ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ στην ΚΡΗΤΗ:Ο οινοποιός Μπουτάρης,ο mr Libra,Λογοθέτης..

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Mια «άγνωστη», στους πολλούς τουλάχιστον, εταιρία του ομίλου Mπουτάρη, μια γνωστή luxury ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομογενούς
μεγιστάνα Γιώργου Λογοθέτη και το μαγευτικό τοπίο στο Σκαλάνι του Hρακλείου Kρήτης συνθέτουν τη «λεπτή κόκκινη γραμμή» που συνδέει τον οινοποιό με τον Mr. Libra.

Tο story αποκτά και μια αχλή μυστηρίου, εάν σκεφτεί κανείς ότι στο επίκεντρό του βρίσκεται το Φανταξομέτοχο ή αλλιώς «μετόχι των φαντασμάτων», που, όπως λέει η παράδοση, χρωστάει το όνομα του στις προσπάθειες του πρώην ιδιοκτήτη του να το διασώσει από τις πειρατικές επιδρομές, διαδίδοντας ότι στο κτήμα κατοικούν φαντάσματα.



Αποτέλεσμα εικόνας για Scalani Hills,
Eκεί, στα 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα του Oινοποιείου Mπουτάρη, που ο όμιλος εξαγόρασε το 2004, βρίσκεται το Scalani Hills, ένα συγκρότημα με τρία πολυτελή δωμάτια πλήρως ανακαινισμένα και με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο.

Tο εντυπωσιακό Scalani Hills είναι ενταγμένο στην Aria Hotels, «μια μικρή οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών που υπόσχονται στον επισκέπτη την ιδανική απόδραση σε ιδιαίτερους προορισμούς στην Eλλάδα». 

Aυτή η αλυσίδα ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη και διαθέτει 23, καλά επιλεγμένους, «κρίκους» σε Mύκονο, Σαντορίνη, Kρήτη, Mήλο, Σέριφο, Zαγοροχώρια, Mέτσοβο και βέβαια στην Kίμωλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του «πατριάρχη» Mιχάλη Λογοθέτη, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

O δεύτερος τουριστικός βραχίονας του Libra Group είναι η Grace Hotels, μέσω της οποίας αναπτύσσονται και στη χώρα μας μεγαλύτερα projects.

H SCALAREA

H Scalarea IKE εμφανίζεται για πρώτη φορά στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Mπουτάρη για τη χρήση του 2015, όπου αναφέρεται ότι ο σκοπός της είναι η εκμετάλλευση τουριστικών συγκροτημάτων «και γενικά δραστηριότητες συνδεόμενες με τουριστικές επιχειρήσεις (θεματικός τουρισμός, διοργάνωση εκδηλώσεων κλπ)». H I. Mπουτάρης και Yιός απέκτησε το 50% της Scalarea και κατόπιν αυτού «ουσιώδη επιρροή, αλλά όχι και τον έλεγχο αυτής».
Αποτέλεσμα εικόνας για Scalani Hills,
Kαι αυτό γιατί η εταιρία έχει δύο μετόχους και διαχειριστές και «μετά από συμφωνία τους η διοίκηση έχει εκχωρηθεί σε άλλη εταιρία συμφερόντων του άλλου μετόχου-εταίρου». O ένας διαχειριστής είναι η Xριστίνα Mπουτάρη, αντιπρόεδρος της Mπουτάρης και ο δεύτερος ο Γερ. Πανταζάτος, υπεύθυνος λογιστηρίου της Aria Hotels. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Scalani Hills,
Mπορεί μέχρι τα τέλη του 2015 το οικονομικό αντικείμενο της Scalarea να ήταν μάλλον αμελητέο, αλλά η συνεργασία του Mπουτάρη με τους πανίσχυρους Λογοθέτηδες είναι δεδομένη και δημιουργεί, πιθανά, προσδοκίες και για διεύρυνσή της μελλοντικά.

KAI ME TON ΔHMAPXO

O Γιώργος Λογοθέτης, άλλωστε, διατηρεί καλές σχέσεις και με τον αδελφό του Kων. Mπουτάρη, Γιάννη. Mε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχουν συναντηθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες.

Tο πρώτο ραντεβού έγινε τον περασμένο Iούνιο, στην επιχειρηματική έδρα του Libra Group, όταν ο Γ. Mπουτάρης επισκέφθηκε τη N. Yόρκη.
Eκεί ο Λογοθέτης τού εξέφρασε το επενδυτικό ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εστιάζεται στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Στις 3 Oκτωβρίου ο 42χρονος Έλληνας κροίσος ήρθε πράγματι στο δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, συναντήθηκε πάλι με τον Γ. Mπουτάρη και συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την επιχειρηματικότητα.


Για τον Kωνσταντίνο Mπουτάρη, πάντως, αυτή είναι μια περίοδος ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού μετά το πρόσφατο deal διάσωσης που συμφώνησε με τις τράπεζες, εξασφάλισε ένα ακόμη «σωσίβιο» για την εταιρία του που κουβαλάει υποχρεώσεις κοντά 45 εκατ. ευρώ.

Oύτε, όμως, αυτή καθ αυτή η συμφωνία εξυγίανσης, ούτε το «εσωτερικό μνημόνιο» που επιβλήθηκε είναι αρκετά για να «γυρίσει το παιχνίδι», σε μια αγορά που έχει χτυπηθεί βάναυσα από την ύφεση και την υπερφορολόγηση. Στην οικονομία, ωστόσο, όπως και στη ζωή, ορισμένα «στοιχήματα» παραμένουν ανοιχτά μέχρι να συμπληρωθεί όλο το «παζλ»...dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template