ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Τα πιο EΞΩΦΡΕΝΙΚΑ πράγματα θα τα συναντήσεις στο Ντουμπάι

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Αποτελεί χειμώνα-καλοκαίρι έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως έναν επίγειο
παράδεισο όπου η λέξη πολυτέλεια παίρνει άλλη διάσταση ενώ κάποιοι άλλοι τολμούν να μιλήσουν για χλιδάτη…παρακμή. 
Ο λόγος για την πόλη του Ντουμπάι, που από μικρό ψαροχωριό μεταμορφώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου[tamtam.news]

Από τους πρώτους που πάτησαν το πόδι τους εκεί για bussiness και διακοπές ήταν και συνεχίζουν να είναι οι Αμερικανοί, και ας στοιχίζει το αεροπορικό εισιτήριο για τη 16 ωρών πτήση από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες LAX ,σε κάποιες περιπτώσεις, και 30 χιλιάδες δολάρια. Η καμπίνα δε του αεροπλάνου λέγεται και VIP καμπίνα καθώς οι ταξιδιώτες είναι πάμπλουτοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ηθοποιοί, τοπ μόντελ, fashionistas και άλλοι rich and famous κάτοικοι αυτού του πλανήτη.

Το Dubai είναι η πιο ακριβή πόλη στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και μια από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Σύμφωνα με την Daily Mail το μέσο κόστος της μέρας ενός επισκέπτη μπορεί να είναι 280 δολάρια. Εδώ τα πάντα είναι και κυριολεκτικά και μεταφορικά κοστίζουν χρυσάφι.

Όποιος επισκέπτεται το Ντουμπάι και είναι αποφασισμένος να ξοδέψει, να γνωρίζει ότι μπορεί να βρει τα πάντα. Καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας του κόσμου, απίστευτα εστιατόρια, πολυτελή μπαρ και clubs, πριβέ χρυσές παραλίες και πολλά άλλα που τα φαντάζεται ή όχι. Ποια όμως είναι τα πιο εξωφρενικά πράγματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει εκεί;

Χρυσά ATMS που οι συναλλαγές γίνονται σε χρυσό



Είναι από τα απίστευτα που μπορείς να συναντήσεις εδώ αλλά συμβαίνει. Μέσα σε αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία τα ATM βγάζουν χρυσό. Ναι, μπορείς να δεις κάποιον να παίρνει ράβδους χρυσού σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα είναι, Γερμανός επιχειρηματίας Thomas Geissler, θα πει: “Την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τα ATM αυτά είχαν μεγάλη ζήτηση. Εδώ κάποιος μπορεί να αγοράσει διάφορα χρυσά πράγματα αλλά και να πάρει ραβδους χρυσού 1, 5 και 10 γραμμαρίων”.
Παρατημένα πολυτελεί αυτοκίνητα



Κάνοντας βόλτες στην πόλη αλλά κυρίως στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα δεις πολλά παρατημένα υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα, ως επί το πλείστον Ferrari και Porsche, γεμάτα σκόνη, χτυπημένα, αφημένα στο πουθενά. 
Πρόσφατα είδαν παρατημένη στο αεροδρόμιο μια Ferrari Enzo, που στοιχίζει 1 εκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Sharia αν, για παράδειγμα, δεν πληρώσεις τις δόσεις του αυτοκινήτου σου ή κάτι άλλο που σχετίζεται με το αυτοκίνητό σου, αυτό θεωρείται βία ενάντια στο κράτος και φυλακίζεσαι.

Τεράστια και πολυτελή γήπεδα




Η πόλη είναι η χαρά των φίλων των σπορ. Τεράστια γήπεδα, χρυσά γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, γκολφ, κρίκετ με όλες τις ανέσεις, ιδιαίτερα σχεδιασμένα περιμένουν τους λάτρεις των σπορ να τα επισκεπτούν. Το πιο μεγάλο στάδιο είναι το Διεθνές Στάδιο Κρίκετ (International Cricket Stadium) που έχει 25 χιλιάδες θέσεις, έδρα της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν. Σύντομα θα μπει σε λειτουργία και το πρώτο κάτω από το νερό γήπεδο τένις, το οποίο κόστισε 2,5 δισ. δολάρια. Το πιο τρελό πράγμα σε αυτήν την πόλη είναι οι επενδύσεις που γίνονται στον αθλητισμό.

