Κύπρος: Ένοχη για κακομεταχείριση παιδιών εργάζεται σε σχολείο

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε ότι πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια σε ειδικό σχολείο της Λευκωσίας ήταν ένοχη για την
κακομεταχείριση παιδιού κάτω των 16 χρόνων, εντούτοις η...
Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να την εργοδοτεί, μετακινώντας την σε άλλο σχολείο.


Η κακομεταχείριση του μαθητή σημειώθηκε την περίοδο 2012-2013. Τότε, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός υπηρετούσε ως αναπληρώτρια διευθύντρια σε Ειδικό Σχολείο της Λευκωσίας.

Βρέθηκε ένοχη για το αδίκημα της κακομεταχείρισης για τρία από τα πέντε περιστατικά, στα οποία ήταν κατηγορούμενη. Ανάμεσα στα περιστατικά υπήρχαν και κατηγορίες για τράβηγμα μαλλιών και ακινητοποίηση παιδιού με αυτισμό σε καροτσάκι.

Σε δηλώσεις του στον ACTIVE 107,4 & 102,5, ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείο Παιδείας, Χρίστος Χατζηαθανασίου, εξήγησε πως κάθε φορά που το Υπουργείο τυγχάνει ενημέρωσης για τέτοια συμβάντα, προβαίνει άμεσα στη διερεύνηση τους. «Ανάλογα», όπως είπε, «με το τι καταγράφεται στη διερεύνηση, αποφασίζεται και η διεξαγωγή ή όχι, ποινικής έρευνας».
Επειδή όμως σ’ αυτή την περίπτωση, διεξαγόταν ταυτόχρονα ποινική και πειθαρχική έρευνα, η δεύτερη διακόπηκε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ερευνών της αστυνομίας. «Το ΥΠΠ περιμένει τότε την έκβαση αυτής της ποινικής έρευνας και την απόφαση του δικαστηρίου για να ενεργήσει αναλόγως».

Όπως είπε, η συγκεκριμένη δασκάλα δεν παύθηκε από τα καθήκοντά της, απλά μετατέθηκε σε άλλο Ειδικό Σχολείο, στο οποίο όπως τόνισε ότι δεν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε άλλο κρούσμα που να αφορά την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Η μετακίνηση κρίθηκε αναγκαία ώστε να μην υπάρξει επηρεασμός μαρτύρων.

Σε ερώτηση για το εάν έπρεπε να παυθεί, αντί να τύχει μετακίνησης η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, ο Διευθυντής Δημοτικής ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο θα αναμένει την καταδίκη και την ανακοίνωση της ποινής για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου πράττοντας αναλόγως.


Σημειώνεται πως το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την εκπαιδευτικό και στις 11 Ιανουαρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί η αγόρευση για μετριασμό της ποινής.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηαθανασίου, ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Με βάση τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης, αποκάλυψε ακόμη πως η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζήτησε από το Υπουργείο να καθορίσει πρωτόκολλα και διαδικασίες χειρισμού, για δύσκολες περιπτώσεις παιδιών με έντονες συμπεριφορές που δύσκολα μπορούν να τύχουν διαχείρισης.

Γενικότερα μιλώντας, ο κ. Χατζηαθανασίου είπε πως το Υπουργείο δεν ενθαρρύνει και δεν δέχεται να αποσιωπηθούν γεγονότα που βλάπτουν το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών.


Αποκάλυψε μάλιστα, πως πρόσφατα βρέθηκε στην Κύπρο ειδικός σύμβουλος από τη Βρετανία για σκοπούς επιμόρφωσης πέντε συνολικά πυρήνων, που αφορούσαν στην αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων μαθητών που πρέπει να τυγχάνουν ειδικού χειρισμού. «Αυτοί οι πέντε πυρήνες θα προβούν σε επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών για αυτές τις ειδικές περιπτώσεις«, είπε.

Επίσης, «έχουμε περιλάβει πρόνοια αναφορικά με το ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε κάποιος εκπαιδευτικός, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις να ασκήσει σωματική παρέμβαση, ώστε η συμπεριφορά του παιδιού να μην είναι βλαπτική ούτε για το ίδιο, αλλά ούτε για άλλα παιδιά», κατέληξε ο κύριος Χατζηαθανασίου.
Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template