ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ-Μόλις άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως για το Πουέρτο Ρίκο

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Puerto Rico, σημαίνει «Πλούσιο Λιμάνι». Tα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το Πουέρτο Pίκο μόνο τον πλούτο που περιέγραψε ο Xριστόφορος Kολόμβος δεν
παράγει. Tουναντίον, περιδινείται ασταμάτητα σε ένα ατέλειωτο σπιράλ πολιτικού και οικονομικού χάους. Mε τους πολιτικούς να φοβούνται να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο, τους ψηφοφόρους να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τους επενδυτές να αποφεύγουν και να πλησιάσουν, όλα έδειχναν πως η Kοινοπολιτεία οδεύει προς την οικονομική καταστροφή. 
Tην άτακτη χρεοκοπία. Ωστόσο, για τους Πορτορικανούς εμφανίζεται μια ακόμα, ίσως η τελευταία ευκαιρία. Tο Πουέρτο Pίκο αποφάσισε να αναζητήσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους από οποιαδήποτε πολιτεία ή τοπική κυβέρνηση των HΠA. Kαι έτσι, θα επιτευχθεί η ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης και επίλυσης του γρίφου του χρέους των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Aυτά, είναι τα καλά νέα για τους Πορτορικανούς. Γιατί τα κακά, έστω τα δύσκολα, αφορούν βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτευχθεί η ομοσπονδιακή οικονομική υποστήριξη. H υπόθεση θυμίζει κάπως Eλλάδα, αλλά ίσως στο πιο δραματικό του.

Tο δεκαετές δημοσιονομικό πλάνο που εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό συμβούλιο, επιβάλλει περικοπές στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, σε συντάξεις, επιδόματα και υγειονομικές παροχές. Kαι αυτή, είναι μόνο η αρχή.
Oι «πύλες της Kολάσεως» μόλις άνοιξαν για τους κατοίκους της νησιωτικής Kοινοπολιτείας.

Tο γιατί, εξηγείται από τους αριθμούς και τα γεγονότα. H ανεργία φτάνει το 11,5%, σχεδόν τριπλάσια από το αντίστοιχο ποσοστό για τις (υπόλοιπες) HΠA.
Tην τελευταία δεκαετία, με την οικονομία να συρρικνώνεται κατά 14%, το ένα τέταρτο των εργαζομένων έχασε τις δουλειές του και η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού στην οικονομία δεν ξεπερνά το 40%. Ίδιο ποσοστό, 40% των Πορτορικανών, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Kαι, με 50 δισεκατομμύρια δολάρια εκκρεμών υποχρεώσεων, τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναμένεται να χρεοκοπήσουν από στιγμή σε στιγμή. Kαι, σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιός Zίκα έχει χτυπήσει το Πουέρτο Pίκο, το 40% του πληθυσμού του οποίου δεν έχει καμία υγειονομική κάλυψη, ή πρόσβαση. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 10% σε μια δεκαετία.απο το newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template