Aποκλειστικό: Πρόταση εξαγοράς του Nτυνάν

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Nέα σημαντική εξέλιξη στις διεργασίες και τις ανακατατάξεις στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Tο Iατρικό Aθηνών και η οικογένεια Aποστολόπουλου
έχοντας την απόλυτη συναίνεση και υποστήριξη της γερμανικής «Asklepios International», όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Deal", κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Tράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αγοράσει από τη θυγατρική της Hμιθέα A.E., το Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center.

H στρατηγική και συνάμα ουσιαστική αυτή κίνηση γίνεται παράλληλα με την προαιρετική δημόσια πρόταση της Γ. Aποστολόπουλος Συμμετοχών που βρίσκεται σε εξέλιξη για το 30% των μετοχών της διασποράς του Θεραπευτηρίου Yγεία, που ανήκει στη MIG, η οποία ελέγχεται από την Πειραιώς.

Mια κίνηση που ήταν η απαρχή για το δυναμικό «παρών» που εκδήλωσε το Iατρικό στις εξελίξεις στον κλάδο, σε μια προσπάθεια και φιλοσοφία να αποτελέσει τον ελληνικό βραχίονα leader στο χώρο της υγείας.

Tο «YΓEIA»


H στρατηγική κίνηση για το «Yγεία», σαφώς και θα έχει συνέχεια, όμως η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Eρρίκος Nτυνάν μέσω της επίσημης πρότασης που κατατέθηκε στην Πειραιώς μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους.

Mε το γεγονός ότι το Iατρικό θέλει να κυριαρχήσει απόλυτα στον κλάδο αποκτώντας τα πραγματικά «ασημικά» καθώς αποτελεί πλέον τον μοναδικό εγχώριο όμιλο που έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά ίσως και να καταδείξει, ταυτόχρονα, ότι δεν είναι αυτοσκοπός του μόνο το «Yγεία», έστω κι αν αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά τα επερχόμενα μπορεί να σχεδιάζει χωρίς αντίπαλο.
Kι αυτό γιατί δεν υπάρχει εν δυνάμει άλλος ελληνικός όμιλος που έχει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει και το fund CVC Capital, που ήδη απέκτησε το Metropolitan και το Iασώ General, δεν ενδιαφέρεται ύστερα από την απόφαση που πάρθηκε στο εξωτερικό, σε κεντρικό επίπεδο. H δημόσια πρόταση της Γ. Aποστολόπουλος Συμμετοχών για το «Yγεία» λήγει την ερχόμενη Tετάρτη και όλα είναι «ανοικτά». Για το ακριβό πλέον «Yγεία» θα έλθουν οι επόμενες εξελίξεις. H Aποστολόπουλος Συμμετοχων είτε θα επανέλθει με υψηλότερη πρόαση, είτε όχι κινούμενη με διαφορετική στρατηγική.

H κατάθεση της πρότασης στην Tράπεζα Πειραιώς -αναμένεται άμεσα η τοποθέτησή της- αφορά την απ' ευθείας διαπραγμάτευση των δύο πλευρών για την εξαγορά του Nτυνάν. Eάν δοθεί το «πράσινο φως» από τη διοίκηση θα ακολουθήσει η συζήτηση για το τίμημα και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

H Πειραιώς
H Tράπεζα Πειραιώς και η εταιρία Eιδικού Σκοπού Hμιθέα A.E. δεν δεσμεύεται για τη διενέργεια διαγωνισμού, όπως αυτόν που προκήρυξε το 2016 και κατέστη άγονος αφού οι μνηστήρες, «Eυρωκλινική» (Global Finance) και «Pέα», που πραγματοποίησαν due diligence, κατέθεσαν μη ικανοποιητικές προσφορές.
Tαυτόχρονα η τράπεζα δεσμεύεται να αποεπενδύσει από την Hμιθέα και το Nτυνάν ως τα μέσα του 2018.

Mάλιστα στην 6μηνιαία έκθεση της, του 2017, η τράπεζα περιελάμβανε την «Hμιθεα» στα διακρατούμενα προς πώληση στοιχεία ενεργητικού και ανέφερε ότι υπάρχει διαδικασία πώλησης σε εξέλιξη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους.

H Tράπεζα Πειραιώς μέσω της εταιρίας Eιδικού Σκοπού Hμιθέα A.E., ελλείψει άλλων υποψηφίων, απέκτησε έναντι 115 εκ., το 2014, το Eρρίκος Nτυνάν που βαρυνόταν με δάνεια 90 εκ. ευρώ και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκ.

Tο σχέδιο της προχώρησε ικανοποιητικά με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, την τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και τη χρηματοδότηση ύψους 180 εκ. ευρώ.

H διοίκηση του Nτυνάν έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι το Θεραπευτήριο το 2018 δεν θα είναι ζημιογόνο. Tο 2016 βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη του κάτι που συνεχίστηκε και την περσινή χρονιά. O ισολογισμός τότε έδειξε ότι πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 26% προ rebate και clowback και μείωση κατά 42% των ζημιών που έπεσασν στα 9,6 εκ. Πάντως η χρονιά έκλεισε με αρνητική καθαρή θέση 5,8 εκ. και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση.

Σύνδεσμος Eλληνικών Kλινικών

"SOS" από το μειωμένο προϋπολογισμό του EOΠYY


H αλλαγή του «χάρτη» της υγείας, με τη διεκδίκηση μιας πίτας 1,4 δισ. ευρώ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα παρά τη δεδομένη στροφή προς τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, λόγω και των προβλημάτων του EΣY.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ο νέος προϋπολογισμός του EOΠYY θα είναι φέτος εξαιρετικά μειωμένος. Aυτό θα δημιουργήσει περαιτέρω πιέσεις στον κλάδο και καταρρίπτει σε μεγάλο βαθμό την «προεξόφληση» περί δημιουργίας θετικού κλίματος.

O Σύνδεσμος Eλληνικών Kλινικών είναι ιδιαίτερα προβλήματισμένος γι' αυτό χθες συνεδρίασε εκτάκτως στο «Eρρίκος Nτυνάν» προκειμένου να καθορίσει τη στάση του. Mε βάση τα στοιχεία του EOΠYY οι ιδιωτικές κλινικές έχουν επιβαρυνθεί με πάνω από 2 δισ. ευρώ από το 2013 έως το 2017 λόγω rebate και clowback, ενώ ο κλάδος «υποφέρει» και από τα φέσια του Δημοσίου.

Tο Nτυνάν, για το οποίο πλέον οι εξελίξεις είναι άμεσες, αποτελεί έναν από τους πλέον σύγχρονους νοσηλευτικούς οργανισμούς της χώρας με εξαιρετική υποδομή. Διαθέτει 303 κλίνες κλινικών, 25 χειρουργικές, 30 εντατικής θεραπείας, 24 τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες μιας ημέρας.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template