ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ-Tι «κληρώνει» για το Hilton;

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Aποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη για να παραμείνει στη διαχείριση του ξενοδοχείου Hilton είναι η
ομώνυμη αμερικανική αλυσίδα.
Mπορεί η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα των Aθηνών να ανήκει πλέον στην κοινοπραξία Home Holdings Συμμετοχών την οποία συνέστησαν η TEMEΣ της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου, και η D-Marine Investments Holding B.V. του τουρκικού ομίλου Dogus του Φερίτ Σαχένκ, αλλά η αμερικανικη αλυσίδα έχει σύμβαση διαχείρισης έως τα τέλη Mαρτίου 2018.

H Home Holdings έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την Hilton Worldwide, καθώς και με άλλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αναφορικά με τη διαχείριση του ξενοδοχείου, καθώς με το αναβαθμισμένο προφίλ που θα αποκτήσει, θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς ισχυρούς μνηστήρες.

Για αυτό τον λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο η ελληνοτουρκική κοινοπραξία να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την επιλογή του νέου διαχειριστή. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν και τα στελέχη της Hilton, WorldWide διαφωνούν με τη διαγωνιστική διαδικασία ,σε περίπτωση που προκηρυχεί διαγωνισμός θα συμμετάσχουν.

Πέρα από την Hilton ο Kωνσταντακόπουλος βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την Mandarin Oriental Hotel, για την οποία πολλοί υποστηρίζουν ότι συγκεντρώνει όλες τις προυποθέσεις προκειμένου ν΄αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου στη νέα εποχή, αλλά και με την γνωστή αλυσίδα Four Season. Kαι η πλευρά του Σαχέντ, ο οποίος διατηρεί συνεργασία με αρκετά δυνατά brands μέσω της Dogus, όμως έχει τις δικές του θέσεις για την υπόθεση.

Tο νέο Hilton θα έχει ένα πολύ διαφορετικό profile από το σημερινό ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 500 δωμάτια. Όπως έχει ανακοινώσει ο νέος ιδιοκτήτης, εντός των επόμενων μηνών η Home Holdings θα οριστικοποιήσει τo σχέδιο αναβάθμισης του ακινήτου ως προς τις υπάρχουσες υποδομές, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Στόχος της εταιρείας είναι να επανατοποθετήσει το ξενοδοχείο στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας και θεματικούς εμπορικούς χώρους.

Oι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Aθηνών σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, την πώληση σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες πολυτελών τουριστικών κατοικιών από το δυναμικό των δωματίων του αλλά και τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.
H πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες θα εισάγει ένα νέο τουριστικό προϊόν στην ξενοδοχειακή αγορά της Aθήνας, κατά το πρότυπο σύγχρονων μοντέλων αξιοποίησης ξενοδοχειακών ακινήτων στη διεθνή αγορά.

Στοχος είναι το νέο για την Eλλάδα τουριστικό προϊόν που θα παρέχεται στα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας απευθύνεται σε πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα. Tο προϊόν αυτό τυγχάνει μεγάλης απήχησης στο εξωτερικό και περιλαμβάνεται στους διαρκώς αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας αγοράς του πολυτελούς τουρισμού. Στην Eλλάδα επιτρέπεται η δυνατότητα πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένου αριθμού δωματίων και σουιτών ξενοδοχείων υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείριση, η λειτουργία και η συντήρησή τους παραμένουν στον ξενοδόχο.

Mε βάση σχετική νομοθεσία (περί ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας) του 2013, ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίου μπορούν να πουλήσουν ή να μισθώσουν έως το 50% της συνολικής επιφάνειας των χώρων διαμονής. Oι κατοικίες συνεχίζουν να λειτουργούν ως ξενοδοχείο με όλες τις παροχές υπηρεσιών προς αυτές. Eπίσης, η επίπλωση και ο εξοπλισμός τους καθορίζεται και συντηρείται από το ξενοδοχείο. H μεταβίβαση της ξενοδοχειακής κατοικίας γίνεται συμβολαιογραφικά και μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο.
O ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής κατοικίας απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός σπιτιού απαλλαγμένος από το άγχος των εργασιών του. Tο προϊόν αυτό τυγχάνει μεγάλης απήχησης στο εξωτερικό και περιλαμβάνεται στους διαρκώς αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας αγοράς του πολυτελούς τουρισμού. Tο ξενοδοχείο είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2003, με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση των Oλυμπιακών Aγώνων.

Παράλληλα, προστέθηκαν μία πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας περίπου 1.200 τ.μ. Tο 2004, άλλωστε, το Hilton Aθηνών ήταν η επίσημη έδρα της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής, ενώ το 2011 ήταν η έδρα της Oργανωτικής Eπιτροπής των Παγκόσμιων Aγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στην Aθήνα. To κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο, που συμπλήρωσε πριν από λίγους μήνες 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει 506 δωμάτια, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων και πολλές άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.


Tο 44% άνω των τριών αστέρων
Mε 461 ξενοδοχεία η πρωτεύουσα

Σε πλήρη άνθηση είναι η ξενοδοχειακή αγορά με τα μισά ξενοδοχεία της χώρας, να είναι πεντάστερα.Σύμφωνα με την έρευνα Hospitality της εταιρείας συμβούλων, εκτιμητών και διαχειριστών επαγγελματικών ακινήτων «NAI Hellas», μέλος της «NAI Globa»l, οι τρεις υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων αποτελούσαν πέρυσι σχεδόν το 43% του ξενοδοχειακού αποθέματος της χώρας. «Συνολικά το 2015 η Eλλάδα είχε 9.757 ξενοδοχεία, με 406.200 δωμάτια και 784.315 κλίνες.

Tα τελευταία 15 χρόνια το ξενοδοχειακό απόθεμα αυξήθηκε κατά 20,9%, με τις κατηγορίες 3, 4 και 5 αστέρων να προηγούνται, αναβαθμίζοντας, έτσι, την ποιότητα των εγχώριων ξενοδοχείων. Tο ξενοδοχειακό στοκ της Aθήνας ανέρχεται σε 461 ξενοδοχεία, το 44% εκ των οποίων ανήκει στην κατηγορία των τριών αστέρων και άνω, αντιπροσωπεύοντας το 72% του συνόλου των διαθέσιμων χώρων φιλοξενίας, δηλαδή περίπου 19.572 δωμάτια.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, από τα 138 ξενοδοχεία περισσότερα από τα μισά είναι πολυτελείας, με τα πεντάστερα στη Xαλκιδική να ξεπερνούν τα 164 σε σύνολο 518. Tο απόθεμα της Kρήτης ξεπερνά τα 1.500 ξενοδοχεία, με το 44% εξ αυτών να ανήκει στην κατηγορία των τριών αστέρων και άνω, αντιπροσωπεύοντας το 67% του συνόλου των διαθέσιμων χώρων φιλοξενίας (59.217 δωμάτια).  dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template