ΝΑΥΤΙΛΙΑ-Νέα deals έκλεισε η Container Costamare Inc με τέσσερις νέες παραγγελίες.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Από τις αρχές του 2016 η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία container Costamare Inc έχει ολοκληρώσει αναδιάρθρωση χρεών ύψους 760 εκατ. δολ.,
σύμφωνα με την εταιρία.
Τον Αύγουστο του 2016, η εταιρία προχώρησε σε δανειακή συμφωνία με Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οργανισμό και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του τρίτου και του τέταρτου πλοίου 11.000 TEU που έχει παραγγείλει σε συνεργασία με την York Capital. Η χρηματοδότηση θα φτάσει μέχρι τα 87 εκατ. δολ. και το δάνειο θα αποπληρωθεί σε τρία χρόνια.
Τον ίδιο μήνα η εταιρία οριστικοποίησε την αναχρηματοδότηση δύο δανείων που είχε λάβει το 2006 για την αγορά του πλοίου Cosco Beijing και το 2000 για τα πλοία Sealand New York και Sealand Washington. Βάσει της νέας αυτής συμφωνίας, οι αποπληρωμές ύψους 90 εκατ. δολ. που ήταν προγραμματισμένες για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2018, παρατάθηκαν και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2015 η ναυτιλιακή οριστικοποίησε την αναχρηματοδότηση δανείου ενός δισ. δολ. Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι η αποπληρωμή 270 εκατ. δολαρίων που ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα παραταθεί για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γρηγόρης Ζήκος: Στόχος να ισχυροποιηθεί η Costamare

«Στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε την εταιρία και να εξασφαλίσουμε αξία για τους μετόχους μακροπρόθεσμα. Η διαχείριση του προγράμματος αποπληρωμής χρεών, η μείωση των κεφαλαιακών δεσμεύσεων μας και η αναπροσαρμογή της μερισματικής πολιτικής μας είναι τα απαραίτητα βήματα για τη σημερινή κατάσταση της αγοράς», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος.

«Από την αρχή της χρονιάς έχουμε ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση χρεών ύψους 760 εκατ. δολ. Από το ποσό αυτό περίπου 400 εκατ. δολ. αφορούν στην επέκταση για τρία χρόνια χρεών που έπρεπε αποπληρωθούν το 2017 και το 2018, περίπου 175 εκατ. δολάρια αφορούν τη χρηματοδότηση του προγράμματος αγοράς νεότευκτων πλοίων, 150 εκατ. δολ. αφορούν την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων και 40 εκατ. δολ. σχετίζονται με νέες χρηματοδοτήσεις. Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε αποπληρωμές χρεών για το 2017, ενώ για το 2018 μειώσαμε τα κεφάλαια για αποπληρωμή δανείων σε 80 εκατ. δολ. από 440 εκατ. δολ», συμπλήρωσε.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template