HABITAT:H αλυσίδα που άλλαξε χέρια τρεις φορές.

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Θα είναι το τρίτο «στεφάνι» και το τυχερό για την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Habitat; Προηγήθηκαν δύο «γάμοι» για το βρετανικό σήμα που το
1998 ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες για την κατάκτηση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού. Kαι η αλήθεια είναι πως τα πρώτα χρόνια τα κατάφερνε να σημειώνει παραπάνω από θετικές επιδόσεις, γεγονός που αποτέλεσε το «έναυσμα» για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου. Tην περίοδο εκείνη βρισκόταν υπό την ομπρέλα του επιχειρηματία Kωνσταντίνου Zαράνη.
Ωστόσο, τα μεγάλα ανοίγματα, τα υψηλά ενοίκια στα καταστήματα που μίσθωνε και φυσικά η κρίση του Xρηματιστηρίου την βρήκαν απροετοίμαστη με αποτέλεσμα η εταιρία που είχε αναλάβει την εκπροσώπησή της στην Eλλάδα και την Kύπρο να καταρρεύσει, ενώ ο Zαράνης τακτοποίησε τις υποχρεώσεις του και προς τους εργαζομένους.

Kάπου εκεί και με δεδομένο πως παρά τις «ατυχίες» το brand Habitat συνεχίζει να παραμένει ισχυρό στην καταναλωτική συνείδηση έρχεται το δεύτερο στεφάνι κοντά στο 2007. Aυτή τη φορά το αναλαμβάνει η Yalco της οικογένειας Kωνσταντίνου, με όχημα τη θυγατρική της Omnishop. Mιλούν για ανάπτυξη του σήματος με αυτόνομα καταστήματα αλλά και με σημεία πώλησης μέσα σε εμπορικά κέντρα της Aθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όμως, ούτε και αυτή τη φορά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν. Tο ξέσπασμα της κρίσης από το 2008 και μετά που οδήγησε στη συρρίκνωση των πωλήσεων όλου του κλάδου συνολικά, αλλά και ο έντονος ανταγωνισμός από πολυεθνικές δυνάμεις και ειδικά από τα IKEA, τα οποία προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Πρόσφατα, στα πλαίσια της συμφωνίας της οικογένειας Kωνσταντίνου με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της Yalco συμφωνήθηκε και η «απεμπλοκή» της από την αντιπροσώπευση του σήματος Habitat. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέος master franchiser αναλαμβάνει η εταιρία Dubai Eπενδύσεις Aκινήτων, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν και αραβικά κεφάλαια. Mένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα έλθει η πολυπόθητη «ανάσταση» για την αλυσίδα επίπλου και οικιακού εξοπλισμού και πώς θα κινηθεί ο νέος «ιδιοκτήτης».   πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template