Στον «αέρα» η επένδυση της Blackrock στον Κηφισό

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Νέες ανησυχίες δημιουργεί η χθεσινή ματαίωση της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους
εκπροσώπους του BlackRock Europe Property Fund III, που ελέγχει την Artume, σε μια περίοδο που εντείνονται οι φήμες ότι η μεν κυβέρνηση δεν επιθυμεί την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ για το εμπορικό κέντρο - πολυχώρο Academy Gardens στον Κηφισό, το δε fund έχει «παγώσει» τις διαδικασίες.
Με επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το fund είχε σημειώσει ότι οι χθεσινές συνομιλίες θα έπρεπε να έχουν ως βάση την κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου αλληλοκατανόησης. Το ΥΠΕΝ δεν τοποθετήθηκε σε σχέση με το συγκεκριμένο όρο που έθεσε το fund, με αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση να αναβληθεί.

Ωστόσο, η Blackrock φαίνεται ότι διατηρεί «ζεστό» το επενδυτικό ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα σχετικά με την συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με στελέχη της Blackrock, στις ΗΠΑ. Ο κ. Παπαδημητρίου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο «αγκάθι» σχετικά με την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σημειώνεται ότι το Academy Gardens περιλαμβάνει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων

Πάντως το Academy Gardens ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του BlackRock Europe Property Fund III που αναπτύσσει στρατηγική διαφορετική σε σχέση με τον επενδυτικό οίκο BlackRock που έχει, μεταξύ άλλων, τοποθετηθεί στις ελληνικές τράπεζες και δεν επενδύει απευθείας σε έργα ακίνητης περιουσίας από το μηδέν (greenfield).

Δεύτερες σκέψεις «πυροδοτούνται» από την καθυστέρηση (έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ) στην υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για τους όρους δόμησης του έργου που ήδη έχει εγκριθεί από το ΣτΕ.

Εν συνεχεία το προεδρικό διάταγμα θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να ακολουθήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας.


Ωστόσο, η διαδικασία των υπογραφών του προεδρικού διατάγματος δεν προχωρά, με πηγές που παρακολουθούν το έργο να κάνουν λόγο για κωλυσιεργία άνευ προηγουμένου, που σχετίζεται με την απόπειρα ικανοποίησης μίας μικρής αριστερής συνιστώσας που τάσσεται κατά της επένδυσης.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template