ΠΡΩΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ-Ανδρέας Γ. Καρέλιας: O πρεσβευτής της υγιούς επιχειρηματικότητας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ο 50χρονος Ανδρέας Γεωργίου Καρέλιας είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών του χρόνου – μάλιστα, κερδίζει τον τίτλο αυτό δίχως
ανταγωνισμό.
Ο λόγος της αδιαμφισβήτητης διάκρισης έχει να κάνει με την ανακοίνωση του πακέτου των «έκτακτων οικειοθελών παροχών» προς τους εργαζόμενους της εταιρείας Καρέλια Α.Ε – μια ανακοίνωση που γίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από μικροφώνου σε μια γιορτή στις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας στην Καλαμάτα.

Μια οικειοθελής παροχή με ζεστό χρήμα λοιπόν, που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποκτά εθιμικά στοιχεία και να διαμορφώνει το πλαίσιο μιας παράδοσης που φέρνει και ενσωματώνει την έννοια της οικογενειακής γενναιοδωρίας στο σύγχρονο οικοδόμημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Φέτος όπως ακριβώς συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια στο μικρόφωνο της γιορτής βρισκόταν ο Ανδρέας Γεωργίου Καρέλιας με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου.
Από την παρέμβαση του δεν θέλω να ξεχωρίσω το περιεχόμενο του πακέτου των παροχών  αλλά μια επισήμανση μετά των δεδομένων της προς τεκμηρίωση.



Είπε ο Α.Γ.Καρέλιας: «Για άλλη μία χρονιά η Καρέλια υπήρξε ο πραγματικός πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2016, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία 532.000.000 ευρώ περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 12 % σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κοντά στα 175.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις».


Με άλλα λόγια, η Καρέλια – παρά τις αντιξοότητες- είχε σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς (στο μέτρο των δυνάμεων της) στο «χτίσιμο» του πλεονάσματος για το 2016. Και από εδώ αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις – Για σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν αυτή η χώρα και σε τι επίπεδα ευημερίας οι πολίτες της αν υπήρχαν πολλές εταιρείες σαν την Καρέλια και ακόμη περισσότερο ένα πολιτικό προσωπικό έτοιμο και ικανό να αντιληφθεί την αξία της επιχειρηματικότητας και των συνεπειών της κερδοφόρας δράσης.

Άλλωστε, είναι και ένα ζήτημα μοντέλου. Άλλο με διασφαλισμένες (στο βαθμό που γίνεται στη πράξη) θέσεις εργασίας να δίνονται παροχές στους εργαζόμενος και άλλο επιδόματα της συμφοράς σε ανέργους.

Η σημερινή κυβέρνηση ζει ακόμη με την μύθο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» που έστησε στα κομματικά γραφεία της Πλατείας Κουμουνδούρου μακριά και πέρα από την επικράτεια της ελληνικής οικονομικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας, ελπίζοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της σε μια νέα ζωή του αλήστου μνήμης Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.  


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Ο Ανδρέας Καρέλιας αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους ευχήθηκε για το 2017 ανακοίνωσε μια σειρά από οικονομικές και άλλες ενισχύσεις προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, πέρα από το «δώρο» του 13ου μισθού.

- Δωροεπιταγή 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο ως ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι
- Επίδομα παρουσίας 800 ευρώ. Θα το λάβουν όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους (Πέρσι, που ήταν επίσης 800 ευρώ, το έλαβε το 84% των εργαζομένων στην εταιρεία)
- Έκτακτη ενίσχυση 1.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ
- Επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ σε εργαζόμενους τα παιδιά των οποίων εισήχθησαν στα ανωτέρα Ιδρύματα μέσα στο 2016
- Ακόμη, θα δόθεί ως δώρο, ένας υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής, σε κάθε παιδί που εισήχθη σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016
- Από 1.1.2017, θα δοθεί αύξηση μισθού 100 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με μηνιαίες αποδοχές ως 2.500 ευρώ
- Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 2.501 ευρώ και άνω, θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ
- Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.701-2.500 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά
- Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.201-1.700 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ
- Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές ως 1.200 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.700 ευρώ
- Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, με 2 ή περισσότερα ανήλικα παιδιά, θα λάβουν επιπλέον 450 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί
- Δώρο 800 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που κατείχε καθέναν απο τους τυχερούς λαχνούς της γιορτής που έγινε στην εταιρεία


 Κ.ΤΣ      newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template