ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Παίζοντας μπάσκετ υποδέχθηκε την άρση της ασυλίας του ο Γιώργος Κύρτσος

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην περίπτωση του Κύρτσου η Επιτροπή αποφάσισε να άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, για μη καταβληθείσες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση Κούλογλου το αίτημα είχε υποβληθεί από τον Άρειο Πάγο στις 7 Αυγούστου 2015 και αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Η απόφαση, ως είθισται, κοινοποιήθηκε ήδη στον ίδιο τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Στην απόφαση λαμβάνεται υπόψη ότι, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Κύρτσου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνάρτηση με ποινική διαδικασία λόγω μη καταβολής χρεών (άνω των 200.000 ευρώ) προς το Δημόσιο.

Οτι ο Γεώργιος Κύρτσος ενεργούσε από τις 29 Ιουνίου 2009 ως νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» και υπό αυτήν την ιδιότητα, κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε το οφειλόμενο στο κράτος ποσό των εξακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (EUR 627 752.65).

Λαμβάνοντας, ακόμη, υπόψη η Επιτροπή ότι το φερόμενο αδίκημα προδήλως δεν συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα του Γεωργίου Κύρτσου ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά, αντιθέτως, αφορά την προηγούμενή του θέση ως διαχειριστή της εκδοτικής του εταιρείας καθώς και ότι η δίωξη δεν αφορά γνώμες εκφρασθείσες ή ψήφους δοθείσες κατά την άσκηση των καθηκόντων του εν λόγω βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφασίζει να άρει την ασυλία του Γεωργίου Κύρτσου-γράφει ο Νίκος Ρούσσης στο reporter.gr.

Ο ευρωβουλευτής διασκέδασε την απόφαση παίζοντας μπάσκετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και λοιπούς οξυδερκείς και καλοπληρωμένους Ελληνάρες ή Κύπριους καλονούς όπως μπορείτε να διακρίνετε στις σχετικές φωτό.

Ο Γιώργος Κύρτσος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1952. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο Sloan School of Management, στο MIT από το 1971 έως το 1975. Πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του LSE το 1976 και το Διδακτορικό του από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE το 1980.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1981 στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Το 1984 έγινε βασικός αρθρογράφος του Ελεύθερου Τύπου. Το 1988 προήχθη σε Διευθυντή της κυριακάτικης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου και το διάστημα 1996-2002 ήταν Γενικός Διευθυντής στο συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου. 

Από το 2003 ως το 2013 ήταν εκδότης της δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας City Press και από το 2008-2014 υπήρξε εκδότης της δωρεάν διανεμόμενης σαββατοκυριακάτικης εφημερίδας Free Sunday, την έκδοση της οποίας συνεχίζει ο γιος του Χρήστος Κύρτσος.

Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, SKAI σαν σχολιαστής της επικαιρότητας και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ALPHA και Flash. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών (2003) και Αγανακτήστε αλλά Τολμήστε (2013).
Ο κ. Κύρτσος έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της πρώτης ελληνικής Προεδρίας της ΕΟΚ το 1983, άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1991-1993) και από το Μάιο του 2014 είναι Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Παντρεμένος με την Αμαλία Καραγκούνη, καθηγήτρια Βιολογίας στο ΕΚΠΑ. Έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο που αναπτύσσει τις δικές του εκδοτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και τον Δημήτρη που εργάζεται εδώ και 6 χρόνια σε εταιρεία brokers, στο ναυτιλιακό κλάδο, στο Λονδίνο
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template