Ανατροπή στην τραγωδία της Αίγινας

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα διάσταση στο θρίλερ σχετικά με την ταυτότητα των επιβατών του ταχύπλοου, που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, δίνει η μαρτυρία-φωτιά μιας επιβάτιδος
της τουριστικής λάντζας, η οποία κατέθεσε ότι στο σκάφος του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου επέβαινε και μια νεαρή γυναίκα!

ΑΠΟ ΤΙΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ,
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Η «Espresso» δημοσιεύει αποσπάσματα της ογκώδους δικογραφίας για το φονικό ναυάγιο που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ τους και ένα πεντάχρονο αγγελούδι. Στις καταθέσεις που ρίχνουν φως στα πρώτα λεπτά μετά τη μοιραία σύγκρουση περιλαμβάνεται και αυτή της Α.Α., η οποία επέβαινε με την οικογένειά της στο τουριστικό σκάφος «Αντωνία».

Οπως κατέθεσε στους λιμενικούς, είδε μέσα στο μοιραίο ταχύπλοο μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών (να σημειωθεί ότι στις 23 Αυγούστου η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είχε αποκαλύψει την ύπαρξη της γυναίκας-μυστήριο πάνω στο σκάφος).


Μυστήριο


Το στοιχείο αυτό δίνει νέα τροπή στο μυστήριο σχετικά με το ποιοι επέβαιναν στο «Ντουέντε», αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι μαζί του ήταν μόνο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και μια 65χρονη:

«Κάθισα μαζί με την οικογένειά μου και την οικογένεια Κατιφέ, με την οποία διατηρούμε φιλικές σχέσεις, σε καθίσματα που είχε στην πρύμνη του σκάφους. Τρία λεπτά περίπου της ώρας μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος μας πήγαινε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα, άκουσα τον κυβερνήτη να φωνάζει “Πού πάει αυτός;” και άρχισε να του σφυρίζει με την κόρνα του σκάφους. Ταυτόχρονα άκουσα τον σύζυγό μου να λέει: “Πού πάει αυτός ο μ...ς;”» αναφέρει η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασαν μέσα στη θάλασσα έως ότου διαπιστώσει ότι η οικογένειά της είναι καλά και αναφέρεται στην ύπαρξη της μυστηριώδους, νεαρής γυναίκας:

«...Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο, αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα τριγύρω για να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους, το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Πάνω επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών με μία κοπέλα που καθόταν δίπλα του, ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».



Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της δεν λέει κάτι για ηλικιωμένους επιβάτες στο «Ντουέντε» και καταλήγει τονίζοντας ότι τόσο πριν όσο και μετά τη σύγκρουση, ο κατηγορούμενος χειριστής του ταχύπλοου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους ναυαγούς: «Ψυχολογικά είμαι ράκος τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη οικογένειά μου. Τα δε τέκνα μου (...) δεν τρώνε και δεν κοιμούνται. Η κόρη μου ζητάει συνέχεια τη φίλη της Σεβαστή» καταλήγει η μάρτυρας, αναφερόμενη στο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του.

Τι είπε ο φίλος του


Μεταξύ των μαρτυριών που «καίνε» τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου είναι και του φίλου του Γ.Π., που δέχθηκε πρώτος τηλεφώνημα για βοήθεια γύρω στις 12.45 μετά το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου: «...Μου είπε ότι είχε χτυπήσει με το σκάφος του “Ντουέντε” μια βάρκα. Πήρα αμέσως τον Μ.Α. και του είπα να πάμε στο σημείο να βοηθήσουμε. Πήραμε το φουσκωτό του και άμεσα πήγαμε στο σημείο του δυστυχήματος. Είδα άτομα στη θάλασσα και έναν πνιγμένο που ήταν μπρούμυτα μέσα στο νερό. Μετά άκουσα φωνές από το σκάφος που επέβαινε ο Λυκουρέζος Θρασύβουλος (...). Οταν έφτασα, είχε μέσα δύο γυναίκες, έναν άνδρα ηλικιωμένο και τον Λυκουρέζο Θρασύβουλο. Μπήκανε μέσα στο φουσκωτό οι δύο γυναίκες και ο ηλικιωμένος άνδρας (...). Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν αισθανόταν καλά και γι' αυτόν τον λόγο πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου Λ.Ν., ώστε να μπορέσει να βοηθήσει, καθώς το “Ντουέντε” έμπαζε νερά. Σε περίπου 20 λεπτά ήρθε ένα φουσκωτό με κυβερνήτη έναν γνωστό του και πήρε τον Λυκουρέζο Θρασύβουλο. Στη συνέχεια, παρέμεινα μόνος μου στο σκάφος και προσπαθούσα να βγάλω τα νερά. Μετά από λίγο ήρθε το Ρ/Κ (αναφέρει ονομασία σκάφους) και ρυμούλκησε το “Ντούεντε”».

Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου πάνω στο τιμόνι


Ακόμη μεγαλύτερο σασπένς γύρω από την τραγική υπόθεση προσθέτει η αποκάλυψη ότι το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε το σκάφος «Ντουέντε» δεν βρήκε στο τιμόνι δαχτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών!

Την ίδια ώρα, η οικογένεια Κατιφέ που έχασε στο τραγικό ναυάγιο την πεντάχρονη Σεβαστή και τον 44χρονο πατέρα της ζητά να γίνει αναπαράσταση με τη συμμετοχή όλων όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο: «Θα πρέπει να πάνε τα πρόσωπα αυτά ακριβώς στον τόπο που ξεκίνησε το ταξίδι. Να ανέβουν αναπαριστώντας το ταξίδι. Να κάνουν το ταξίδι, έστω και με τη συγκεκριμένη ταχύτητα που ισχυρίζεται ο ίδιος, τα 21 μίλια. Και μετά να αποβιβαστούν στα φουσκωτά, όπως αποβιβάστηκαν και να βγουν στην ξηρά...» τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Σπύρος Βλάσσης, ο οποίος δήλωσε στην «Espresso» για την προφυλάκιση του 77χρονου: «Η αυτονόητη κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά αποτελεί μια πρώτη δικαίωση, χωρίς βεβαίως να μπορεί να απαλύνει τον πόνο και τη θλίψη των συγγενών. Η διαφυγή από τον τόπο του εγκλήματος όλων των επιβαινόντων του “Ντουέντε”, αλλά και του ίδιου του σκάφους, μέσω οργανωμένου συστήματος απόδρασης, αποδεικνύει τόσο την αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή όσο και τη βασιμότητα των καταγγελιών μας ότι υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι, τους οποίους θα προσπαθήσουμε, συνδράμοντας με κάθε τρόπο την έρευνα, να οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης»

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου, ενός από τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι επιβάτες του «Ντουέντε» δεν ήταν προχωρημένης ηλικίας:

«Οταν βγήκα στην επιφάνεια (...) διέκρινα ολοκάθαρα να επιβαίνουν σε αυτό (σ.σ.: εννοεί το ταχύπλοο) ένας άντρας και μία γυναίκα, όχι προχωρημένης ηλικίας...» τονίζει ο μάρτυρας, αναφέροντας ότι, μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της λάντζας, φώναζε προς το σταματημένο ταχύπλοο ζητώντας βοήθεια και να τους ρίξουν σωσίβια, όμως ο οδηγός και οι επιβάτες τούς αγνόησαν εντελώς.

Ο Π. Τρίμης, εξάδελφος του αδικοχαμένου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, πληροφορήθηκε από έναν 12χρονο ότι είχε αναποδογυρίσει μια βάρκα και επιβιβάστηκε μαζί με άλλα έξι άτομα σε ένα καΐκι για να βοηθήσει τους ναυαγούς. «...Περίπου πέντε μέτρα από το σκάφος περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών, το οποίο έμοιαζε νεκρό, και απέπλευσα άμεσα από το σημείο, προκειμένου να βγω γρήγορα στη στεριά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μία επιβάτις παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί χωρίς αποτέλεσμα...» τονίζει.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template