500 ΒΑΜΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ-Έλιωναν τα πάντα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ούτε να πλησιάσουν το σημείο της φωτιάς στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν μπορούν οι πυροσβέστες...

- Τα πάντα έχουν λιώσει, από θερμοκρασίες ανάλογες αυτών που καταγράφηκαν στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι!
- Έφτασαν στην Σούδα επιβάτες του πλοίου και αποθέωσαν το πλήρωμα που έκανε τα πάντα για να μην γραφτεί μια νέα τραγωδία - Γιατί άνοιξαν τρύπες στο πλοίο
- Γιατί η φωτιά ίσως θα καίει για πολλές ώρες ακόμη
- Νέες αποκλειστικές εικόνες μέσα από το γκαράζ όπου μαίνονταν οι φλόγες


Τα όσα συνέβησαν μέσα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια του πολύωρου θρίλερ που έζησαν οι εκατοντάδες επιβάτες, ήταν πραγματικά δραματικά.

Ίσως θα πρέπει να θεωρούμε πως από καθαρή τύχη δεν θρηνούμε νεκρούς. Και από την ικανότητα του πληρώματος, για το οποίο οι επιβάτες τόνιζαν πως έκανε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μην γραφτούν νέες τραγωδίες…

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέσα στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες -κρατηθείτε- ύψους 500 βαθμών Κελσίου! Θερμοκρασίες ανάλογες αυτών που καταγράφηκαν στο Μάτι, όταν οι φονικές πυρκαγιές παρέσυραν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, τα πάντα στο πέρασμά τους…

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου, όπου έτσι κι αλλιώς η πρόσβαση στους επιβάτες δεν επιτρέπεται. Ωστόσο αυτά τα νέα στοιχεία μαρτυρούν συνθήκες πραγματικής κόλασης. Συνθήκες «ιδανικές» για να γίνει ένα μικρό λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει ζωές…

Στο ίδιο δελτίο, μάλιστα, αναφέρθηκε πως οι πυροσβέστες δεν μπορούν… ούτε κατά διάνοια να πλησιάσουν στο σημείο της φωτιάς. Τα πάντα έχουν λιώσει και όπως χαρακτηριστικά λένε, όπου ακουμπούν καίγονται. Επίσης στο δελτίο προβλήθηκαν και νέες εικόνες μέσα από το πλοίο την ώρα που η φωτιά έκαιγε.

Δείτε τις εικόνες και τα νέα στοιχεία του ρεπορτάζ




Έφτασαν στην Σούδα 662 επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος
Εδώ να σημειωθεί πως στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε στις 18:40 το απόγευμα της Τετάρτης, 29.08.2018, το επιβατικό πλοίο «Blue Galaxy», πραγματοποιώντας το ημερήσιο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά.


Στο πλοίο επέβαιναν 662 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο το βράδυ της Τρίτης είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Κατά την αποβίβαση τους από το «Blue Galaxy» και μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι επιβάτες περιέγραψαν το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους εν πλώ – ωστόσο οι περισσότεροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία αντιμετώπισης της κατάστασης από το πλήρωμα του πλοίου, από τις αρχές κι απ’ όσους συνέδραμαν, ήταν άψογη.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενημέρωση, το πλήρωμα συμπεριφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο, και η κινητοποίηση των αρχών την άμεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των επιβατών.

«Φοβηθήκαμε πολύ στην αρχή, ωστόσο στη συνέχεια όλα λειτούργησαν άψογα, το πλήρωμα μας βοήθησε όσο μπορούσε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γυναίκα επιβάτης.«Τέλος καλό, όλα καλά. Υπήρχε καλός συντονισμός», δήλωσε ένας ακόμα επιβάτης, ομολογώντας ωστόσο, ότι «για μας ήταν μία δύσκολη διαδικασία: Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια εμπειρία».

Καίει ακόμη η φωτιά! Άνοιξαν τρύπες στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Το πλοίο, εν τω μεταξύ, έχει πάρει εμφανή κλίση, η οποία οφείλεται στα συσσωρευμένα ύδατα από την επιχείρηση κατάσβεσης.   

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template