκα όταν πληροφορήθηκα τον τραγικό χαμό του» λέει χαρακτηριστικά.

Εχει πάντα μαζί της φυλακτό με την Παναγία

«Νιώθω ευλογημένη από τον Θεό που έφτασα μέχρι τον τελικό του Miss USA. Ηταν ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα. Ο,τι και να μας συμβαίνει στη ζωή, δεν πρέπει να τα παρατάμε. Απεναντίας, οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να παλεύουμε γι' αυτούς» λέει η Elena LaQuatra στην «Espresso» λίγο πριν από τη μεγάλη βραδιά στο Las Vegas, στέλνοντας το μήνυμά της.
Οσο για το γούρι της; «Εφερα μαζί μου ένα μικρό φυλακτό με την εικόνα της Παναγίας, που κρατάει στην αγκαλιά της τον Ιησού. Μου το έδωσε ένας αγαπημένος συγγενής μου όταν ήμουν στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα και το κουβαλάω πάντα πάνω μου, ειδικά όταν βρίσκομαι σε μια δύσκολη ή περιπετειώδη κατάσταση. Ξέρω πως η Παναγιά με προστατεύει» αποκαλύπτει.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template