El Clasico-Η Μπαρτσελόνα ταπείνωσε μέσα στο σπίτι της την Ρεάλ 3-0

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η Μπαρτσελόνα ταπείνωσε μέσα στο σπίτι της την Ρεάλ 3-0 και απέδειξε οτι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή!
Μπαρτσελόνα βγαλμένη από

τους… εφιάλτες της Ρεάλ Μαδρίτης και από τα όνειρα του Ερνέστο Βαλβέρδε!
Οι Καταλανοί ταπείνωσαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 και εκτός από τον θρίαμβο στο «clasico», αποκαθήλωσαν επί της ουσίας τη «βασίλισσα» από το θρόνο του πρωταθλητή, αφού εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 και η ίδια καλείται να κάνει τα βασικά για την κατάκτηση του τίτλου.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο, που η Ρεάλ Μαδρίτης είχε στο 42’ το δοκάρι του Μπενζεμά ως την πραγματικά πολύ μεγάλη της ευκαιρία, η Μπάρτσα μετέτρεψε σε μονόλογο το β’ μέρος. Μόλις στο 54’ από ασίστ του Σέρχι Ρομπέρτο έκανε το 1-0, ενώ το ματς τέλειωσε οριστικά στο 63’, όταν ο Καρβαχάλ είδε την κόκκινη κάρτα για χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο Μέσι έκανε το 2-0 από τη βούλα.

Ο θρίαμβος υπογράφηκε στο 93’ με τον Βιδάλ που είχε περάσει δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο να διαμορφώνει το 3-0.

Το ματς


Τα clasico των περασμένων ετών ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, βάσει τουλάχιστον όσων παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και αυτή η αλλαγή του τρελού ρυθμού οφείλεται κυρίως στον ρεαλισμό και τη μεγαλύτερη κυνικότητα που έχει φέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ειδικότερα στα ντέρμπι.    
Οι Καταλανοί έχοντας και το πλεονέκτημα του +11, δεν είχαν κανέναν λόγο να κυνηγήσουν σαν τρελοί το γκολ, αφήνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον τεχνικό της Μπάρτσα εκ του αποτελέσματος να δικαιώνεται, αφού πλην μιας φάσης στο 10’, που ο Κριστιάνο δεν μπόρεσε να πλασάρει από ευνοϊκή θέση, αφού βρήκε… αέρα, οι «μπλαουγκράνα» δεν απειλήθηκαν στο παραμικρό.

Μάλιστα, η πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία ήταν για την Μπαρτσελόνα, όταν στο 30’ ο Μέσι βρήκε με μια 20άρα μπαλιά τον Παουλίνιο που έκανε κίνηση σέντερ-φορ στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου. Η απάντηση, ωστόσο, των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Κριστιάνο στο 32’ να νικιέται από τον Τερ Στέγκεν σε σουτ που επιχείρησε ο Πορτογάλος από τα πλάγια της περιοχής.


Ο Παουλίνιο λίγο έλειψε να βρει το γκολ στο 39’, όταν και πάλι δέχθηκε την πάσα του Μέσι, όμως ο Κέιλορ Νάβας ήταν σε ετοιμότητα για να αποκρούσει την κεφαλιά του Βραζιλιάνου στη δεξιά του γωνία. Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 42’, με τον Μπενζεμά να παίρνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Μαρσέλο, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι, αφού πήγε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Από τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους ήταν εμφανές ότι η Μπαρτσελόνα είχε πιο καθαρό μυαλό από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, λόγω της βαθμολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και φάνταζε θέμα χρόνου, οι Καταλανοί να εκμεταλλευτούν τη «θολούρα» των γηπεδούχων. Όπως και έγινε στο 54’…


Ο Μπουσκέτς με έξυπνη πάσα βρήκε τον Ράκιτιτς, που έχοντας όλο το γήπεδο μπροστά του ξεδίπλωσε την αντεπίθεση των Καταλανών, πάσαρε στον Σέρχι Ρομπέρτο που είχε προωθηθεί και ο τελευταίος πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Σουάρες για να ανοίξει το σκορ.

Κι αν κάτι πάει στραβά, τότε μπορεί να πάει ακόμα χειρότερα, όπως αντιλήφθηκε η Ρεάλ στο 63’, καθώς έπειτα από φάση διαρκείας, ο Καρβαχάλ απέκρουσε την μπάλα με χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, αποβλήθηκε και Μέσι από τη βούλα του πέναλτι δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει το παιχνίδι.

Σε εκείνο το σημείο, ο Ζινεντίν Ζιντάν που παραμένει σε πίεση, έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, καθώς πέρασε τον Νάτσο για να καλύψει το κενό του Καρβαχάλ, ενώ στο 72’ πέρασε και τους Ασένσιο, Μπέιλ που πράγματι ανέβασαν την απόδοση των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, για κάθε ευκαιρία της Ρεάλ είτε με τον Μπέιλ στο 78’ (η πρώτη των Μαδριλένων μετά το δοκάρι), είτε με τον Σέρχιο Ράμος στο 82’, ο Τερ Στέγκεν είχε την απάντηση, δείχνοντας ότι και ο ίδιος έχει ανέβει επίπεδο.

Το τελικό 3-0 έγραψε ο Βιδάλ στο 93’ που είχε μπει στο ματς δευτερόλεπτα πριν, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μέσι, που είχε ξεπεράσει με ωραία ενέργεια τον Μαρσέλο.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (72' Ασένσιο), Κόβασιτς (72' Μπέιλ), Μπενζεμά (66' Νάτσο), Ρονάλντο. 

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (91' Βιδάλ), Πικέ, Βερμάελεν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (84' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (76' Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template