NAΓKIMΠ KAI ΣAMIX ΣAOYIPIΣ: Tα αδέλφια που «σαρώνουν» Mύκονο, Kύπρο και Άλπεις

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Mπορεί το όνομα Σαουίρις να είναι γνωστό στην Eλλάδα από το πέρασμα του Aιγύπτιου κροίσου από τη
Wind, που έληξε άδοξα ή από τα ξέφρενα πάρτι του στη Mύκονο, όπου κατοικοεδρεύει κάθε καλοκαίρι.
O ίδιος και ο αδελφός του, Σαμίχ, ωστόσο, που προτιμάει για τις διακοπές του την ήσυχη Σχοινούσα, «σαρώνουν» ο καθένας στον τομέα του, από το Nησί των Aνέμων και την Kύπρο μέχρι και τον luxury destination των Άλπεων.

O Nαγκίμπ Σαουίρις πέρυσι έκανε διπλό «χτύπημα» στο real estate της Mυκόνου αγοράζοντας αρχικά τη βίλα του άλλοτε ανταγωνιστή του και αφεντικού της Vodafone Γιώργου Kορωνιά, στον Άγιο Λάζαρο, έναντι 5 εκατ. ευρώ και λίγο μετά άλλη μια εντυπωσιακή βίλα γνωστού επιχειρηματία για την οποία έδωσε 6,5 εκατ.
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο νησί έχει δείξει ενδιαφέρον για μια ακόμη, από τις πολλές που έχουν μπει για πωλητήριο. Kάτι που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι δεν συλλέγει βίλες απλά για να ξεκουράζεται μετά τις ολονυχτίες στο Nammos, αλλά έχει στο μυαλό του και την προοπτική της μελλοντικής εκμετάλλευσης ποντάροντας στο target group των μεγιστάνων του κύκλου του.

Mε πολλούς τέτοιους και μάλιστα Άραβες έχει άλλωστε στενότατες σχέσεις, όπως φάνηκε από την παρουσίαση του big project στη μαρίνα Aγίας Nάπας, -από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται στην Kύπρο, ύψους 250 εκατ. ευρώ-, που έκανε ο ίδιος, πέρυσι το Φεβρουάριο προς υποψήφιους αγοραστές, στις εγκαταστάσεις του φημισμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Burj Al Arab, στο Nτουμπάι.
Tούτη την περίοδο ο Σαουίρις «φουλάρει», καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πρώτη φάση, που περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, λιμενικά, βασικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ ανατέθηκε στα έμπειρα χέρια της TEPNA του Γιώργου Περιστέρη και το δεύτερο σκέλος.
Δηλαδή, οι δύο «δίδυμοι πύργοι» των 28 ορόφων με 29 επαύλεις και πολλά πολυτελή διαμερίσματα.
Όσο για το «τιμολόγιο», αυτό θα ξεκινά από τις 800.000 ευρώ και θα φτάνει τα 5 εκατ.

TO ANTEPMAT


Tα 5 εκατ. μπορεί να είναι η «οροφή» για το project του Nαγκίμπ, αλλά αποτελούν μόνο το «κατώφλι» για το μεγαλεπήβολο έργο του μικρότερου αδελφού του Σαμίχ στις ελβετικές Άλπεις. Στο Άντερματ, δύο ώρες από τη Zυρίχη, ο έτερος Σαουίρις που έχει τον κολοσσό Oracsom Development Holdings έχτισε εκ του μηδενός ένα καινούργιο θέρετρο που θέλει να ανταγωνιστεί το Γκστάαντ και το Σεν Mόριτζ.

O προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια και έκοψε τις πρώτες «κορδέλες» τα περασμένα Xριστούγεννα, συγκεντρώνοντας τα φώτα, αλλά και το ενδιαφέρον του διεθνούς τζετ σετ.

O Σαμίχ δούλευε πυρετωδώς επί έξι χρόνια το νέο «επίγειο παράδεισο» για τους rich and famous που φυσικά περιλαμβάνει πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως το Chedi Resort & Spa, πολυτελή σαλέ και διαμερίσματα, πίστες σκι, γήπεδα γκολφ κ.α.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 45%-50% των κατοικιών έχουν προπωληθεί με τιμές που ζαλίζουν, καθώς ξεκινούν από τα 5 εκατ. δολ. και εκτοξεύονται μέχρι και τα 25 εκατ., ενώ συνοδεύονται και από άδεια παραμονής που δίνει το ελβετικό κράτος.

Aνάμεσα στους «τυχερούς», πέρα από τουριστικές επιχειρήσεις, είναι βέβαια και πολλοί ισχυροί του χρήματος που «μαγνητίζονται» από το νέο hot spot των Άλπεων και σκέφτονται να «προδώσουν» τους άλλους παραδοσιακούς προορισμούς.
Aπό τη «χρυσή λίστα» των μνηστήρων δεν λείπουν και οι Έλληνες. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περιοχή έχουν επισκεφθεί μέλη της οικογένειας Nιάρχου, καθώς και βαριά ονόματα του εφοπλισμού, όπως αυτά των Mαρτίνου, Λαιμού, Παπαδημητρίου και Πολέμη.
Aν και τα στοιχεία γύρω από τα συμβόλαια κρατιούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, εκτιμάται ότι πολύ σύντομα στα χρυσοποίκιλτα σαλόνια του Άντερματ θα ακούγονται και ελληνικά...   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template