Θηλιά θανάτου απο την Ττ Ε για την Internatinal life

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

To dead line από την ΤτΕ για την κατάθεση ρεαλιστικού σχεδίου ανάκαμψης και ανεύρεσης της απαιτούμενης
κεφαλαιακής ενίσχυσης και το μπλόκο στις πληρωμές μετόχων αλλά και δικτύου ή τα προϊόντα διάρκειας μόλις 3 μηνών που θα μπορεί να διαθέτει η Εταιρεία, δείχνουν πως η International Life λειτουργεί πλέον υπό ασφυκτικό κλοιό.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της International Life, υποχρεούται, να υποβάλλει προς έγκριση έως την 30η Ιουλίου 2016 το αργότερο ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, προκειμένου τα επιλέξιμα βασικά ίδια κεφάλαια να καλύπτουν το επίπεδο της Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (SCR).

Στους δυόμιση μήνες που έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στους μετόχους της International Life για να βρεθούν και να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό τα 20,75 εκατ. ευρώ της απαιτούμενης αύξησης κεφαλαίου, απορρίπτοντας το αίτημα μεγαλύτερης προθεσμίας που είχε ζητήσει το Δ. Σ της Εταιρείας, πρέπει να γίνουν θαύματα ή να υπογράψει συμφωνία εξαγοράς ή συγχώνευσης με κάποια άλλη εταιρεία του κλάδου. Και αυτή η κατεύθυνση δείχνει πλέον μονόδρομος.

Επιπρόσθετα οι Αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών & Ασφαλιστικών Θεμάτων έχουν επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς στην περίμετρο δραστηριοποίησης της Εταιρείας απαγορεύοντας τη διάθεση ασφαλιστικών προγραμμάτων χρονικής διάρκειας μεγαλύτερης των τριών μηνών, την καταβολή αμοιβών και επιδομάτων στους ασφαλιστές ως την 30η Σεπτεμβρίου καθώς και οιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση μετόχων ή συνδεδεμένων εταιρειών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων αποφάσισε τα εξής:

Η διάρκεια κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σε κάθε κλάδο ασφάλισης και για κάθε ασφαλιστική κάλυψη, με ημερομηνία έναρξης ισχύος της ασφάλισης από την 15 Ιουνίου ή μεταγενέστερης αυτής, δεν θα υπερβαίνει τους 3 μήνες.
Απαγορεύεται η ανάληψη οιασδήποτε διασυνοριακής ασφάλισης και αντασφάλισης (αντασφαλιστικής ανάληψης) σε κάθε κλάδο ασφάλισης.
Αναστέλλονται οι πληρωμές και καταβολές από την Εταιρεία, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2016, των αμοιβών, επιδομάτων και πάσης φύσεως εξόδων προς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των εξόδων για την πρόσληψη, εκπαίδευση και χρηματοδότηση νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Απαγορεύεται οιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή ταμειακή διευκόλυνση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετόχους και συνδεδεμένες επιχειρήσεις.
Διατηρούνται σε ισχύ τα μέτρα της υπ’ αριθμ. 178/1/10.2.2016 απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου και την εφαρμογή από την Εταιρεία των υπό στοιχεία 3 έως 6 ανωτέρω διοικητικών μέτρων.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template