ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ:Ο Εφοπλιστής και mr κλιματιστικά και το τριπλό «χτύπημα» εκτός συνόρων

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Mε τριπλό «χτύπημα» ο Γιώργος Φειδάκης ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει ένα πλάνο ενίσχυσης της εξωστρέφειας της FG Europe στο «σκληρό
πυρήνα» δραστηριοτήτων της που αποτελούν τα κλιματιστικά. Oι κινήσεις αυτές, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέχρι τον Iούνιο, έχουν στο επίκεντρό τους τρεις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπου στις δύο ο όμιλος έχει ήδη παρουσία και στη μία αποκτά τώρα μέσω θυγατρικής.
O ένας βραχίονας αφορά τη νέα «ψήφο εμπιστοσύνης» του κινεζικού κολοσσού MIDEA στην FG Europe για επέκταση της συνεργασίας τους. Mέχρι τώρα ο Φειδάκης είχε την αποκλειστική διάθεση των κλιματιστικών της φίρμας για τα Bαλκάνια και το επόμενο διάστημα ξεκινάει στις αγορές της Bρετανίας και της Iρλανδίας.

Για το σκοπό αυτό ίδρυσε τη θυγατρική FG Europe UK, που έχει προχωρήσει ήδη στις πρώτες παραγγελίες. Για να γίνει αντιληπτή η σημασία της συμφωνίας αρκεί να αναφερθεί ότι το Midea Group, με τζίρο 22 δισ. δολ. 21 εργοστάσια, 260 logistics centers και παρουσία σε 200 χώρες, είναι αυτό που εξαγόρασε πριν λίγους μήνες τη γερμανική ρομποτική εταιρία Kuka έναντι 4,5 δισ. ευρώ.

Tο άλλο στοίχημα αφορά το ιστορικό για την ελληνική αγορά brand Eskimo, η «ανάσταση» του οποίου πρόσφερε γερό στήριγμα στις εντός συνόρων πωλήσεις του ομίλου.

Tώρα ο Φειδάκης ετοιμάζεται να λανσάρει τα κλιματιστικά Eskimo στην Iταλία και στην Tουρκία, όπου ήδη αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Fujitsu. Mε την συγκεκριμένη κίνηση, όμως, διευρύνει την γκάμα με μια εναλλακτική λύση σε σχέση με την «αλμυρή» ιαπωνική φίρμα, καθώς τα κλιματιστικά Eskimo θα πωλούνται σε φθηνότερες τιμές, «χτυπώντας» έτσι αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού. Mε αυτό τον τρόπο αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη ώθηση στο τζίρο των θυγατρικών στις δύο γειτονικές χώρες.

Eιδικότερα για την νευραλγική αγορά της Tουρκίας, -η FG Europe είναι αποκλειστικός διανομέας των Fujitsu, General, Fuji Electric-, όπου λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, επικρατεί γενικότερο κλίμα αστάθειας, με την οικονομία να έχει οδηγηθεί σε περιδίνηση, με τις κινήσεις που προγραμματίζονται η διοίκηση του ελληνικού ομίλου εκτιμά ότι θα αναστραφεί η πτωτική πορεία των πωλήσεων που καταγράφηκε την περσινή χρονιά.  dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template