«Πάρτι» στο Χρηματιστήριο: Ανακούφιση για ΔΕΘ και επιστροφή στις 700 μονάδες – Στο +4,57% οι τράπεζες

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Με ισχυρά κέρδη άνοιξε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταφέρνει με ευκολία να επιστρέψει πάνω από τα
επίπεδα των 700 μονάδων, βάζοντας τέλος στο σερί των επτά αρνητικών συνεδριάσεων.

Το ρυθμό στην σημερινή άνοδο έδωσαν οι τράπεζες, οι οποίες συνέχισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση να κινούνται σε θετικό έδαφος, διορθώνοντας σε ένα σημαντικό μέρος τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες έφτασαν στο 13,33%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,57% στις 662,40 μονάδες.

Στο θετικό κλίμα της αγοράς συνέβαλε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο πρωθυπουργός περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την παροχολογία, κάτι που αποτελούσε και το μεγάλο προβληματισμό των αγορών τη περασμένη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός άφησε στην άκρη τις εξαγγελίες για αναβολή της μείωσης των συντάξεων, παραπέμποντας το θέμα στις συζητήσεις με τους θεσμούς, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποσχέθηκε αφορά μέτρα που θα έχουν ισχύ μετά τις εκλογές, με το πακέτο φοροαπαλλαγών που αφορά το 2019 να περιορίζεται μόλις στα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέρος των όσων υποσχέθηκε αφορούσε μειώσεις φόρων και εισφορών, κάτι που ικανοποιεί τις επιχειρήσεις.

Οι μείωση της παροχολογίας από τον πρωθυπουργό φαίνεται πως ανακούφησε και τις αγορές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί ελαφρά στο 4,20%.

Τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον θα κινηθεί και προς τα οικονομικά αποτελέσματα καθώς την Τετάρτη ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος και ο Σαράντης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,51% στις 705,03 μονάδες. Ενδοσυνεδρικά ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 691,14 (+0,49%) και 710,30 μονάδων (+3,27%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 16,2 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,59%, στις 1.845,55 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έκλεισε με κέρδη 1,14% στις 1.175,00 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Eurobank (+6,06%) και η Πειραιώς (+6,05%) ενώ ακολούθησαν ΟΤΕ (+4,97%), ΔΕΗ (+4,58%) και ΕΧΑΕ (4,33%) Στο +3,87% έκλεισε η μετοχή της Alpha Bank ενώ στο +3,48% η Εθνική.


Η μοναδική μετοχή του FTSE 25 που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος ήταν αυτή της Σαράντης, που βρέθηκε στο -1,66%.

Στο Mid Cap, εκτός διαπραγμάτευσης θα βρεθεί από την Τρίτη η μετοχή της Ιντρακόμ, λόγω της ολοκλήρωσης του reverse split. Η μετοχή της έκλεισε με κέρδη 0,33%, εμφανίζοντας έντονη μεταβλητότητα μεταξύ -2,33% και +2,33%. Από την Παρασκευή θα διαπραγματεύονται 66,5 εκατομμύρια μετοχές της εισηγμένης, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template