ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Παραιτήθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΣ και ηγέτης του CSU Χορστ Ζεεχόφερ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Κλυδωνίζεται με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την πιθανότητα να ανατραπεί, η κυβέρνηση της Α.Μέρκελ: Ο υπουργός Εσωτερικών της
Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ και ηγέτης της της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας παραιτήθηκε και πλέον παύει να θεωρείται δεδηλωμένη η στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ΑΜέρκελ.
Ο Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε την απόφασή του κατά την διάρκεια κομματικής συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Μόναχο, η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά το βράδυ μετά από την διάψευση της Πολωνίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας ότι δέχθηκαν το σχέδιο της Α.Μέρκελ για «ξεφόρτωμα» των λαθρομεταναστών!

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών είναι δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της CSU, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι η χθεσινοβραδινή συνάντηση με την Καγκελάριο δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί το προϊόν της διαπραγμάτευσης της Μέρκελ με τους Ευρωπαίους εταίρους ισοδύναμο με τις δικές του προτάσεις για συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Ο Ζεεχόφερ περιέγραψε το σχέδιο της Μέρκελ ως «ανεπαρκές» και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της δεν αποτελούν λύση, ενώ «οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση».

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματός του Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ότι στηρίζει τον Αρχηγό του κόμματός του σε όλες τις αποφάσεις, άρα και το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την κυβέρνηση Μέρκελ.

Νωρίτερα σε συνέντευξή της στο ZDF η Άγκελα Μέρκελ είχε προσπαθήσει να εμφανιστεί συναινετική σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι... συμφωνεί με τον υπ. Εσωτερικών ως προς τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και την Γερμανία. «Οι διαφωνίες μας σχετίζονται στο πως θα πετύχουμε τον κοινό στόχο», είπε η καγκελάριος.

Σε ερώτημα σχετικά με τις ανακοινώσεις Τσεχίας, η Ουγγαρίας και Πολωνίας ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την επιστροφή προσφύγων που έχουν καταγραφεί στο έδαφός τους η καγκελάριος τόνισε ότι «λυπάται για τις παρεξηγήσεις (σ.σ.: !!!)», υπάρχουν όμως θετικές απαντήσεις των αρμόδιων πολιτικών.

Ερχεται το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο;
Σε περίπτωση αποχώρησης των Χριστιανοκοινωνιστών από τη συγκυβέρνηση απομένουν σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες 353 έδρες στην γερμανική βουλή.

Για την πλειοψηφία απαιτούνται ωστόσο δύο περισσότερες, δηλαδή 355.

Ποιες επιλογές υπάρχουν: Νέες εκλογές, κυβέρνηση μειοψηφίας ή νέες διαπραγματεύσεις για συγκυβέρνηση είτε με τους Πρασίνους, είτε με τους Φιλελευθέρους.

Η Μέρκελ «δύει»...

Είτε τώρα, είτε σε λίγο, αυτό είναι το γεγονός.

Και αφήνει τα «ορφανά» της στην Ελλάδα (Τσίπρας,Κοτζιάς κλπ), έκθετα...

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template