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα της αστυνομίας




Μπορεί στην Ελλάδα τα αστυνομικά αυτοκίνητα να μην έχουν βενζίνη να κινηθούν, στο Ντουμπάι όμως δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Η αστυνομία εκεί κυκλοφορεί με τα καλύτερα και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα, όπως Audi R8s, McLaren MP-12Cs, Nissan GT-Rs, Mercedes-Benz, Bugatti Veyrons. Φανταστείτε να κλέψουν τις ράβδους χρυσού από ένα ATM και να μην έχει βενζίνη το αυτοκίνητο της αστυνομίας να τους κυνηγήσει. Το Ντουμπάι είναι μια αυστηρή πόλη και η αστυνομία επιβάλλει το νόμο. Για αυτό αν βρεθείτε εκεί, μην χορέψετε στους δρόμους, μη βγείτε έξω μεθυσμένοι, μην αρχίσετε δημόσια τις περιπτύξεις με το σύντροφό σας. Εδώ ποτέ δεν κάνουν τα στραβά μάτια. Και επίσης οι φυλακές εδώ δεν είναι σαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης. Είναι πραγματικά άθλιες.

Πολυτελή ξενοδοχεία κάτω από το νερό



Σίγουρα θα έχετε ακούσει και θα έχετε δει φωτογραφίες από αυτά τα απίστευτα ξενοδοχεία που βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα. Αυτά που ξυπνάς και στο παράθυρο σε καλημερίζει ένα ψάρι, μια θαλάσσια χελώνα ή ένα χταπόδι. Οι καλύτερες κάτω από το νερό σουίτες της πόλης είναι του ξενοδοχείου Atlantis the Palm. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το 2008 και η διαμονή σε αυτό είναι μια πραγματική εμπειρία. Λέγεται ότι είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο.

Πολυτελή ελικόπτερα- ταξί



Οι rich and famous επισκέπτες του Ντουμπάι δεν θέλουν ούτε να κολλήσουν στην κίνηση της πόλης ούτε να έχουν κάποιο απρόοπτο στο δρόμο τους. Για αυτό το λόγο υπάρχουν και τα ελικόπτερα-ταξί, που πάνε εκεί που θέλουν γρήγορα, με ασφάλεια αλλά και πανάκριβα.
Η πόλη δε σχεδιάζει να προσφέρει ένα διαφορετικό ταξί χωρίς ταξιτζή στους επισκέπτες του που θα το επισκεφθούν από το καλοκαίρι και μετά. Ένα αυτόνομο, χωρίς οδηγό, μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του πει αυτός. Το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184, όπως λέγεται, είναι κινεζικής κατασκευής και σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε δοκιμές.

Το πιο ακριβό αλκοόλ του κόσμου


Μπορεί το αλκοόλ να απαγορεύεται, όμως αν καταφέρεις και πιεις θα σου κοστίσει χρυσάφι. Πωλείται μόνο σε πριβέ clubs, σε πριβέ πάρτυ που ελάχιστοι έχουν την πρόσβαση. Οι τιμές των ποτών είναι κατά μέσο όρο στα 10 δολάρια ενώ εδώ θα βρεις και το πιο ακριβό κοκτέιλ του κόσμου, το οποίο για να πιεις πρέπει να δώσεις 27 χιλιάδες δολάρια. Λέγεται Skyview και σερβίρεται μόνο στο ομώνυμο μπαρ, το οποίο βρίσκεται στον 27ο όροφο του ξενοδοχείου Burj Al Arab.



Τα μεγαλύτερα σκάφη στον κόσμο



Όταν η πολυτέλεια συναντά το μέγεθος. Τα σκάφη που εμφανίζονται εδώ είναι τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή που μπορεί να συναντήσει κανείς. Το μεγαλύτερο είναι 162 μέτρα και λεγόταν αρχικά Platinum 525 ενώ σήμερα λέγεται Dubai. Τα μέλη του πληρώματος του Dubai είναι 88 ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 72 καλεσμένους. Για να κατασκευάσεις ένα τέτοιο σκάφος θα πρέπει να ξοδέψεις 622 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ντουμπάι επίσης είναι γνωστό για τα απίστευτα πάρτι που γίνονται στα πολυτελή σκάφη. Γιατί μπορεί οι νόμοι στο έδαφος να είναι αυστηροί αλλά στη θάλασσα δεν είναι ίδιοι, καθώς υπάρχει το θαλάσσιο δίκαιο. Οι μεγαλύτεροι DJs στον κόσμο έχουν βρεθεί εδώ για να παίξουν σε κάποιο από αυτά τα πάρτι. Το ποιοι βέβαιοι βρίσκονται μέσα στην guest list ενός τέτοιου πάρτυ, είναι εύκολο να το φανταστούμε.

