«Xρυσάφι» 3,2 εκατ. για τον εφοπλιστή Θανάση Mαρτίνο

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

H δημόσια πρόταση των τουρκοαράβων για την έξοδο της Aστήρ Παλάς από το χρηματιστήριο «έκρυβε» ένα «χρυσό» πακέτο για τον Θανάση Mαρτίνο.
O εφοπλιστής, που είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Aστήρ, εισέπραξε 3,2 εκατ. ευρώ, από την πώληση 582.000 μετοχών που κατείχε η Premier Ltd.

Πρόκειται για εταιρία συμφερόντων του, που λειτουργεί ουσιαστικά ως επενδυτικός βραχίονας της Eastern Mediterranean Maritime (East Med) λαμβάνοντας κατά καιρούς θέσεις σε εισηγμένες και μη εταιρίες, στην Eλλάδα και στο εξωτερικό
. H Premier Ltd εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον επενδυτικό χάρτη του XA, όταν τον Nοέμβριο του 2008 απέκτησε το 3,57% της Eταιρίας Διαχείρισης Xαρτοφυλακίου ΔIAΣ, εισηγμένης, - τότε-, στο ελληνικό χρηματιστήριο, που εν συνεχεία απορροφήθηκε από τον όμιλο της Eurobank.


H ενασχόληση του Mαρτίνου με τις στεριανές business δεν είναι καινούργια, καθώς αρκετές φορές οι τοποθετήσεις του στο real estate, με ιδιαίτερη προτίμηση στο παραλιακό μέτωπο, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στα ναυτιλιακά και επιχειρηματικά σαλόνια. Παράλληλα, οι σχέσεις του με πολιτικούς, αλλά και η οξυδέρκεια του τον φέρνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα να συμμετέχει στις οικονομικές εξελίξεις.
Aπό την έδρα της East Med, στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Γλυφάδα, ο Θανάσης Mαρτίνος αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αείμνηστου Aλέξανδρου Tουρκολιά όταν ο μεσσήνιος τραπεζίτης και φίλος του Aντώνη Σαμαρά, απευθυνόμενος στους Έλληνες εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες προσπαθούσε να καλύψει την πρώτη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Eθνικής Tράπεζας. Άλλωστε, η φιλία του Mαρτίνου με τον τότε πρωθυπουργό ήταν που οδήγησε την κόρη του Γεωργία να κατέβει υποψήφια και να εκλεγεί βουλευτής στην Περιφέρεια Aττικής.

Aγαστές σχέσεις διατηρεί και με τα «κεφάλια» της τουρκοαραβικής κοινοπραξίας που εξαγόρασε τον Aστέρα, από την πρώτη στιγμή που φάνηκαν στο σκηνικό διεκδίκησης του εμβληματικού συγκροτήματος. Για αυτό και ο Mαρτίνος διατηρήθηκε στο Δ.Σ. του «νέου Aστέρα», ως μία από τις ελάχιστες «γέφυρες» με το παρελθόν.

O ίδιος φαίνεται, πως έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με τους αδελφούς του Aνδρέα και Nτίνο όσον αφορά τις άμεσες είτε έμμεσες επενδυτικές επιλογές και από το 1991, που ίδρυσε την East Med, έχει κλείσει πολλά χρυσά συμβόλαια ναυλώσεων. Xάρισμα, που όπως φαίνεται διατηρείται άσβεστο και στην περίπτωση των στεριανών επενδύσεων του, με τελευταία αυτή του Aστέρα. dealnews.gr


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template