Τα επτά πράγματα που αν κάνετε στο Διαδίκτυο μπορούν να σας μπλέξουν με το νόμο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η νομοθετική εξουσία κυριολεκτικά "πιάστηκε στον ύπνο" με την έκρηξη του Διαδικτύου. Η εξάπλωση και διείσδυση του internet σε όλο
και περισσότερες πτυχές της καθημερινής, πολιτικής και οικονομικής ζωής έγινε με τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι κυβερνήσεις δεν πρόλαβαν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, το νομικό πλαίσιο γύρω από το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο λεπτομερής, θέτοντας διαρκώς νέους περιορισμούς στο τι μπορούν και τι δεν μπορούν -με κίνδυνο ακόμα και ποινικής δίωξης- να κάνουν στο... κυβερνοδιάστημα οι χρήστες του.

Ιδού, λοιπόν, επτά πράγματα που αν τα κάνετε στο Διαδίκτυο κινδυνεύετε να έχετε σοβαρά μπλεξίματα με το νόμο:

1. Κατέβασμα υλικού με πνευματικά δικαιώματα μέσω torrents: τα ζητήματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των νομοθετικών πρωτοβουλιών για να "μπει τάξη" στο internet. Πολλά torrent sites έχουν ήδη "πέσει" και σε ορισμένες χώρες, το κατέβασμα μπορεί να προκαλέσε προβλήματα ακόμα και στους απλούς χρήστες.

2. Το τρολλάρισμα:
σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό, το τρολλάρισμα είναι η "εισβολή" σε online κοινότητες και η δημιουργία έντασης μέσω άσχετων με τη συζήτηση εμπρηστικών παρεμβάσεων. Αν το πράγμα γίνει πολύ ακραίο, πλέον υπάρχουν νόμοι που μπορούν να προκαλέσουν τη δίωξη του "τρολ".

3. Το κυβερνομπούλινγκ: ο εκφοβισμός είναι ούτως ή άλλως παράνομος, ακόμα κι αν γίνεται μέσω social media. Εκτός αυτού, είναι και μια εντελώς αντικοινωνική συμπεριφορά.

4. Η καταγραφή βιντεοκλήσεων χωρίς γνώση του καταγραφομένου: ακόμα κι αν μιλάτε στο Skype με τον/την σύντροφό σας, καλό είναι να του έχετε γνωστοποιήσει ότι μαγνητοσκοπείτε τη συνομιλία και να το έχει δεχθεί. Ειδάλλως, διαπράτετε το αδίκημα της παράνομης καταγραφής.

5. Οι ψεύτικες ταυτότητες στα socila media: τα ψευδώνυμα είναι σχεδόν κανόνας στα social media. Ωστόσο, το Facebook απαιτεί να χρησιμοποιείτε πραγματικό όνομα και υπάρχει κίνδυνος να μπλέξετε αν χρησιμοποιείτε ψευδώνυμο.

6. Η κλοπή WiFi: ναι, είναι κλοπή.
Ναι, είναι παρανομία.

7. Η χρήση φωτογραφιών με copyright:
ισχύουν οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας που προαναφέρθηκαν και για τα torrents.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template