ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ Οι κούφιες απειλές Πούτιν, το ρωσικό Σουχόι και οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Καμία αναφορά από τους Πούτιν-Ερντογάν στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι δύο ηγέτες επέλεξαν να αναφερθούν στις μεταξύ τους
μπίζνες όπως η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 από την Τουρκία. Ο Πούτιν επέλεξε την Τουρκία για το πρώτο επίσημο ταξίδι μετά την επενακλογή του παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι τον Νοέμβριο του 2015 είχαν χτυπήσει το ρωσικό Σουχόι. Ο ένας από τους δύο Ρώσους πιλότους ανατινάχθηκε για να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Ο Πούτιν λοιπόν που έβαλε τα οικονομικά συμφέροντα πάνω από τις ζωές των δύο Ρώσων πιλότων αλλά και την τιμή της Ρωσίας, θα ενδιαφερθεί για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.

Τότε ο Πούτιν είχε δηλώσει:


–Μας μαχαίρωσαν πισώπλατα και τα αεροσκάφη μας, τα οποία πολεμούν την τρομοκρατία, τα χτυπάνε. Θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα του τι έγινε και το σημερινό τραγικό συμβάν θα έχει συνέπειες στην διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίζαμε την Τουρκία όχι μόνο ως στενό γείτονα, αλλά ως φιλικό κράτος. Έριξαν το αεροσκάφος και αντί να μας ενημερώσουν άμεσα, από ότι γνωρίζουμε, η Τουρκία επικοινώνησε με τους εταίρους της, το ΝΑΤΟ για να συζητήσουν το θέμα. Λες και τους ρίξαμε εμείς τουρκικό αεροσκάφος και όχι εκείνοι ρωσικό. Θέλουν δηλαδή να βάλουν το ΝΑΤΟ στις υπηρεσίες της ISIS. Οι τρομοκράτες προβαίνουν σε αποτρόπαιες πράξεις χάρη στη στήριξη της Τουρκίας. Και η Ρωσία, είπε, είναι ταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Καθώς η ISIS διαθέτει εκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από λαθρεμπόριο πετρελαίου και προστατεύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων κρατών, τότε είναι ξεκάθαρο γιατί είναι θρασύτατη, γιατί σκοτώνει ανθρώπους, γιατί πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις, ακόμα και στην καρδιά της Ευρώπης…




H κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι 25 από τους τζιχαντιστές και η προσπάθεια σύλληψης του χειριστή του, αποτυπώθηκε σε ένα τραγικό βίντεο.

Σε αυτό ο ρώσος πιλότος προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των εχθρών του προτιμά να ανατιναχθεί. Φώναξε «αυτό είναι για τους δικούς μας».

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ λεγόταν Ρόμαν Φιλίποφ, ήταν 33 χρονών και καταγόταν από το Βλαδιβοστόκ. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πρόλαβε να πυροβολήσει και να σκοτώσει δύο τζιχαντιστές πριν ανατιναχθεί. Όπως ανακοινώθηκε θα τιμηθεί με το υψηλότερο μετάλλιο της Ρωσίας, ως Ήρωας της χώρας.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΠΟΤΕ!


«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν ο οποίος δήλωσε
ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.
«Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα», δήλωσε με τη σειρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ οι δύο προχώρησαν στην επίσημη κήρυξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας.
Ο Πούτιν μάλιστα ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. Το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Rosatom, Αλεξέι Λιχάτσεφ, που συνοδεύει τον Πούτιν στην επίσκεψη, πάνω από 350 τουρκικές εταιρείες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μετέχουν στο πρόγραμμα κατασκευής του πυρηνικού σταθμού.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι νιώθει ευγνώμων(!) για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα γίνει σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Σημειώνουμε πως για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς υπήρχε αναφορά και στην συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν!

Η επιστολή κατέληγε με έκκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο για την επίλυση του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

–Απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές. Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.

Ολόκληρη η Επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη:

«Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά, θα ήθελα να Σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη Σας στις προεδρικές εκλογές»

Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς!

Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά θα ήθελα να Σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη Σας στις προεδρικές εκλογές.

Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των πολιτών, κάνοντας μία επιλογή υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης της Ρωσίας παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά.
Σήμερα, στην εποχή της κλιμάκωσης κάθε είδους συγκρούσεων και εντάσεων γύρω από τη χώρα μας, η θέση «Ισχυρός Πρόεδρος — ισχυρή Ρωσία», που εκφράστηκε νωρίτερα, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πιστεύουμε στη σοφή δύναμη του ρωσικού κράτους. Ως εκ τούτου πιστεύουμε στη ρωσική νεολαία, στη ρωσική επιστήμη, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των λαών της Ρωσίας, στον ηγέτη μας, στη βήμα — βήμα αναγέννηση του μεγαλείου της χώρας μας.

Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,
Ιβάν Σαββίδης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template