Κινητά τηλέφωνα που κοστίζουν όσο ένα σπίτι



Αν μπορέσεις και ξεφύγεις από τους security και μπεις σε κάποιο από τα πιο ακριβά καταστήματα κινητών της πόλης, θα σοκαριστείς από τις τιμές τους. Στην πόλη αυτή πωλούνται τα πιο ακριβά κινητά στον κόσμο. Για παράδειγμα, το Sony’s BlackDiamond VIPN smartphone στοιχίζει όσο ένα σπίτι, δηλαδή 300 χιλιάδες δολάρια. Ένα κινητό μπορεί να έχει πάνω του διαμάντια πολλών καρατίων, χρυσό και άλλα πράγματα που εκτοξεύουν στα ύψη την τιμή του. Το πιο ακριβό βέβαια είναι το Peter Aloisson Nokia Arte, που κοστίζει 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Μηχανόβιους με σούπερ γελοία ρούχα




Το να έχεις μηχανή είναι κάτι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πόλη του Ντουμπάι. Τόσο οι μεγάλες κυβισμού μηχανές όσο και οι βέσπες είναι κάτι που όλοι εκεί θέλουν να αποκτήσουν. Για αυτό βλέπεις παντού μηχανές. Αυτό όμως που σε κάνει να μένεις με ανοιχτό το στόμα είναι το σχήμα κάποιων μηχανών, η διακόσμησή τους και οι στολές αυτών που τις οδηγούν, που συχνά αγγίζει-και τα ξεπερνάει- τα όρια του κιτς.

Τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο



Στο Ντουμπάι βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα και φυσικά πιο ακριβά εστιατόρια στον κόσμο, τα οποία εκτός από υψηλή γαστρονομία έχουν και απίστευτη θέα. Το πιο ακριβό και το πιο ψηλό είναι το At.mosphere. Ενδεικτικά τα παϊδάκια εδώ κοστίζουν 170 δολάρια το πιάτο. Συν τα γλυκά, τα ποτά και τα συναφή. Το Zuma Dubai είναι άλλο ένα επίσης χλιδάτο μέρος για να φάει κανείς. Το φαγητό του έχει βραβευτεί ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Φυσικά είναι αδύνατον να βρεις θέση εδώ καθώς οι κρατήσεις γίνονται αρκετούς μήνες πριν. Εδώ μπορείς να απολαύσεις και το ακριβότερο cupcake του κόσμου, που στοιχίζει 1000 δολάρια. Οι πιο δημοφιλείς κουζίνες στα εστιατόρια του Ντουμπάι είναι η κουζίνα της Μέσης Ανατολής και η Ινδική. Ακολουθούν η αμερικάνικη, η γαλλική και η ιταλική. Εδώ επίσης θα βρείτε και το πιο ακριβό street food στον κόσμο.

Άνθρωποι που κρέμονται από τους ουρανοξύστες



Τη χρονιά που μας πέρασε η φωτογραφία ενός μοντέλου που κρεμόταν από την άκρη ενός ουρανοξύστη της πόλης του Ντουμπάι έγινε μέσα σε λίγη ώρα viral. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Viktoria Odintcova, έτσι λέγεται το μοντέλο, από τη Ρωσία, απλά πόζαρε για μια φωτογράφηση. Λίγο καιρό μετά οι followers της στο Instagram ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια. Και η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη που ποζάρει έτσι για τις ανάγκες φωτογράφησης στο Ντουμπάι.

Σεϊχηδες με άγρια ζώα


Άλλη μια τρέλα των πάμπλουτων κατοίκων της πόλης. Για να το πούμε αλλιώς, μπορεί να βρίσκεσαι στο φανάρι σε ένα δρόμο του Ντουμπάι και δίπλα σου να σταματήσει ένα αυτοκίνητο όπου συνοδηγός ενδέχεται να είναι μια τίγρης, ένα τσιτά, ένα λιοντάρι. Οι πλούσιοι εδώ δεν αρκούνται στα γνωστά κατοικίδια που έχει ο υπόλοιπος κόσμος αλλά έχουν άγρια ζώα, πολλά εξ αυτών τα εισάγουν από άλλες χώρες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα εξωτικά ζώα είναι το νέο must have των εκεί super rich and famous.
απο το tamtamnews.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template