Συνεργασία της ελληνικής Salfo με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στα μεγάλα έργα

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Στη διεύρυνση της ισχυρής και μακρόχρονης παρουσίας της στις χώρες της Μέσης Ανατολής προχώρησε η SALFO & Associates SA, η μεγαλύτερη
ελληνική εταιρεία συμβούλων τεχνικών έργων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την KBW Investments για το σχεδιασμό και τη μελέτη έργων μεγάλης κλίμακας σε όλα τα κράτη του Περσικού Κόλπου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ευρώπη.

Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΚBW Investments είναι ο Πρίγκηπας Khaled bin Alwaleed bin Talal της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος απέκτησε την εμπειρία του στην Kingdom Holding, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του, Πρίγκηπας Alwaleed bin Talal Al Saud.
Η Kingdom Holding, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, είναι, μεταξύ άλλων, η μεγαλύτερη μέτοχος της Citigroup, κύρια μέτοχος της 21st Century Fox και ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων όπως το Four Seasons στο Παρίσι και το Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη. Με βάση τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρία του, ο Πρίγκηπας Khaled bin Alwaleed εφαρμόζει στρατηγικές «συνετής και δομημένης» ανάπτυξης, επενδύοντας σε εταιρείες με σταθερή πορεία, καινοτόμες ιδέες, ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και δυνατότητα επιρροής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η SALFO & Associates SA ιδρύθηκε το 1994, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου διαχείρισης, ανάπτυξης και μελετών τεχνικών έργων και με κύριο άξονα δραστηριοποίησης τα έργα συγκοινωνιακής υποδομής και μεταφορών, τα κτιριακά και τα λιμενικά έργα. Σήμερα απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους, ενώ έχει ενεργή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σε χώρες όπως το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Αζερμπαïτζάν, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Η εταιρεία έχει διατελέσει σύμβουλος μελετών ή επίβλεψης κατασκευής σε σημαντικά έργα, ενδεικτικά των οποίων είναι το Νέο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, το Πρόγραμμα των Νέων Αυτοκινητόδρομων του Κατάρ, το Νέο Αεροδρόμιο της Ντόχα, το εμπορικό κέντρο Vendome και άλλα κτιριακά έργα στο Lusail City της Ντόχα, κυκλοφοριακές μελέτες για το μετρό της Ντόχα, βιομηχανικές πόλεις στη Σαουδική Αραβία, ο Λιμένας Khalifa, κτιριακά έργα και έργα οδοποιίας στο Άμπου Ντάμπι, η Εγνατία Οδός, οι αυτοκινητόδρομοι ΠΑΘΕ, Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Μαλιακός-Κλειδί και Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, η Μαρίνα Λεμεσού, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

H KBW Investments, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο Πρίγκηπας Prince Khaled bin Alwaleed bin Talal, δραστηριοποιείται σε πολυάριθμους τομείς, όπως η κατασκευή, η χρηματοδότηση, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη. Διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο και παρουσία σε τρεις ηπείρους, ο όμιλος εστιάζει σε εξαγορές που δημιουργούν συνέργειες και σε εταιρικούς σχηματισμούς με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη των υπαρχουσών δυνατοτήτων του, αλλά και την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχημάτων. Ο όμιλος, ο οποίος επενδύει ενεργά τόσο σε μεγάλες εταιρείες, όσο και σε startups, έχει έδρα στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template