Hyundai Merchant Marine και Hanjin Shipping φρενάρουν την NAVIOS της Φράγκου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Hyundai Merchant Marine και Hanjin Shipping φρενάρουν την NAVIOS της Φράγκου.Η Ελληνική ναυτιλιακή Navios Maritime Partners εμφάνισε
ζημιές ύψους 33,86 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2016, κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι δύο μεγαλύτερες Νοτιοκορεάτικες ναυτιλιακές εταιρίες Hyundai Merchant Marine και Hanjin Shipping.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το γ’ τρίμηνο του 2016 επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ζημιές ύψους 19,4 εκατ. δολαρίων από την πώληση μετοχών της Hyundai Merchat Marine και τις ζημιές ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων από την επιταχυνόμενη απόσβεση των άυλων περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τα 2 ναυλωθέντα πλοία στην Hanjin Shipping.'

Μετά την κατάθεση της Hanjin για χρεοκοπία τον Αύγουστο του 2016, η Navios Partners είχε ναυλώσει δύο πλοία capesize στην Hanjin έναντι 29.356 δολ. ημερησίως μέχρι το Δεκέμβριο του 2020. Τον Σεπτέμβριο αμφότερα πλοία επιστράφηκαν στην Navios και ναυλώθηκαν σε άλλες εταιρίες.
Σύμφωνα με την εταιρία, η Navios Partners παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την διεκδίκηση των διαφυγόντων κερδών.


Τα κέρδη της Navios για το τρίτο τρίμηνο του 2015 είχαν φτάσει τα 11,76 εκατ. δολάρια.
Επιπλέον, τα έσοδα της εταιρίας για το τρίμηνο υποχώρησαν κατά 11,8% και διαμορφώθηκαν στα 50,3 εκατ. δολ., έναντι των 57,1 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Η μείωση των εσόδων της ναυτιλιακής οφείλεται κυρίως στη μείωση του ισοδύναμου χρονοναύλωσης.
Τον Οκτώβριο του 2016, η Navios Partners προχώρησε στην αγορά πλοίου τύπου capesize (κατασκευής 2004) έναντι 15,1 εκατ. δολαρίων, καταβάλλοντας προκαταβολή 10% τον Νοέμβριο. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την εταιρία.
Για το εννεάμηνο του 2016, η Navios παρουσίασε ζημίες ύψους 50,46 εκατ. δολ., έναντι κέρδους 33,99 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο το 2015.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 επηρεάστηκαν αρνητικά από την απώλεια 17,2 εκ. δολαρίων κατά την πώληση του πλοίου MSC Christina, τις ζημιές από των πώληση των μετοχών της HMM και τις απώλειες που σχετίζονται με δύο πλοία της εταιρίας.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας για το εννεάμηνο έφτασαν τα 140,85 εκατ. δολάρια, έναντι 170,36 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο το 2015.

Φράγκου: Δεν έχουμε ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το 2018

«Από τις αρχές του 2016 έχουμε αποπληρώσει σχεδόν 107 εκατ. δολάρια από το χρέος μας, ενώ δεν έχουμε σημαντικά ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το 2018. Σύμφωνα με την υφιστάμενη διάρθρωση του κόστους και με τις ισχύουσες τιμές της spot αγοράς, αναμένεται να εξασφαλίσουμε περίπου 21 εκατ. δολ. σε ελεύθερες ταμειακές ροές για το υπόλοιπο διάστημα του 2016 και περίπου 84 εκατ. δολ. για το 2017», δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners.  dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template