Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας απο Vodafone και Nokia στην ...Σελήνη!!!!

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γεγονός θα αποτελέσει από του χρόνου το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα εκπέμπει σήμα από την Σελήνη.
Για το έργο αυτό συνεργάζονται ήδη οι εταιρίες Vodafone και Nokia σε συνεργασία με την Audi, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας στη Βαρκελώνη.


50 χρόνια μετά τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη, το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G) θα επιτρέπει τη μετάδοση high definition υλικού σε streaming από την επιφάνειά της πίσω στη Γη 
Το δίκτυο της Σελήνης αναμένεται να λειτουργήσει στο πλαίσιο της αποστολής δύο Ρόβερ –κατασκευασμένων από την αυτοκινητοβιομηχανία Audi- εκ μέρους της ιδιωτικής γερμανικής διαστημικής εταιρείας PT Scientists. Τα δύο αυτοκίνητα θα εκτοξευθούν το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX και θα προσεληνωθούν στην περιοχή της αποστολής "Απόλλων 17" της NASA, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι.

Η Vodafone ανέφερε πως στη Nokia έχει ανατεθεί η ανάπτυξη ενός δικτύου διαστημικών προδιαγραφών, που θα είναι στην ουσία μια μικρή συσκευή βάρους μικρότερου από αυτό ενός πακέτου ζάχαρης. Το δίκτυο θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία του. "Το project αυτό περιλαμβάνει μια δραστικά καινοτόμα προσέγγιση ως προς την ανάπτυξη υποδομών δικτύου κινητής τηλεφωνίας", δήλωσε είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Germany, Χάνες Αμετσράιτερ.

Άλλος εκπρόσωπος της Vodafone εξήγησε ότι η απόφαση να αναπτυχθεί δίκτυο 4G και όχι πέμπτης γενιάς (5G), που θα είναι το μέλλον των δικτύων, έγινε επειδή τα δίκτυα 5G βρίσκονται ακόμη σε πιλοτικό δίκτυο και δεν είναι αρκετά σταθερά, ώστε να διασφαλισθεί ότι θα δουλεύουν αξιόπιστα στην επιφάνεια της Σελήνης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PT Scientists Ρόμπερτ Μπέμε η ανάπτυξη ενός σεληνιακού δικτύου "θα θέσει τα θεμέλια για την μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος". Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι, η υπολογιστική ισχύς ενός σημερινού smartphone είναι πολύ μεγαλύτερη από τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα ταξίδια στη Σελήνη πριν από πενήντα χρόνια.
"Είτε πρόκειται για εξόρυξη αστεροειδών, είτε για προσελήνωση είτε για ταξίδι στον 'Αρη, πρέπει να μάθουμε να επικοινωνούμε στο διάστημα", δήλωσε από τη μεριά του, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Nokia Μάρκους Γουέλντον
 πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template