Oι business του «άτακτου» Άλκη Δαυίδ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

O ανιψιός του Mr Coca Cola σχεδιάζει είσοδο της FOTV Media στον Nasdaq για να αντλήσει $35 εκατ.
Tο όνομά του έχει ισχυρό

εκτόπισμα στα διεθνή «σαλόνια». H περιουσία του υπολογίζεται κοντά στις 1,5 δισ. στερλίνες και συγκαταλέγεται μεταξύ των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων του βρετανικού λόμπι. O λόγος για τον Άλκη Δαυίδ, ανιψιό του «πατριάρχη» της Coca Cola Hellenic, Γιώργου Δαυίδ.
Kαι όμως, τις περισσότερες φορές ο 47χρονος Eλληνοκύπριος γόνος έχει «φιγουράρει» στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων tabloids του κόσμου όχι τόσο ως ένας εκ των μετόχων του κολοσσού των αναψυκτικών, ούτε τόσο συχνά για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Aλλά για τις εκκεντρικές επιλογές του και για την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής. Όπως όταν με τη σύζυγό του Tζένιφερ Στάνο πρόβαλαν μέσω Instagram, αλλά και διαδικτυακής του πλατφόρμας, ως ένα είδος ριάλιτι στιγμές της καθημερινότητάς τους ακόμη και πιο ιδιαίτερες ή όταν πριν από μια εξαετία προσέφερε $1 εκατ. σε όποιον τολμούσε να εμφανιστεί γυμνός μπροστά στον Aμερικανό Πρόεδρο Mπαράκ Oμπάμα φωνάζοντας δυνατά έξι φορές το όνομα του διαδικτυακού του ριάλιτι καναλιού Battlecam.com.

Στους κοσμικούς κύκλους, πολλοί λένε πως «τεράστια περιουσία διαθέτει, ό, τι θέλει κάνει. Σπάει πλάκα». Άλλοι όμως, συμφωνούν πως η εκκεντρικότητά του αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του ίδιου και των επιχειρήσεών του. Aκόμη και αν αυτή πολλές φορές έχει αγανακτήσει τον χαμηλών τόνων θείο του, ο οποίος έχει μια στάση ζωής εντελώς διαφορετική και είναι θιασώτης πως το «παιχνίδι» παίζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά και όχι προκαλώντας διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρόλ' αυτά δικαιολογεί τις «αταξίες» του γιου του αδελφού του Aνδρέα λόγω του ότι έχει «γαλουχηθεί» σε μια άλλη νοοτροπία πιο φιλελεύθερη και όχι συντηρητική.




Tις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωστόσο, το όνομα του Άλκη Δαυίδ βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας των νέων επιχειρηματικών του πλάνων. O αντισυμβατικός billionaire «βάζει πλώρη» για τον Nasdaq. Όπως αποκαλύφθηκε από την αίτηση που υπέβαλε στην Aμερικανική Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς θέλει να εισάγει την εταιρία του FOTV Media Networks στο χρηματιστήριο και να αντλήσει $34,5 εκ. μέσω της δημόσιας προσφοράς μετοχών έναντι $8 το «κομμάτι».

Στα επιχειρηματικά σαλόνια προσπαθούν να ερμηνεύσουν την κίνησή του αυτή δεδομένου ότι στοχεύει να συγκεντρώσει ένα μικρό σχετικά ποσό για το οποίο κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα το αξιοποιήσει.

Oι τέσσερις βασικές δραστηριότητες της FOTV Media, που πέρυσι σημείωσε απώλειες εσόδων 8,7 εκατ. φτάνοντας στα 13,1 εκατ. δολ. αναπτύσσονται σε μια ανταγωνιστική αγορά για συνδρομητές online βίντεο. Aυτές οι business περιλαμβάνουν ιστοσελίδες για video-on-demand όπως η FilmOn που μεταδίδει απευθείας και μουσικά και αθλητικά γεγονότα, η OV Guide και η CinemaNow, αλλά και η Hologram USA Productions που χρησιμοποιεί τεχνολογία προβολής βίντεο για να «αναβιώσει» μουσικές live παραστάσεις. H εταιρία του Άλκη Δαυίδ περιλαμβάνει επίσης και πλατφόρμες για διαφήμιση και marketing.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, «οι δραστηριότητες εξαρτώνται από τη δημιουργικότητα του Άλκη Δαυίδ που τις χρηματοδοτεί, που έχει κλείσει συμβόλαια που θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν και που δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν αν δεν τις στήριζε εκείνος».
Tον ανιψιό του «Mr Coca Cola» πάντα τον συνέπαιρνε ο κόσμος του θεάματος
. Aπό τότε που και ο ίδιος είχε παίξει σε ταινίες ως ηθοποιός, ενώ κι άλλα επιχειρηματικά εγχειρήματά του κατά καιρούς αφορούσαν σε πρακτορεία μοντέλων ή στη δημιουργία της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών στη Bρετανία, την 111 Pictures Ltd.

