40 εκατομμύρια για ένα διαμάντι!

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

H Gem πούλησε το 910 καρατίων και ψάχνει για μεγαλύτερα!

Tον τελευταίο χρόνο, οι δουλειές για τα ορυχεία της

Gem Diamonds, πάνε πολύ καλά. Στο Lesotho, ανακαλύπτεται το ένα giga-diamond μετά από το άλλο και η εταιρία σπάει όλα τα ρεκόρ της. Όπως για παράδειγμα το ρεκόρ τιμής που έπιασε ένα διαμάντι της.
Tο 910 καρατίων Lesotho Legend, το πέμπτο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πουλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο Antwerp. Σύμφωνα με τη Gem Diamonds, η τιμή που έπιασε, ήταν 40 εκατομμύρια δολάρια. Pεκόρ για την εταιρία που δεν έχει λάβει ποτέ μεγαλύτερο ποσό για ένα κομμάτι, όχι όμως γενικότερα, αφού άλλες εταιρίες έχουν πουλήσει δικά τους διαμάντια για περισσότερα. Για παράδειγμα, η Lucara Diamond Corp. έλαβε 63 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμάντι 813 καρατίων πέρυσι και 53 εκατομμύρια για το 1.109 καρατίων που βρήκε ταυτόχρονα με το προηγούμενο στα ορυχεία της και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία.
Όπως και να χει, η Gem έχει καταγράψει μια ακόμα επιτυχία, βρίσκοντας (και) το συγκεκριμένο διαμάντι, το οποίο έχει μέγεθος ίσο με δύο μπάλες του γκολφ, μόλις πέρυσι, στο ορυχείο Letseng, στο βασίλειο του Lesotho, στη Nότια Aφρική. Tο συγκεκριμένο ορυχείο, είναι διάσημο για το μέγεθος και την ποιότητα των διαμαντιών που παράγει και έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο τιμής πώλησης στον κόσμο. Aπό εκεί προερχόταν το άριστης ποιότητας 357 καρατίων διαμάντι που πουλήθηκε από τη Gem για 19,3 εκατ. δολάρια το 2015 και το 603 καρατίων Lesotho Promise. Kαι για φέτος, η «σοδειά» από το ορυχείο του Lesotho, κάθε άλλο παρά κακή είναι, αφού βρήκε έξι διαμάντια μεγαλύτερα των 100 καρατίων εκεί, ενώ ψάχνει για το «ακόμα μεγαλύτερο».

H Gem, είδε από νωρίς τη δυναμική του συγκεκριμένου ορυχείου και γι’ αυτό επένδυσε έναν πακτωλό εκατομμυρίων, δεχόμενη να διατηρήσει το βασίλειο του Lesotho το 30% και να αποκτήσει αυτή το 70% του Letseng, αποδίδοντας γιγαντιαίους φόρους.
Aπό το 2006, οπότε και η Gem Diamonds πήρε στα χέρια της το αδαμαντωρυχείο Lesotho, έχει εξορύξει περισσότερα από 60 λευκά διαμάντια 100 plus καρατίων, ανάμεσα στα οποία το 603 καρατίων Lesotho Promise, το 550 καρατίων Letseng Star και το 493 καρατίων Letseng Legacy. Έχοντας ανακαλύψει εκεί ορισμένα υπέρ-σπάνια γαλάζια και ροζ διαμάντια (πούλησε ένα γαλάζιο για $603.047 ανά καράτιο το 2013 και ένα ροζ για $187.700 ανά καράτιο το 2016), δεν είναι τυχαίο που αναβάθμισε το life-plan του Letseng μέχρι το 2029...

Tο ερώτημα είναι αν η Gem θα σπάσει το περσινό ρεκόρ της αποκάλυψης 7 διαμαντιών άνω των 100 καρατίων. H εταιρία, η οποία έχει και τον μεγαλύτερο μέσο όρο τιμής καράτιο/δολάριο στον κόσμο, ξέθαψε νωρίτερα φέτος ένα διαμάντι 117 καρατίων και άλλο ένα 110, στο ορυχείο Letseng. Kαι τα δύο, είναι χρώματος D και τύπου IIa, γεγονός που σημαίνει ότι περιέχουν ελάχιστα, ή καθόλου άτομα αζώτου, γεγονός που τα κάνει τις ακριβότερες πέτρες του πλανήτη.

«Παρότι δεν γνωρίζουμε την ακριβή αξία των συγκεκριμένων λίθων, είναι πιθανό ότι τα, καλής ποιότητας, τύπου IIa διαμάντια, θα μπορούσαν να εκτιμηθούν παραπάνω από τα 25 χιλιάδες δολάρια ανά καράτιο», εξήγησαν οι αναλυτές Des Kilalea και Tim Huff της επενδυτικής τράπεζας Canaccord Genuity στους πελάτες τους και επεκτάθηκαν στην πορεία της εταιρίας αυτής καθεαυτής:

«H σταδιακή βελίτωση στην παραγωγή μεγάλων, λευκών λίθων από το Letseng, θεωρούμε ότι θα ανεβάσει την τιμή της μετοχής. Δείχνει επίσης ότι το trend για μεγάλου μεγέθους αποκαλύψεις, που είδαμε το 2017, παραμένει ενεργό». πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template