Το Daytona του Paul Newman εκτόξευσε τις τιμές των ρολογιών

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το Daytona του Paul Newman
εκτόξευσε τις τιμές των ρολογιών χειρός αυτής της σειράς
Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές εβδομάδες από την

ώρα που έπεσε το σφυρί, κατοχυρώνοντας το προσωπικό ρολόι του Paul Newman, Rolex Paul Newman Daytona στο νέο του ιδιοκτήτη, έναντι του μεγαλύτερου ποσού που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός σε δημοπρασία. Και ο οίκος Phillips, κάτοχος πλέον αυτού του ρεκόρ, εκμεταλλευόμενος την όλη συζήτηση, ανακοίνωσε ότι –όπως είχατε διαβάσει στη “DEAL”- θα διενεργήσει μια θεματική δημοπρασία την άνοιξη, με τίτλο “Daytona Ultimatum”.
Σήμερα, που ο οίκος διέρρευσε τα τρία πρώτα lots της δημοπρασίας, καταλαβαίνουμε ότι ο τίτλος “Ultimatum”, θα δικαιολογείται απόλυτα.


Ας δούμε αυτά τα τρία lots. Το πιο ξεχωριστό, είναι μάλλον το “The John Player Special” Rolex Daytona Refe-rence 6241 σε κίτρινο χρυσό.

Αυτό το Rolex Daytona από ατόφιο χρυσάφι έχει χαραγμένες τις ημερομηνίες- ορόσημο του Paul Newman και είναι από τα πλέον σπάνια ρολόγια.
Ως μέτρο σύγκρισης, μπορούμε να βάλουμε ένα παρόμοιο ρολόι που έπιασε περίπου 600.000 δολάρια σε δημοπρασία του Christie’s, πέρυσι. Αν αυτό δεν είναι το top lot της δημοπρασίας, σίγουρα θα είναι σε ένα από τα κορυφαία, καθώς εκτιμάται ότι θα κινηθεί από το μισό εκατομμύριο ως το 1, όσο οι τιμές αυτής της σειράς ανεβαίνουν.
Χορός εκατομμυρίων για… ένα μάτσο Rolex

Δεύτερο lot είναι το ‘Pintabian’ Rolex Daytona Reference 6265 με την καφετιά αρίθμηση. Αυτό, απευθύνεται σε βαθείς γνώστες των ρολογιών χειρός, καθώς στον αδαή, μοιάζει με ένα «απλό» Oyster Daytona. Δεν είναι βέβαια. Το δυνατό σημείο του 6265 είναι ο ορισμός του brand new vintage. Ενώ έχει ακόμα και τη θήκη, ακόμα και το προστατευτικό αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του και είναι σε άριστη κατάσταση, το καντράν του δείχνει σημάδια «γήρατος», παίρνοντας ένα βαθύ καφέ χρώμα. Εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ των 100-200.000 δολαρίων.

Σημαντικό lot θα είναι και το “The Ricciardi Panda” Rolex Daytona ( 6263). Πρόκειται για ένα από τα πρώτα Mark I Paul Newman Daytona που φτιάχτηκαν ποτέ και πουλήθηκε αρχικά από την Joyeria Ricciardi στα τέλη της δεκαετίας του ’60.
Είναι το ένα από τα μόλις δύο Oyster Paul Newmans που έχουν πουληθεί από τον αντιπρόσωπο του Buenos Aires, ενώ σε αυτό υπάρχει και «έξτρα» χαραγμένη αρίθμηση στο πίσω μέρος του. Εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ 400,000 με 800,000 ευρώ.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template