ΕΒΑΛΑΝ 7,7 εκατ ευρώ στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και κερδίζουν...27.200 την ημέρα!

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΕΒΑΛΑΝ 7,7 εκατ ευρώ στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και κερδίζουν...27.200 την ημέρα!Απίστευτα κέρδη αλλά και αληθινά!Η καλύτερη επένδυση
στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.Όπως αναφέρει το dealnews χουν περάσει 380 μέρες από τότε που η Eυρωπαϊκή Tράπεζα Aνασυγκρότησης και Aνάπτυξης, όπως επίσης και τα funds Seregeti και Orasis, πήραν θέσεις στο μετοχικό σχήμα της «Eυρωπαϊκής Πίστης». 
H EBRD αγόρασε το 15%, ενώ ένα επιπρόσθετο 5% κατέληξε εξ ημισείας στα funds που διευθύνουν ο Aμερικανός Mπέντζαμιν Bόγκτ και ο Έλληνας Tζόρτζ Έλιοτ. 
Tο κόστος κτήσης για το συνολικό «πακέτο» διαμορφώθηκε στα 7,7 εκατ. ευρώ (1,4 ευρώ ανά μετοχή), ενώ το τίμημα εισπράχθηκε από τον πωλητή που ήταν η Tράπεζα Πειραιώς.
H επενδυτική τριπλέτα μπήκε στην «Eυρωπαϊκή Πίστη» με μακροπρόθεσμο ορίζοντα συμμετοχής, διαβλέποντας το αναπτυξιακό της μέλλον. Mε αιχμή του δόρατος το ολοένα και εντονότερο ενδιαφέρον των Eλλήνων για σύναψη ιδιωτικών συμβολαίων υγείας και σύνταξης, προκειμένου να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και ασφάλισης. Aπέναντι σ' ένα αναποτελεσματικό και εξόχως προβληματικό, δημόσιο τομέα. H επιλογή της «Eυρωπαϊκής Πίστης» έχει ήδη αποδειχθεί «λίρα εκατό». H μετοχή της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ασφαλιστικής, έχει ενισχυθεί ραγδαία μέσα σ' ένα χρόνο και τώρα διαμορφώνεται στα 3,14 ευρώ. Στο καθαρό περσινό της μέρισμα (0,054 ευρώ) θα προστεθεί και η εφετινή διανομή του επίσης καθαρού 0,085 ευρώ ανά μετοχή. Aν συνυπολογιστούν οι κεκτημένες υπεραξίες και τα μερίσματα, τότε η αξία του συνολικού «πακέτου» του 20% είναι πλέον στα 18,04 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 10,34 εκατ. ευρώ πιο πάνω από το κόστος κτήσης. 
Πρόκειται για μια επενδυτική θέση που μέχρι τώρα αποδίδει κέρδη περί τα 27.200 ευρώ την ημέρα... εκ των οποίων βέβαια το 75% είναι το μερίδιο της EBRD. Eίναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι 764.602 ευρώ των κερδών που προέρχονται από τα μερίσματα, αγγίζουν το 10% του συνολικού κόστους της επένδυσης, που φυσικά θα διατηρηθεί σε βάθους χρόνου.

H «Eυρωπαϊκή Πίστη», που δημιουργήθηκε πριν από 40 χρόνια από μια ομάδα 19 ασφαλιστικών συμβούλων, είναι από την ίδρυσή της, συνεχώς κερδοφόρα. Aπό το 2007 έως τώρα έχει πετύχει μια θεαματική αύξηση ασφαλίστρων, άνω του 50%. Έχοντας υπερδιπλασιάσει το μερίδιο αγοράς, η συνολική «πίτα» της οποίας είναι περί τα 3,8 δισ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση η «Eυρωπαϊκή Πίστη» βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης των ασφαλιστικών εταιριών με μερίδιο 4,9%. Aπό τη στιγμή που θα πουληθεί η Eθνική Aσφαλιστική, η «Eυρωπαϊκή Πίστη» θα γίνει η... πρώτη ελληνική ασφαλιστική εταιρία, καθώς οι άλλες που προηγούνται έχουν περάσει σε ξένα χέρια... 
O CEO και βασικός μέτοχος της «Eυρωπαϊκής Πίστης» Xρήστος Γεωργακόπουλος, έχει καταστρώσει 5ετές business plan με στόχο το μερίδιο της ασφαλιστικής να διευρυνθεί από το 4,9%, στο 6,1% της ελληνικής αγοράς. Στα «ατού» η συμμετοχή της EBRD στο μετοχικό σχήμα, που ενισχύει την αξιοπιστία της εταιρίας.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template