CRETA FARM Από εταιρεία αλλαντικών σε εισαγωγική εταιρεία τροφίμων!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016


Δυναμικό παρών στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών έδωσε η Creta Farms, η οποία πραγματοποίησε την ετήσια παρουσίασή της στο Χρηματιστήριο, μετά την
οριστικοποίηση του «deal» χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Κατά την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων, τα μέλη του Δ.Σ. επικεντρώθηκαν στην παραγωγική δραστηριότητα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της εταιρείας.

«Οδηγός» η καινοτομία

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Εμμανουήλ Δομαζάκης έκανε λόγο για σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές με βάση την καινοτομία. Ανέφερε συγκεκριμένα:«Θεωρώ ότι έχουμε χτίσει μια στερεή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε με σιγουριά να θέσουμε και να αναπτύξουμε τα πολυδιάστατα σχέδιά μας. Στόχος μας ήταν πάντα η πρωτοπορία και με αρχές την καινοτομία και την ποιότητα, σκοπεύουμε να πορευτούμε και μελλοντικά».

Για την μετάβαση της Creta Farms από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων και την εισαγωγή νέων προϊόντων μίλησε ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, σημειώνοντας: «Η καινοτομία ήταν ανέκαθεν στο DNA της εταιρείας μας. Είναι το στοιχείο που μας έκανε να ξεχωρίσουμε από την αρχή της πορείας μας και εκείνο που μας κάνει να διαφέρουμε σημαντικά από τους υπόλοιπους παίκτες στην κατηγορία μας. Στρατηγικός μας στόχος παραμένει η παρουσίαση νέων προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ενισχύοντας παράλληλα τη δραστηριότητα μας στις αγορές του εξωτερικού».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προσπάθεια επέκτασης της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού, με τον Γενικό Διευθυντή και Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνο Φρουζή να τονίζει: «Το παρόν και το μέλλον της Creta Farms εδράζεται στη δέσμευσή μας για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, βασισμένα σε παγκόσμιες πατέντες, τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μετατραπούμε σε εταιρεία τροφίμων. Ήδη έχουμε επεκταθεί στα τυροκομικά καθώς και στις κατηγορίες του snack και των έτοιμων γευμάτων. Απώτερος στόχος μας παραμένει φυσικά η περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας μας είτε μέσω της εξαγωγής τεχνογνωσίας, μια επιτυχημένη μέθοδος που έχουμε ήδη εφαρμόσει σε αγορές του εξωτερικού, είτε μέσω απευθείας εξαγωγών».

«Άντεξε στην κρίση»

Τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν καταδεικνύουν ότι η Creta Farms επέδειξε ιδιαίτερες αντοχές στην κρίση και κυρίως κατά το β' εξάμηνο μετά την εφαρμογή των capital controls, αφού διατήρησε τόσο τους όγκους όσο και την αξία των πωλήσεών της στα ίδια επίπεδα με το 2014, ενώ παράλληλα αύξησε τα μερίδια της στην ελληνική αγορά αγγίζοντας το ποσοστό του 29,7%.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template