Νέα στοιχεία-σοκ: Μαχητής του FSA ο 32χρονος που βασάνισε το αγοράκι στη Χίο [photos+vds]

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Περιπλέκεται η υπόθεση με τον δράστη που βασάνιζε το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία, στον καταυλισμό της Σούδας
στη Χίο, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν τελικά είναι ο πατέρας του μικρού παιδιού, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.
Το δεύτερο σοκαριστικό βίντεο, που δείχνει το 3χρονο παιδάκι από τη Συρία να κακοποιείται βάναυσα, ανέβασε στο Twitter ένας Σύρος με το κωδικό όνομα The “Nimr” Tiger, ο οποίος μάλιστα παραθέτει το ονοματεπώνυμο και το προφίλ του 32χρονου ομοεθνή του, που συνελήφθη χθες στη Χίο μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο με την κακοποίηση του παιδιού στη ντουζιέρα του καταυλισμού της Σούδας, στη Χίο.

4. Using his Facebook, we discovered he is pro-FSA. Pro-moderate rebel. And clearly admires Erdogan. His album: FSA/rebel flag & Erdogan pic.twitter.com/6fJXZ7PS7j
5. It turns out the Usama Abdu is the boys father. Sending the videos to his ex-wife & demanding money. She leaked everything on Facebook pic.twitter.com/dPWJXAXpCQ


Στο βίντεο φαίνεται το αγοράκι να δέχεται απανωτά ανελέητα χτυπήματα στο πρόσωπο και να κλαίει με λυγμούς. To σχόλιο αναφέρει πως ο Ουσάμα Άμπτου είναι όντως ο πατέρας του παιδιού και στέλνει τα βίντεο στη μητέρα του για να της ζητήσει χρήματα. Εκείνη διοχέτευσε το υλικό στο Facebbook.
Ο χρήστης του διαδικτύου υποστηρίζει πως ο 32χρονος πατέρας λέγεται Usama Abdu, και είναι πρώην μαχητής του FSA («Ελεύθερου Συριακού Στρατού») -και όχι του ISIS- αλλά καιθαυμαστής του Ταγίπ Ερντογάν, όπως δηλώνει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.



Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (FSA), υποστηρίζεται από τη Δύση και έχει αποδυθεί σε διμέτωπο αγώνα εναντίον τόσο του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ όσο και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο χρήστης μάλιστα παραθέτει και φωτογραφίες της σελίδας του 32χρονου συλληφθέντα, στην οποία ο τελευταίος έχει ανεβάσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τον τίτλο «FSA Rebel, flag & Erdogan» (Επαναστάτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σημαία και Ερντογάν).

Σε αυτήν περιλαμβάνονται φωτογραφίες του 32χρονου από διακοπές, από την παρουσία του στη Χίο, αλλά και φωτογραφίες του προέδρου της Τουρκίας.

Αμετανόητος ο 32χρονος ενώπιον του Εισαγγελέως

Με τις κατηγορίες της παράνομης βίας προς ανήλικο τέκνο και πρόκλησης σωματικών βλαβών παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλειμμελειοδικείο της Χίου ο 32χρονος Σύριος που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα μετά τη διαρροή βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να βασανίζει 4χρονο αγοράκι στις ντουζιέρες του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας στην πόλη της Χίου.
Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο 32χρονος αρκέστηκε στο να δηλώσει πατέρας του παιδιού ενώ στο ερώτημα για ποιο λόγο άσκησε σωματική βία στον 4χρονο ανέφερε, σύμφωνα με τον διερμηνέα του, ότι το έκανε επειδή το παιδί δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Μάλιστα θεώρησε απόλυτα δικαιολογημένη την αντίδρασή του άφου έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την πράξη του η οποία προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Λίγο μετά τις 14:00 ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Χίου εκεί όπου ζήτησε να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης από το ίδιο το Δικαστήριο ενώ ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την απολογία του.

Το Δικαστήριο σεβόμενο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου ανέβαλε τη δίκη για τις 10:30 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής. Η δίκη θα συνεχιστεί και πάλι στη αίθουσα του Πρωτοδικείου.

Οι Δικαστές έκαναν δεκτή ομόφωνα την πρόταση της Εισαγγελέως προκειμένου να παραταθεί η κράτηση του κατηγορουμένου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο 4χρονος εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Παύλο Λεπτοκαρίδη ο οποίος εντόπισε κακώσεις στο κορμί του παιδιού, σημειώνοντας ότι αυτές θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Το παιδί καθ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων ήταν σε καλή ψυχική διάθεση και ήταν απόλυτα συνεργάσιμο τόσο με τον Ιατροδικαστή όσο και με τον Παιδοψυχολόγο.

Οι πληροφορίες για το ISIS και η ύπαρξη της μητέρας

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο ύστερα και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Χαμόγελου του Παιδιού σε αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. Κώστα Γιαννόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η μητέρα του παιδιού βρίσκεται στην Τουρκία και δέχονταν απειλές μέσα από τα βίντεο που της έστελνε ο 32χρονος.
Παρά τις έρευνες των υπηρεσιών δεν έχει καταστεί σαφές αν αυτή η γυναίκα είναι η σύζυγος του 32χρονου ή το ανήλικο έχει απαχθεί από τον φερόμενο ως δράστη για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.

Κατά τις αστυνομικές πληροφορίες τόσο η ΕΥΠ όσο και η αντιτρομοκρατική εξετάζουν σοβαρά το τελευταίο ενδεχόμενο ενώ προς διερεύνηση είναι και οι φωτογραφίες που διέρευσαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον νεαρό Σύριο με βαρύ οπλισμό να μάχεται στο πλευρό του ISIS
.            newsonly.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template