Το δραματικό μήνυμα του Στεφάνου

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries, o οποίος από το απόγευμα της
Τρίτης ξεκίνησε απεργία πείνας στον 5ο όροφο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη, όπως καταγγέλλει, αρνητική και καταστροφική στάση του αρμόδιου υπουργού ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Ο κ. Στεφάνου κατηγορεί τον υπουργό Ναυτιλίας ότι κωλυσιεργεί και αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το ΣΑΣ δρομολόγια της εταιρείας, με αποτέλεσμα η ακτοπλοϊκή να είναι «κλειδωμένη» στο να πουλάει εισιτήρια, οδηγούμενη στην οικονομική καταστροφή.

Ο κ. Στεφάνου ζητά από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση άμεση επέμβαση, ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries, και να ερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στάσης του.

Το ιστορικό


Τον περασμένο Δεκέμβριο η Golden Star Ferries των αδελφών Γιώργου και του Δημήτρη Στεφάνου αγόρασε δύο ταχύπλοα, και κατέθεσε αίτηση για τη δρομολόγησή τους στη γραμμή Πειραιάς-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρος-Σαντορίνη-Κατάπολα-Κουφονήσι-Νάξος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Νάξος-Πάρος-Μύκονος-Τήνος και διανυκτέρευση στη Σύρο.
Σημειώνεται ότι με τροποποίηση του νόμου 2932/01 για δρομολόγηση ταχυπλόων σκαφών, άλλαξε η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτημάτων και από 30 Νοέμβριου μετατέθηκε νωρίτερα, στις 31 Αυγούστου και μόνο για αυτό το δρομολογιακό έτος, που άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2017 έως και την 31η Οκτωβρίου του 2018.


Η αίτηση της εταιρείας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

Προφορικά δόθηκε η νομική έγκριση, ωστόσο, το ΣΑΣ παρέπεμψε το ζήτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο με την σειρά του φέρεται να έχει δικαιώσει την εταιρεία. Ωστόσο, προκειμένου να δρομολογηθούν τα δύο ταχύπλοα που είναι πλαγιοδετημένα ακριβώς μπροστά από το υπουργείο θα πρέπει να υπογράψει ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template