Πάει για διάλυση η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-Ανεξαρτητοποιείται ο Αριστείδης Φωκάς!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Υπό τη σκιά της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, καθώς ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,
Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση, ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα.

Πλέον με την αποχώρηση του κ. Φωκά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως με 4 βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη βουλή.


Αν τελικά μείνουν μόλις τέσσερις βουλευτές και το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

Λεβέντης: Δεν κινδυνεύει η Ένωση Κεντρώων

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, πάντως, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός.
«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Λεβέντης: Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «αποστασία»:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», είπε ο κ. Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «μέσα στο σχέδιο αυτό θεωρούν ότι καλό για το γκρέμισμα ενός κόμματος που έχει συνέπεια και εντιμότητα, όπως η Ένωση Κεντρώων, είναι να φυλλορροούν οι βουλευτές, γι΄ αυτό «παίρνουν» και βουλευτές και στήνουν σκηνικό του ‘65 με την αποστασία. Οι τρεις βουλευτές μου που έχουν φύγει βρέθηκαν ένας στο ΠΑΣΟΚ, ένας στον ΣΥΡΙΖΑ Κι ένας στην ΝΔ κι όλοι έλεγαν ότι ήταν ανοργάνωτο το κόμμα. Όμως φαίνεται ότι είχαν έρθει στο κόμμα τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, για να πάνε αλλού», σημείωσε.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template