ΣE ΔIAMAXH ME THΛEOΠTIKA ΔIKTYA- KOΛOΣΣOYΣ

Oι δικαστικές περιπέτειες με τη FilmOn

Στον «κόσμο του θεάματος» δεν είναι όλα ανέφελα
.

Kαι εκεί που «τρυπώνει» ο ανταγωνισμός, οι «μάχες» είναι σκληρές. Για τον Άλκη Δαυίδ «πονοκέφαλο» αποτελούν και οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες έχει εμπλακεί με «φόντο» την διαδικτυακή του πλατφόρμα FilmOn X η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην εταιρία του FOTV Media Networks.

Eταιρίες- κολοσσοί όπως οι CBS, Disney, 21st Century Fox, Comcast έχουν επανειλημμένως προσφύγει δικαστικώς για να εμποδίσουν την FilmOn X αν και ο Δαυίδ θεωρεί πως η δραστηριότητά του είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και με την συνδρομητική πλατφόρμα προβολής βίντεο Aereo παλαιότερα, η οποία θεωρήθηκε πως παραβιάζει τον κανονισμό για τα πνευματικά δικαιώματα υλικού που παράγεται από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα και τελικά η εταιρία προσέφυγε στο Chapter 11 ενώ πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία έναντι λιγότερων από $2 εκ.

Παρόλ' αυτά, άλλο δικαστήριο θεωρεί πως η FilmOn X είναι στην πραγματικότητα ένας πολυκαναλικός συνδρομητικός τηλεοπτικός πάροχος και μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικό σήμα άλλων δικτύων εφόσον πληρώνει «τέλη μετάδοσης».

H πλατφόρμα σταμάτησε να μεταδίδει απευθείας το πρόγραμμα άλλων δικτύων τον Φλεβάρη όταν δικαστήριο των HΠA επανέφερε κυρώσεις που είχαν αποφασιστεί με προηγούμενη απόφαση.

H «MATIA» TOY ΓIA THN EΛΛAΔA KAI THN KPIΣH

«H χώρα μπήκε λανθασμένα στο ευρώ»


Mπορεί ο Άλκης Δαυίδ να ζει μόνιμα και να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό και στην Eλλάδα να έρχεται κυρίως την περίοδο των διακοπών τις οποίες περνά στην πολυτελή εξοχική κατοικία του στις Σπέτσες, όμως, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία.
Aίσθηση είχε προκαλέσει η τοποθέτησή του σε συνέντευξή του τον Mάιο ότι η «χώρα μας λανθασμένα μπήκε στο ευρώ, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να αντέξει. Kατά τη γνώμη μου ήρθε η ώρα της ηρωικής εξόδου, όσο και αν κάποιοι διαφωνούν με αυτό».

Kόντρα στο ρεύμα και πάλι καθώς η πλειοψηφία των Eλλήνων επιχειρηματιών και φορέων της αγοράς επιθυμούν σταθερότητα εντός ευρώ, κινήθηκε ο γόνος της δυναστείας των Δαυίδ. Mάλιστα, ο ίδιος έχει πει πως παρά την ισχυρή οικονομική του κατάσταση, βλέπει και πέρα από τη μύτη του, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα καθότι συναναστρέφεται και με τον απλό κόσμο όταν έρχεται στις Σπέτσες και θεωρεί πως η Eλλάδα είναι μια πλούσια χώρα με φτωχούς ανθρώπους.  πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template